Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Något att tugga på..., ... till glöggen!!?
          lynx
          Inlägg 29-11-2004, 13:34
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 41
          Medlem sedan:
          16-06-2004
          Medlem nr: 3 863



          Tjingeling!

          Hade tänkt att ha ett litet glöggpartaj för ca 10 personer innan lucia. Är det någon som kan tipsa om goda tilltugg till glöggen...?! unsure.gif rolleyes.gif

          Grönmögelost på pepparkaka och ostkräm i tunnbröd har jag funderat på. Något med choklad? Å kanske nåt mer matigt... smile.gif

          Snälla, hjälp mig?! tongue.gif

          Varma halsningar

          Lynxan
           
          Citera
          KURT
          Inlägg 29-11-2004, 13:49
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          Inget tilltugg, däremot tycker jag att man kan prova glöggen kall (eller rumstempererad), visst kan det ibland vara gott med varm glögg. Men man tröttnar fort på det, men kall glögg kan fungera mycket bra som desertvin.
           
          Citera
          evelina
          Inlägg 29-11-2004, 13:53
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 1 990
          Medlem sedan:
          14-03-2004
          Medlem nr: 2 991



          Kanske den här??

          Apelsin och pepparkakscheesecake
          8 - 10 bitar

          Ingredienser:
          30 g pepparkakor
          100 g smält smör

          Fyllning
          3 ägg
          1 ½ dl socker
          200 g philadelphiaost
          1 msk rivet apelsinskal
          2 msk färskpressad apelsinjuice

          Topping
          2 dl creme fraiche
          ½ - 1 dl florsocker

          Garnering
          Apelsinskalsstrimlor

          Utförande: 1. Mixa eller stöt pepparkakorna och rör ned smöret.

          2. Bred ut dem i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diametern.

          3.Förgrädda pepparkaksskalet ca 10 minuter.

          4. Rör ihop ägg och socker poröst. Vänd ned ost, apelsinskal och apelsinjuice i smeten.

          5. Bred ut den i formen med pepparkaksskalet och grädda i ugnen ca 30 minuter i 175 grader. Låt sedan kakan svalna.

          6. Rör ihop creme fraiche och florsocker och bred ut över den kalla kakan. Garnera med apelsinskal.

          Kakan blir bara godare om den får så i kylskåpet någon dag.


          --------------------

          Mvh Evelina
          Odlar numera i zon 4
          Att fela är mänskligt, att förlåta är gudomligt.
           
          Citera
          evelina
          Inlägg 29-11-2004, 13:59
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 1 990
          Medlem sedan:
          14-03-2004
          Medlem nr: 2 991



          Hittade det här oxå!

          Arla har en glögg buffe på sin hemsida.


          --------------------

          Mvh Evelina
          Odlar numera i zon 4
          Att fela är mänskligt, att förlåta är gudomligt.
           
          Citera
          Lena i Torslanda
          Inlägg 29-11-2004, 14:27
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 1 123
          Medlem sedan:
          06-11-2002
          Medlem nr: 250



          Här finns lite gott!! Gjorde saffransskruvarna i helgen - kalasgodaGott till glöggen


          --------------------
          Lena
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 29-11-2004, 14:33
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Prova vit kall glögg som välkomstdrink. Det hade jag i lördags och det var mycket uppskattat.
          Gjorde också den här efterätten, den tycker jag ni ska prova, men den är mäktig. Receptet är egentligen för 4 men jag gjorde den i 6 kaffekoppar, ändå blev det nästan "för mycket"

          2 apelsiner
          ½dl florsocker
          1-2 msk Cointreau
          250 gr mascarponeost

          Skär två apelsiner i tärningar, blanda med ½ dl florsocker och likör. Varva det sen i 6 kaffekoppar med 250 gr mascarponeost. Ställ kallt.
          Servera med en smulad pepparkaka på toppen.
          OBS! Mycket mättsamt!


          --------------------


           
          Citera
          Evin
          Inlägg 29-11-2004, 18:38
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 432
          Medlem sedan:
          01-02-2004
          Medlem nr: 2 753



          Jag brukar köra pepparkakor med plommontomatmarmelad och pesto (inte ihop) och grönmögel såklart.
          Ett år gjorde jag saffransmuffins med en fyllning av kalkon och ruccola/mangold och en cremefraiche med vindruvor och philadelphia. Samma år gjorde jag även pepparkakor med en laxfyllning oxå med creme fraiche och philadelphia. Mycket goda.

          Bild på det kan du hitta i albumet.
          Båda recepten var med i buffetidningen från ICA förra året.
          Här är länken till muffinsreceptet:
          http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recep...receptid=335282 och till pepparkakorna
          http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recep...receptid=334781

          PST....vilken bra sida ICA verkar ha....
          wub.gif
           
          Citera
          lynx
          Inlägg 30-11-2004, 09:12
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 41
          Medlem sedan:
          16-06-2004
          Medlem nr: 3 863



          Åååhhh!!

          Vad många bra tips! Tack snälla ni! Av gästerna är två diabetiker, så jag vill servera även sockersnåla tilltugg... rolleyes.gif ...förvisso nyttigt även för oss andra!!

          Jag ska försöka återkomma med rapport om hela buffén senare. tongue.gif

          Lynxan
           
          Citera
          Sollan
          Inlägg 02-12-2004, 22:43
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 1 603
          Medlem sedan:
          21-02-2004
          Medlem nr: 2 852



          CITAT (evelina @ 29-11-2004, 13:53)
          Kanske den här??

          Apelsin och pepparkakscheesecake
          8 - 10 bitar

          Ingredienser:
          30 g pepparkakor
          100 g smält smör

          Fyllning
          3 ägg
          1 ½ dl socker
          200 g philadelphiaost
          1 msk rivet apelsinskal
          2 msk färskpressad apelsinjuice

          Topping
          2 dl creme fraiche
          ½ - 1 dl florsocker

          Garnering
          Apelsinskalsstrimlor

          Utförande: 1. Mixa eller stöt pepparkakorna och rör ned smöret.

          2. Bred ut dem i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diametern.

          3.Förgrädda pepparkaksskalet ca 10 minuter.

          4. Rör ihop ägg och socker poröst. Vänd ned ost, apelsinskal och apelsinjuice i smeten.

          5. Bred ut den i formen med pepparkaksskalet och grädda i ugnen ca 30 minuter i 175 grader. Låt sedan kakan svalna.

          6. Rör ihop creme fraiche och florsocker och bred ut över den kalla kakan. Garnera med apelsinskal.

          Kakan blir bara godare om den får så i kylskåpet någon dag.

          Ska det verkligen vara bara 30 gr peppisar till 100 gr smält smör? Kan det kanske vara 300 gr???? smile.gif


          --------------------
          /sollan
           
          Citera
          evelina
          Inlägg 03-12-2004, 07:30
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 1 990
          Medlem sedan:
          14-03-2004
          Medlem nr: 2 991



          CITAT (Sollan @ 02-12-2004, 22:43)
          CITAT (evelina @ 29-11-2004, 13:53)
          Kanske den här??

          Apelsin och pepparkakscheesecake
          8 - 10 bitar

          Ingredienser:
          30 g pepparkakor
          100 g smält smör

          Fyllning
          3 ägg
          1 ½ dl socker
          200 g philadelphiaost
          1 msk rivet apelsinskal
          2 msk färskpressad apelsinjuice

          Topping
          2 dl creme fraiche
          ½ - 1 dl florsocker

          Garnering
          Apelsinskalsstrimlor

          Utförande: 1. Mixa eller stöt pepparkakorna och rör ned smöret.

          2. Bred ut dem i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diametern.

          3.Förgrädda pepparkaksskalet ca 10 minuter.

          4. Rör ihop ägg och socker poröst. Vänd ned ost, apelsinskal och apelsinjuice i smeten.

          5. Bred ut den i formen med pepparkaksskalet och grädda i ugnen ca 30 minuter i 175 grader. Låt sedan kakan svalna.

          6. Rör ihop creme fraiche och florsocker och bred ut över den kalla kakan. Garnera med apelsinskal.

          Kakan blir bara godare om den får så i kylskåpet någon dag.

          Ska det verkligen vara bara 30 gr peppisar till 100 gr smält smör? Kan det kanske vara 300 gr???? smile.gif

          Ops! slant på tangenterna! såklart det ska vara 300 g. Tack! laugh.gif bra att du var uppmärksam.


          --------------------

          Mvh Evelina
          Odlar numera i zon 4
          Att fela är mänskligt, att förlåta är gudomligt.
           
          Citera
          elleave
          Inlägg 08-12-2004, 14:47
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 662
          Medlem sedan:
          08-09-2004
          Medlem nr: 4 441



          CITAT (evelina @ 29-11-2004, 13:53)
          Förgrädda pepparkaksskalet ca 10 minuter.

          På hur många grader? unsure.gif


          --------------------


          Min hemsida... - Skriv gärna i gästboken!
           
          Citera
          lavendel
          Inlägg 08-12-2004, 16:54
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 316
          Medlem sedan:
          20-03-2003
          Medlem nr: 951



          Nåt som brukar vara väldigt omtyckt är:Kavla ut djupfryst smördeg..bred på finhackad ansjovis rulla ihop och skär i tunna skivor..gratinera i ugn några minuter tills dom fått fin färg!
          Jag gör alltid mängder av dom... för jag vet att dom går åt..dom balanserar glöggen perfekt...så att även jag som tycker att glögg är vedervärdigt sött och äckligt kan tänka mej att ta ett glas till!
          Lavendel tongue.gif


          --------------------
          Söker du lyckan för en dag...ta dej ett rus..
          Söker du lyckan för ett år....gift dej...
          Söker du lyckan för hela livet....odla din trädgård!!!!!
           
          Citera
          mulle
          Inlägg 08-12-2004, 17:22
          Länk hit: #13


          Medlem
          Antal inlägg: 2 629
          Medlem sedan:
          13-07-2004
          Medlem nr: 4 069



          En bricka med olika grönsaksstavar och dipsåses är väl aldrig fel...
          Mulle
           
          Citera
          evelina
          Inlägg 08-12-2004, 18:08
          Länk hit: #14


          Medlem
          Antal inlägg: 1 990
          Medlem sedan:
          14-03-2004
          Medlem nr: 2 991



          CITAT (elleave @ 08-12-2004, 14:47)
          CITAT (evelina @ 29-11-2004, 13:53)
          Förgrädda pepparkaksskalet ca 10 minuter.

          På hur många grader? unsure.gif

          Samma grader som på punkt 5 unsure.gif

          Mvh


          --------------------

          Mvh Evelina
          Odlar numera i zon 4
          Att fela är mänskligt, att förlåta är gudomligt.
           
          Citera
          Sollan
          Inlägg 14-12-2004, 21:25
          Länk hit: #15


          Medlem
          Antal inlägg: 1 603
          Medlem sedan:
          21-02-2004
          Medlem nr: 2 852



          CITAT (evelina @ 29-11-2004, 13:53)
          Kanske den här??

          Apelsin och pepparkakscheesecake
          8 - 10 bitar

          Ingredienser:
          30 g pepparkakor
          100 g smält smör

          Fyllning
          3 ägg
          1 ½ dl socker
          200 g philadelphiaost
          1 msk rivet apelsinskal
          2 msk färskpressad apelsinjuice

          Topping
          2 dl creme fraiche
          ½ - 1 dl florsocker

          Garnering
          Apelsinskalsstrimlor

          Utförande: 1. Mixa eller stöt pepparkakorna och rör ned smöret.

          2. Bred ut dem i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diametern.

          3.Förgrädda pepparkaksskalet ca 10 minuter.

          4. Rör ihop ägg och socker poröst. Vänd ned ost, apelsinskal och apelsinjuice i smeten.

          5. Bred ut den i formen med pepparkaksskalet och grädda i ugnen ca 30 minuter i 175 grader. Låt sedan kakan svalna.

          6. Rör ihop creme fraiche och florsocker och bred ut över den kalla kakan. Garnera med apelsinskal.

          Kakan blir bara godare om den får så i kylskåpet någon dag.

          Gåtti-gått-gått!
          (men det ska vara 300 gr peppisar ) sleep.gif


          --------------------
          /sollan
           
          Citera
          lynx
          Inlägg 15-12-2004, 14:28
          Länk hit: #16


          Medlem
          Antal inlägg: 41
          Medlem sedan:
          16-06-2004
          Medlem nr: 3 863



          CITAT (lynx @ 30-11-2004, 09:12)
          Jag ska försöka återkomma med rapport om hela buffén senare.  :P



          Nja, vet inte om det blev så mycket till buffé... men så här blev det!!

          Vi bjöd på glögg, både med och utan... (röd Blossa), pepparkakor med gräddädel, dadlar med gorgonzola, dadlar med lufttorkad skinka, gorgonzolabollar med pepparkakssmul, tunnbrödsrullar med julskinka och senapskesella, små bitar fruktkaka, chokladtryfflar samt de mer traditionella: russin, skållade mandlar och pepparkakor.

          Sen "fuskade" vi lite med kaffe och te samt den goda apelsin- och pepparkakscheesecaken. Mums!


          Framförallt hade vi trevligt!

          Lynxan
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 07-08-2025, 20:24
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon