Medlem
Antal inlägg: 1 934
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 17
Många kockar anser att de italienska tomaterna som är lite avlånga och användes till konservering på burk är väldigt smakrika. I varje fall ofta bättre än kanarietomater. Nu till min fråga : Har någon erfarenhet av tomaten Peelo (Weibulls nr 3756)? Även tomaten Pendulina Orange (Weibulls 3792)
Medlem
Antal inlägg: 8
Medlem sedan: 25-02-2005
Medlem nr: 5 063
Precis! Tråkig att äta men fantastiskt bra att göra sås på. Plommontomater som många kockar är så förtjusta kan både vara odlade i Italien, Kanierieöarna eller mer vanligen i Holland. Hur som så är hemma odlade tomater oftast, om de inte stått för mörkt, mycket mycket smarkrikare än de som finns i affären.
Peelo är enligt mig en ok tomat men det finns otroligt större utbud av tomater att välja på. Gå in och googelsök på tomater och fröer från USA så hittar du ett fantastiskt fint utbud.
Lycka till!
Micael Wendell Hortrom med inriktning mot miljo och odling (Frukt och bär, mm)