Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Kalops
          zaaritha
          Inlägg 12-02-2005, 20:16
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 9 608
          Medlem sedan:
          31-08-2003
          Medlem nr: 2 237



          Ska strax äta kalops o potatis---det är den "skånska"? med lök o
          morötter, lagerblad, svartpeppar o vitpeppar.....
           
          Citera
          Virgo
          Inlägg 12-02-2005, 20:39
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 934
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 17



          ingen kryddpeppar, ättika och sirap?


          --------------------
          mvh
          Virgo


          Den som hittar stavfel får behålla dessa!
           
          Citera
          zaaritha
          Inlägg 12-02-2005, 21:18
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 9 608
          Medlem sedan:
          31-08-2003
          Medlem nr: 2 237



          Nej--ska det vara det???
           
          Citera
          *Felix matte*
          Inlägg 12-02-2005, 22:07
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 14 005
          Medlem sedan:
          27-11-2002
          Medlem nr: 429



          CITAT (zaaritha @ 12-02-2005, 20:16)
          Ska strax äta kalops o potatis---det är den "skånska"? med lök o
          morötter, lagerblad, svartpeppar o vitpeppar.....

          Men det är ju vårat Norrländska recept...förutom vitpeppar. biggrin.gif
          Så har vi häruppe lagat Kalops sen urminnes tider. tongue.gif
           
          Citera
          zaaritha
          Inlägg 12-02-2005, 22:13
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 9 608
          Medlem sedan:
          31-08-2003
          Medlem nr: 2 237



          Jag lärde mej av mor, finska!
          Men--hon använde de ingredienser jag nämde.........
          Men--din variant låter intressant!!
           
          Citera
          Virgo
          Inlägg 12-02-2005, 22:26
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 1 934
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 17



          jag rättar mig lite.

          I skånsk kalops är det följande som ingår

          1 ½ kg nötkött
          3 lökar (gula)
          2 normala morötter
          2 lagerblad
          10 kryddpepparkorn
          salt o eventuellt lite peppar

          i vanlig kalops utgår löken

          ättika och sirap har inget i kalopssåsen att göra. Det var min alzheimer light som rörde ihop fel sås.
          Däremot så använder jag ättika och sirap när jag lagar herrgårdsstek.


          --------------------
          mvh
          Virgo


          Den som hittar stavfel får behålla dessa!
           
          Citera
          zaaritha
          Inlägg 12-02-2005, 22:57
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 9 608
          Medlem sedan:
          31-08-2003
          Medlem nr: 2 237



          Samma här! Angående steken! Har du ansjovis i också???
           
          Citera
          Virgo
          Inlägg 13-02-2005, 00:14
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 1 934
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 17



          jo det måste det vara och lite spad, annars så blir det ingen herrgårdsstek, eller slottsstek


          --------------------
          mvh
          Virgo


          Den som hittar stavfel får behålla dessa!
           
          Citera
          zaaritha
          Inlägg 13-02-2005, 00:17
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 9 608
          Medlem sedan:
          31-08-2003
          Medlem nr: 2 237



          Slottsstek är verkligen gott, men det blir sällan jag tillagar det, tyvärr!
           
          Citera
          JonasQ
          Inlägg 13-02-2005, 11:33
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 200
          Medlem sedan:
          27-04-2004
          Medlem nr: 3 435



          Jag brukar sätta trattkantareller i min kallops vilket gör den väldigt festlig (om man tycker om svamp). Passar speciellt bra i kallops på älg.
           
          Citera
          Eva i Skåne
          Inlägg 13-02-2005, 15:57
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 24 744
          Medlem sedan:
          03-11-2002
          Medlem nr: 110



          Min skånska kalops kryddar jag med lagerblad och kryddpeppar. Lök förstås, men inga morötter unsure.gif

          När jag har morötter i kallas kalopsen för gryta biggrin.gif tongue.gif

          Gott är det, vilket som.





          Slottsstek, mmm tongue.gif . Sååå länge sedan.
          Varför blir det nästan aldrig av att man har stek till middag?
          Söndagsstek var det alltid när jag växte upp, men nu blir det mest när föräldrar/ svärföräldrar bjuder på middag.
           
          Citera
          Virgo
          Inlägg 13-02-2005, 16:38
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 1 934
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 17



          CITAT (Eva i Skåne @ 13-02-2005, 15:57)
          Slottsstek, mmm tongue.gif . Sååå länge sedan.
          Varför blir det nästan aldrig av att man har stek till middag?
          Söndagsstek var det alltid när jag växte upp, men nu blir det mest när föräldrar/ svärföräldrar bjuder på middag.

          Det beror väl mest på att man inte lägger ner tid på matlagning nuförtiden.
          Att göra i ordning en slottsstek tar egentligen inte så lång tid. Det värsta jobbet tycker jag är att skala potatis.

          Steken sköter sig nästan själv och gott är det att provsmaka såsen ett 20-tal ggr innan den är perfekt.

          Passa på när det är nötrea nästa gång. Köp en ordentlig bit, minst 1,5kg.
          Det som blir över portionsförpackas och fryses ner tillsammans med såsen.


          --------------------
          mvh
          Virgo


          Den som hittar stavfel får behålla dessa!
           
          Citera
          *Felix matte*
          Inlägg 13-02-2005, 20:22
          Länk hit: #13


          Medlem
          Antal inlägg: 14 005
          Medlem sedan:
          27-11-2002
          Medlem nr: 429



          CITAT (Eva i Skåne @ 13-02-2005, 15:57)
          Min skånska kalops kryddar jag med lagerblad och kryddpeppar. Lök förstås, men inga morötter  :unsure:

          När jag har morötter i kallas kalopsen för gryta  :D  :P

          Gott är det, vilket som.





          Slottsstek, mmm  :P . Sååå länge sedan.
          Varför blir det nästan aldrig av att man har stek till middag?
          Söndagsstek var det alltid när jag växte upp, men nu blir det mest när föräldrar/ svärföräldrar bjuder på middag.

          Stek har vi ofta, inte bara till helg biggrin.gif
          tror att vi häruppe i norr äter mer kött än ni söderut....
          eller? Det är faktiskt lättare att fixa till en stek än laga en gryta. tongue.gif
          Jag har sett att kött är dyrare neråt landet...vi betalar
          oftast 49-69kr/kg för Fransyska, 79 -109kr/kg för Innanlår...Svenskt kött.

          Falukorven ...Jokkmokks.... (utan brosk och biprodukter) kostar 70kr/kg.
           
          Citera
          Virgo
          Inlägg 13-02-2005, 22:45
          Länk hit: #14


          Medlem
          Antal inlägg: 1 934
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 17



          CITAT
          Stek har vi ofta, inte bara till helg  
          tror att vi häruppe i norr äter mer kött än ni söderut....
          Det är väl för att ni jagar en massa älg däruppe och ren ohmy.gif

          CITAT
          Innanlår...Svenskt kött.


          På Lidl?


          --------------------
          mvh
          Virgo


          Den som hittar stavfel får behålla dessa!
           
          Citera
          *Felix matte*
          Inlägg 13-02-2005, 22:58
          Länk hit: #15


          Medlem
          Antal inlägg: 14 005
          Medlem sedan:
          27-11-2002
          Medlem nr: 429



          CITAT (Virgo @ 13-02-2005, 22:45)
          CITAT
          Stek har vi ofta, inte bara till helg  
          tror att vi häruppe i norr äter mer kött än ni söderut....


          Det är väl för att ni jagar en massa älg däruppe och ren ohmy.gif

          CITAT
          Innanlår...Svenskt kött.
          På Lidl?

          Jagar älg och ren... Inte alls laugh.gif fastän vi haft bägge här utanför rumsfönstret (björn har också setts en bit härifrån)

          Älgjakt är tillåten en viss tid på året men varken min man eller jag har vare sig jakträtt eller bössa tongue.gif och renarna tillhör lapparna.
          förresten så äter inte jag renkött...smakar papper...renarnaär ju numera matad med pellets.

          Svenskt kött köper man (tror jag) inte på Lidl smile.gif ...Tack o lov så har den kedjan inte hittat hit upp än. biggrin.gif
          Vi köper kött från närliggande producenter... Luleå ...ligger inte mer än ca 35 mil söder om oss.

          Torkat Nötkött är jag smått beroende av...kommer från Hugossons i Luleå.
           
          Citera
          Virgo
          Inlägg 14-02-2005, 01:03
          Länk hit: #16


          Medlem
          Antal inlägg: 1 934
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 17



          CITAT
          Luleå ...ligger inte mer än ca 35 mil söder om oss


          Nästgårds! laugh.gif

          torkat kött kan väl inte vara gott? Äter du det som godis?


          --------------------
          mvh
          Virgo


          Den som hittar stavfel får behålla dessa!
           
          Citera
          *Felix matte*
          Inlägg 14-02-2005, 07:19
          Länk hit: #17


          Medlem
          Antal inlägg: 14 005
          Medlem sedan:
          27-11-2002
          Medlem nr: 429



          CITAT (Virgo @ 14-02-2005, 01:03)
          CITAT
          Luleå ...ligger inte mer än ca 35 mil söder om oss


          Nästgårds! laugh.gif

          torkat kött kan väl inte vara gott? Äter du det som godis?

          Mest som godis men också ibland på macka.
          Det här är vad som blev kvar i skålen igår kväll...brukar ha den på databordet när jag surfar...gott och nyttigt biggrin.gif
           
          Citera
          lisselbo
          Inlägg 14-02-2005, 14:40
          Länk hit: #18


          Medlem
          Antal inlägg: 1 156
          Medlem sedan:
          03-05-2004
          Medlem nr: 3 494



          Stek gör jag ganska ofta, sköter ju sig självt. Använder då oftast lergrytan.
          Torkat kött har jag ätit, men då var det renkött, jättegott, men ganska salt.
          ~Marie~


          --------------------
          ~ Marie zon IV ~

          " Man lär av sina misstag genom att upprepa dem tillräckligt många gånger "
           
          Citera
          Eva St
          Inlägg 15-02-2005, 02:59
          Länk hit: #19


          Medlem
          Antal inlägg: 2 514
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 58



          CITAT (Virgo @ 13-02-2005, 00:14)
          jo det måste det vara och lite spad, annars så blir det ingen herrgårdsstek, eller slottsstek

          Woaw Slottstek såååå länge sedan Tack för att du påminde om det


          --------------------
          Skjut inte upp till i morgon vad du kan ha nöje av idag.

          Mitt album
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 03-09-2025, 08:27
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon