Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Bläckfisk, Hur göra?
          mulle
          Inlägg 01-03-2005, 10:19
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 629
          Medlem sedan:
          13-07-2004
          Medlem nr: 4 069



          Vad gör man då man har köpt en färskfångad bläckfisk och vill steka (inte fritera) den?
          Skärs någon del bort?
          Ska kropp och tentakler, som ju har lite olika konsistens, stekas tillsammans eller var för sig?
          Stektid?
          Kryddor?
          Annat för en novis att tänka på?
          Jag reser till Madeira i slutet av april och bor i lägenhetshotell (med en enkel liten kokvrå) ett stenkast från saluhallen.
          Eftersom jag älskar bläckfisk skulle det vara roligt att försöka tillreda den här läckerheten själv.
          Mulle
           
          Citera
          yla
          Inlägg 01-03-2005, 10:38
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 5 649
          Medlem sedan:
          05-11-2002
          Medlem nr: 208



          CITAT (mulle @ 01-03-2005, 10:19)
          Vad gör man då man har köpt en färskfångad bläckfisk och vill steka (inte fritera) den?
          Skärs någon del bort?
          Ska kropp och tentakler, som ju har lite olika konsistens, stekas tillsammans eller var för sig?
          Stektid?
          Kryddor?
          Annat för en novis att tänka på?
          Jag reser till Madeira i slutet av april och bor i lägenhetshotell (med en enkel liten kokvrå) ett stenkast från saluhallen.
          Eftersom jag älskar bläckfisk skulle det vara roligt att försöka tillreda den här läckerheten själv.
          Mulle

          gå in o ställ din fråga på receptbanken där kanske de e nån som vet rolleyes.gif receptbanken


          --------------------
          lev idag imorrn kan de vara försent
          min hemsida
          yla oldwolfie
           
          Citera
          KURT
          Inlägg 01-03-2005, 10:39
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          Instruktioner för rensning: http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=11778&a=185392

          Annars har jag lärt mig att man skall steka bläckfisk mycket snabbt, eller mycket länge. Steker man den någonstans där emellan blir det lätt gummiartad konsistens.
           
          Citera
          mulle
          Inlägg 01-03-2005, 12:42
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 2 629
          Medlem sedan:
          13-07-2004
          Medlem nr: 4 069



          Tack, Kurt, för länken till SVT. Det var en utförlig och tydligen beskrivning!
          Mulle
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 02-09-2025, 19:46
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon