Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Tips på mat till påsk!
          netaave
          Inlägg 11-03-2005, 11:23
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Det här hittade jag i veckans "Året runt" låter väl fräscht till påsken.

          Rökt laxpastej med gurksallad

          400 gr rökt lax
          salt, peppar
          kajenne, muskot
          3 äggvitor + 1 helt ägg
          2,5 dl grädde
          4 msk löjrom
          rödlöksringar

          Sätt ugnen på 175 gr
          Skär laxen i småbitar och kör i mixer till slät puré.
          Lägg laxmassan i en skål och ställ den i en bunke med is eller iskallt vatten.
          Krydda, tillsätt äggulor och ägg och blanda väl
          Rör försiktigt ner grädden lite i taget.
          Smörj en terrin eller annan avlång form och lägg i laxmassan.
          Täck med smord aluminiumfolie och grädda i vattenbad i ugnen i 45 min.
          Låt pastejen svalna och stå i kylen i ett dygn.
          Lossa den kalla pastejen runt kanterna med en vass kniv och doppa formen helt hastigt i hett vatten. Stjälp upp och skär i skivor vid serveringsdax.

          Lägg upp gurksalladen (se nedan) på salladsblad och placera pastejskivorna ovanpå.
          Toppa med rom och rödlök.


          Gurksallad

          1 grön gurka
          1/2 dl youghurt eller gräddfil
          2 msk hackad gräslök
          salt och peppar
          salladsblad

          Skala girkan, klyv den på längden och gröp ur kärnhuset.
          Skär halvorna i 1/2 cm tjocka skivor
          Lägg i ett durkslag, strö på lite salt och låt stå och safta av sig ett par timmar.
          Blanda med youghurt, gräslök och peppar.


          --------------------


           
          Citera
          netaave
          Inlägg 21-03-2005, 21:56
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Enklaste och fräschaste påsksillen

          3 dl gräddfil
          skalet av 1 citron
          1 tsk mald koriander
          2 brk väl avrunna matjesillfiléer i bitar

          Låt sillen rinna av i trådsil,
          tvätta citronen och raspa av det yttersta på skalet
          Blanda alltsammans och låt det stå och dra minst 1 timme i kylen.


          --------------------


           
          Citera
          Castea
          Inlägg 21-03-2005, 22:40
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 2 458
          Medlem sedan:
          28-02-2005
          Medlem nr: 5 087



          Lägger in ett recept på ett gott havrebröd, som vi oftast haft på påskbordet.

          HAVREBRÖD

          9 kkp söndersmulade havregryn
          9 kkp mjölk

          Blötlägges i 1-2 timmar.

          1 dl socker
          3 hg smält smör
          ca 1 kg vetemjöl
          3 tsk hjorthornssalt

          Kavla ut, ta ut runda kakor som naggas.

          Gräddas ca 10 min i 175-200° tills de fått färg.
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 29-06-2025, 21:24
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon