Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Varmluftsugn, Tips på hur det ska bli bra
          rutis
          Inlägg 08-04-2005, 12:03
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 150
          Medlem sedan:
          03-04-2003
          Medlem nr: 1 050



          Hej!

          Skaffade mig nyligen en varmluftsugn. Har ju hört att det ska bli så väldigt bra när man bakar, man kan ha dubbla plåtar mm. Men jag tycker inte att det blev så där fantastiskt, bröden på de olika plåtarna blev olika mycket gräddade. Är det någon där ute som har en varmluftsugn som har lite tips att dela med sig? Jag har förstått att det kan vara lite startsträcka på att lära sig hur man egentligen gör. blink.gif
           
          Citera
          kristerh
          Inlägg 08-04-2005, 18:42
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 6 646
          Medlem sedan:
          01-04-2004
          Medlem nr: 3 128



          Jag har en ugn med dubbla varmluftsugnar wink.gif (så att det blåser från alla håll) har inte riktigt lärt mig den, men har lärt mig att man inte ska ha samma temperatur som vid vanlig bakning eller matlagning, om det tex står att du skall ha 200 grader så kanske du bara skall använda 175 med varmluftsugn, tror att det är olika på olika ugnar, dessutom blir maten klar mycket fortare med varmluftsugn.
          krister


          --------------------
          kristerh zon 2-3
           
          Citera
          Fenja
          Inlägg 08-04-2005, 19:49
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 11 272
          Medlem sedan:
          27-02-2004
          Medlem nr: 2 892



          Min väninna har en varmluftsugn, hon sätter på en funktion som gör att luften cirkulerar när hon bakar och så gräddas alla plåtar jämnt. Att dt sedan blir torrt bröd är kanske inte så mycket att göra åt...
          Mvh
          Fenja


          --------------------
          "För länge sen dyrkade Egyptierna katten som en gud.
          Det har katten aldrig glömt."
           
          Citera
          *Felix matte*
          Inlägg 08-04-2005, 21:26
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 14 005
          Medlem sedan:
          27-11-2002
          Medlem nr: 429



          Grabben min har en sådan... fanns i huset de köpte... varmluftsfunktionen används aldrig... gav inte önskat resultat vad gäller bak och matlagning.
           
          Citera
          hera
          Inlägg 09-04-2005, 00:20
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 330
          Medlem sedan:
          14-03-2005
          Medlem nr: 5 168



          LImpor går jätte bra att grädda med varmluftsugn.
          Ska du steka tex kyckling eller stek i ungnen rekomenderar jag att använda varmluftsungnen .köttet blir mycket saftigare o
          mörare.
          Ibland brukar folk fråga mig hur har du gjort de här o då svarar jag bara
          jag har kört de i varmluftsugn!
          Om du vill fråga nått är det bara att höra av sig,kan det mesta i mat väg(jag är nämligen kock)
          rolleyes.gif


          --------------------
          jag är en kvinna med många sidor (zon 5)

          user posted image
           
          Citera
          Caprice
          Inlägg 09-04-2005, 09:24
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 3 245
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 43



          Har varmluftsugn och en bakmaskin, så bak i ugnen har jag aldrig gjort.. smile.gif

          Varmluftsugnen har en värmefunktion och en luftfunktion..
          Tror att om man tex ska baka bröd är det viktigt att man sätter på cirkulationsvärme med över- och underfunktion...

          Då borde plåtarna bli jämt gräddade...


          Caprice


          --------------------
          Caprice
          Stockholm zon 2-3
          user posted image
          Vita non est vivere sed valere vita est
           
          Citera
          kristerh
          Inlägg 09-04-2005, 09:24
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 6 646
          Medlem sedan:
          01-04-2004
          Medlem nr: 3 128



          CITAT (Fenja @ 08-04-2005, 20:49)
          Min väninna har en varmluftsugn, hon sätter på en funktion som gör att luften cirkulerar när hon bakar och så gräddas alla plåtar jämnt. Att dt sedan blir torrt bröd är kanske inte så mycket att göra åt...
          Mvh
          Fenja

          Då kanske hon har för hög värme wink.gif
          krister


          --------------------
          kristerh zon 2-3
           
          Citera
          Fenja
          Inlägg 09-04-2005, 09:35
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 11 272
          Medlem sedan:
          27-02-2004
          Medlem nr: 2 892



          CITAT (kristerh @ 09-04-2005, 10:24)
          CITAT (Fenja @ 08-04-2005, 20:49)
          Min väninna har en varmluftsugn, hon sätter på en funktion som gör att luften cirkulerar när hon bakar och så gräddas alla plåtar jämnt. Att dt sedan blir torrt bröd är kanske inte så mycket att göra åt...
          Mvh
          Fenja

          Då kanske hon har för hög värme wink.gif
          krister

          Nä, hon gräddar enligt recept och sänker värmen, ca 25 grader, eftersom varmluftsugn tycks bli varmare än vanlig ugn.
          Mvh
          Fenja


          --------------------
          "För länge sen dyrkade Egyptierna katten som en gud.
          Det har katten aldrig glömt."
           
          Citera
          rutis
          Inlägg 10-04-2005, 16:53
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 150
          Medlem sedan:
          03-04-2003
          Medlem nr: 1 050



          Nu har jag gjort fläskfilé och potatis på två olika plåtar samtidigt och det blev bra. Får nog kämpa på med bullbakandet. Kollade med en på Allt Om Mat som sa att man ska sänka temperaturen 10% när man använder varmluften. Och att bullarna blev lite skorpaktiga första gången kanske var för att jag hade lite för varmt och lät dem stå för länge.

          Hade gasugn innan, där fick man alltid lov att ha allt ungefär dubbla tiden för att det skulle bli bra så det är ju lite annorlunda förutsättningar nu. Men det ska väl även gå att lära en halvgammal hund att sitta hoppas jag. Jag testar vidare. Tack för alla tips! rolleyes.gif
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 03-09-2025, 00:13
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon