Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Tacokrydda?!
          Chrihanna
          Inlägg 12-04-2005, 16:43
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 147
          Medlem sedan:
          31-03-2005
          Medlem nr: 5 274



          Har någon av er gjort egen tacokrydda? Vilka kryddor blandade ni, och i vilka proportioner?


          --------------------
          *** Grönhet är skönhet ***
           
          Citera
          Maria i Helsingb...
          Inlägg 12-04-2005, 16:49
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 142
          Medlem sedan:
          09-01-2004
          Medlem nr: 2 667



          Nej, men jag vet att spiskummin är en av kryddorna, MUMS smile.gif


          --------------------
          CITAT
          * Gardening - Nature's Prozac *
           
          Citera
          pa kalmar
          Inlägg 12-04-2005, 16:51
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 92
          Medlem sedan:
          16-03-2003
          Medlem nr: 928



          Ja det är inget problem. Vi gör alltid så här: (hittade det i nån tidning nån gång tror jag)

          Till 400 g köttfärs.

          3/4 msk spiskummin
          1 msk chilipulver
          1 tsk sambal oelek
          lite vitlök
          lite salt

          Vill du ha köttfärsen lite tjockare blandar du i nån tesked vetemjöl i kryddblandningen så tjocknar det lite sen när du slår på vattnet efteråt.
           
          Citera
          Chrihanna
          Inlägg 12-04-2005, 16:56
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 147
          Medlem sedan:
          31-03-2005
          Medlem nr: 5 274



          CITAT (pa kalmar @ 12-04-2005, 17:51)
          Till 400 g köttfärs.

          3/4 msk spiskummin
          1 msk chilipulver
          1 tsk sambal oelek
          lite vitlök
          lite salt

          Vill du ha köttfärsen lite tjockare blandar du i nån tesked vetemjöl i kryddblandningen så tjocknar det lite sen när du slår på vattnet efteråt.

          Tack PA Kalmar!

          Jag hade velat göra lite större satser och kanske tom ge bort i fina burkar... Men det är ju isf att bara dubbla din sats. Men jag tänkte på sambal oeleken, den är ju i cremeform.... hur löser jag det? Kan man ta (isf vad) som är pulvrigt i konsistensen i stället?


          --------------------
          *** Grönhet är skönhet ***
           
          Citera
          pa kalmar
          Inlägg 12-04-2005, 20:13
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 92
          Medlem sedan:
          16-03-2003
          Medlem nr: 928



          Vet inte om det finns nån motsvarighet till sambal oelek som pulver. Och det är ju klart att vill man inte ha den goda styrkan som den ger så kan man kanske bara enkelt hoppa över den. Vi har inte testat utan den för vi gillar båda när tacoköttfärsen blir lite starkare.
          (Säger en som kan ta en tesked sambal oelek direkt i munnen och tycka att det är gott) smile.gif
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 12-04-2005, 21:03
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Sambal olek kan nog bytas mot en knivsudd cayenne då blir den inte så stark.


          --------------------


           
          Citera
          evarina
          Inlägg 13-04-2005, 10:45
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 428
          Medlem sedan:
          16-04-2003
          Medlem nr: 1 184



          Det här receptet kommer från Allt om mat nr 7 2001. Det blir inte fullt lika bra som de köpta blandningarna, men tillräckligt bra. Jag tycker dessutom att det behövs kanske 1½-2 satser krydda för att det ska smaka något, men det är något man får prova sig fram till själv...

          Till 500g köttfärs:
          2 tsk grillkrydda (santa maria)
          1 tsk spiskummin
          1 krm strösocker
          ½ tsk salt (tycker jag personligen är för mycket)
          2 tsk majsstärkelse (maizena)
          1 dl vatten

          Blanda grillkrydda, spiskummin, salt och socker. Rör ner det under tiden färsen steks. Rör ut majsstärkelsen i vattnet och rör ner den i färsen. Låt koka ihop i ca 5 min.
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 27-07-2025, 18:28
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon