Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Toppenrecept med mynta!
          johannareb
          Inlägg 26-03-2003, 11:22
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 27
          Medlem sedan:
          12-03-2003
          Medlem nr: 902



          Recept på en toppengod kaka med mynta och persikor. Passar bäst för sommaren, men man kan väl tjyvstarta lite om man får tag i persikor vill säga. Det är nog godast med färska persikor, har faktiskt inte testat med konserverade, men jag inbillar mig att det inte är någon hit.

          Kakan kallas för en "Clafoutis", är av franskt ursprung och finns i flera olika varianter. Den är hur enkel som helst att göra, man kan inte misslyckas!

          Varsågoda: Clafoutis med persika och mynta:

          Ingredienser:
          Till formen
          - 30 gr smör
          - 50 gr strösocker
          Till kakan
          - 45 cl mjölk
          - 5 cl crème fraiche
          - 25 gr smör (smält)
          - 1 ägg + 3 äggulor
          - 120 gr socker
          - 25 gr malen mandel
          - 25 gr vetemjöl
          - 2 kvistar mynta
          - 6 mogna persikor

          Värm ungen till 200°
          Koka upp ca 2 liter vatten och lägg ner persikorna under en minut. Ta upp dem och lägg direkt ner dem i iskallt vatten. Dra av skalet.

          Koka upp mjölken i en kastrull och lägg sedan ner myntan. Låt dra i ca 10 minuter.

          Blanda ihop crème fraichen med ägget och äggulorna, sockret, det smälta smöret, mjölet och den malda mandeln. Rör ner mjölken. Vispa allting noggrant för att undvika klumpar.

          Dela persikorna i klyftor och lägg dem i formen, smörad och sockrad, och häll mjölkblandningen över. Grädda i ugnen under 25 – 30 minuter.

          Servera ljummen eller helt avsvalnad.


          --------------------
          Johanna, Linköping
           
          Citera
          lena.g
          Inlägg 26-03-2003, 22:05
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 57
          Medlem sedan:
          06-03-2003
          Medlem nr: 860



          hej Johanna
          ska det vara någon speciell mynta???
          rolleyes.gif
          hälsningar Lena
           
          Citera
          johannareb
          Inlägg 27-03-2003, 08:08
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 27
          Medlem sedan:
          12-03-2003
          Medlem nr: 902



          Det står ingenting om det i receptet, så jag tog vad jag hade i myntaväg när jag gjorde kakan själv förra sommaren. Fast inte kattmynta, kanske..


          --------------------
          Johanna, Linköping
           
          Citera
          Viola
          Inlägg 28-03-2003, 10:44
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 93
          Medlem sedan:
          03-11-2002
          Medlem nr: 94



          CITAT (johannareb @ 26-03-2003, 11:22)
          Recept på en toppengod kaka med mynta och persikor.
          Ingredienser:
          -----

          Till formen
          - 30 gr smör
          - 50 gr strösocker




          Dela persikorna i klyftor och lägg dem i formen, smörad och sockrad, och häll mjölkblandningen över.
          .

          Hej Johannareb!

          Ditt kakrecept ska jag pröva - när jag hittar lämpliga persikor och mynta.. det låter så mums!
          Men en sak var ny för mej - Du smörar och - sockrar- formen?
          Hur får Du det hela att lossna? Ge mej tips!

          Mvh Viola
          i Helsingfors
          huh.gif ohmy.gif huh.gif
           
          Citera
          johannareb
          Inlägg 28-03-2003, 13:35
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 27
          Medlem sedan:
          12-03-2003
          Medlem nr: 902



          Jo, alltså, istället för ströbröd tar jag strösocker, men det behövs inte mycket alls. Och jag har aldrig haft problem med att kakan inte har lossnat.

          Smeten i sig är ju egentligen som pannkakssmet, fast sötare och i det här fallet smaksatt.


          --------------------
          Johanna, Linköping
           
          Citera
          Viola
          Inlägg 28-03-2003, 18:43
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 93
          Medlem sedan:
          03-11-2002
          Medlem nr: 94



          TACK - Du svarade snabbt - Johannareb !
          Jag prövar - det lät så bra!

          Mvh Viola
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-09-2025, 08:10
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon