Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Vill ha tips på "plockmat" till midsommar
          birgitek
          Inlägg 20-06-2005, 10:47
          Länk hit: #1


          Gäster






          Skall ha fest hemma midsommarafton och behöver lite tips och inspiration.
          Har tänkt bjuda på Tacokryddade kycklingben och ett litet grillspett med köttbullar och körsbärstomater till det en sallad med tomat, gurka m.m.
          Skulle behöva tips på två, tre plockrätter till.
          Birgit Ek
           
          Citera
          Reserv
          Inlägg 20-06-2005, 10:55
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 6 877
          Medlem sedan:
          21-04-2005
          Medlem nr: 5 537



          ohmy.gif Ajsing bajsing! blink.gif Törs du ställa en sån fråga här ? wink.gif unsure.gif Modig kvinna rolleyes.gif tongue.gif För att göra köttbullarna lite skojigare så brukar jag ha massa vitlök och persilga i dom, sen formar man dom efter handen så det blir som en korv, rulla in i en baconskiva och lägg på grillen eller stekpanna. Dom här korvarna behöver inte alls va vitlöksspäckade, du kan byta ut mot andra kryddor eller örter som passar din egen smak. wub.gif
           
          Citera
          birgitek
          Inlägg 20-06-2005, 10:59
          Länk hit: #3


          Gäster






          Men Reserv, det vet du väl! Att jag är modig menar jag.
          Vitlök o bacon låter mums, men behöver ett par tre rätter till.
          Det måste passa att dricka vin till (kommer att bjuda på både rött och vitt)
          Birgit Ek
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 20-06-2005, 11:43
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Laxsnurror, du brer pepparrotsost (cantando) på mjukt tunnbröd, lägger på skivor av rökt lax rullar ihop och skär i snittar.


          --------------------


           
          Citera
          Rossi
          Inlägg 20-06-2005, 12:11
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 5 855
          Medlem sedan:
          11-05-2004
          Medlem nr: 3 584



          Kanske små grillspett?


          --------------------
          Skåne zon 1
           
          Citera
          annalena
          Inlägg 20-06-2005, 12:24
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 2
          Medlem sedan:
          15-04-2003
          Medlem nr: 1 164



          Jag hade nyligen ett "kalas" med mat som man kan äta med händerna, bla smördeg som man river västerbottensost på och rullar ihop till en rulltårta, skär i skivor o in i ugnen. Jättegott. Jag gjorde också en "gubbröra" m ansjovis, ägg, dill, lök i youghurt som jag la på små mörka bröd. Kolla på www.ica.se el www.arla.se. Där finns mycket smått o gott! Lycka till! tongue.gif
           
          Citera
          Biggan_
          Inlägg 20-06-2005, 12:28
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 35 147
          Medlem sedan:
          15-04-2005
          Medlem nr: 5 447



          Mat o vin

          Eller något här kan passa?


          --------------------
          Biggan
          *****************
          Systematik är att sätta den ena foten framför den andra när man går och inte tvärtom.
          Eyvind Johnson

           
          Citera
          Pia mitt i Skåne
          Inlägg 20-06-2005, 12:30
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 935
          Medlem sedan:
          16-08-2003
          Medlem nr: 2 117



          Varför inte prova Falska sniglar?

          Falska sniglar

          Färska champinjoner 20-25 medelstora
          Margarin/Smör rumstempererat
          Vitlök 3-4 klyftor
          Persilja ½-1 dl hackad
          Salt
          Svartpeppar (jag tar grovmalen, går bra med finmalen)

          Tag försiktigt bort foten på champinjonerna.
          Koka hattarna i lättsaltat vatten i 10-15 min.
          Låt dem rinna av och svalna. Lägg dem sedan
          i en ugnsfast form.
          Skär "fötterna" i små bitar och blanda med smör,
          pressad vitlök, hackad persilja och kryddor.
          Fördela blandningen i hattarna och ställ i
          ugn (225grader) i några minuter.
          Ät och njut gärna med bröd typ pain riche...


          --------------------
          Pia mitt i Skåne zon 1
           
          Citera
          Caprice
          Inlägg 20-06-2005, 13:05
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 3 245
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 43



          Kycklingspett, som du kan servera både kalla eller varma...

          Skär kycklingfilén på längden, marinera i cocosmjölk och chili, sicksacka den sedan ner över ett grillspett och grilla...
          Väldans gott, väldans enkelt..


          Caprice


          --------------------
          Caprice
          Stockholm zon 2-3
          user posted image
          Vita non est vivere sed valere vita est
           
          Citera
          Hannele
          Inlägg 21-06-2005, 10:34
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 9 732
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 22



          CITAT (Caprice @ 20-06-2005, 14:05)
          Kycklingspett, som du kan servera både kalla eller varma...
          Skär kycklingfilén på längden, marinera i cocosmjölk och chili

          Jag använde färdigkryddade kycklingfiléer; texmex, indiskt... enkelt.
          Gjorde i långpannan i ungnen. Snabbt. Serverades kallt.
          Mycket populärt, även bland barn.


          --------------------
          Carpe Diem. Fånga dagen.

          Ta ingen skit, tjejer! Grynet
           
          Citera
          Louise i Götebor...
          Inlägg 21-06-2005, 10:57
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 772
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 35



          Mina "egenkomponerade" grekiska biffar blev en hit härom veckan, även kalla dagen efter.
          Så här:
          Hälften lamfärs hälten nötfärs. Blanda som köttbullesmet enligt valfri baskokbok, men som vätska 2 delar vatten 1 del rödvin. Tillsätt masssvis med hackad färsk mejram, oliver i bitar och fetaost i småbitar. Låt smeten stå och mogna några timmar i kylen. Forma ganska tjocka biffar och grilla i halster.

          Blöm inte småmums bland plockmaten: oliver, rädisor, grisinipinnar med parmaskinka virad kring osv


          --------------------
          Lev väl, Louise
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 05-08-2025, 01:55
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon