Lager - Laurus Nobilis är den som vi använder i matlagning. Jag har min ute under sommaren och i ett söderfönster på vintern. De kan lätt drabbas av till exempel ull- och sköldlöss i inomhusklimat (min har inte fått det, peppar, peppar!). Det optimala är att kunna övervintra den svalt och ljust i ca 10 graders temperatur. Plantera om som en vanlig krukväxt, kolla när det blir för mycket rötter i krukans botten. Om den får ett alltför stort kärl på en gång har den en tendens att stanna i växten under en lång period. Jag brukar använda bladen från busken färska, det ger en lite annorlunda lagersmak. Antar att du kan torka dem i ett tunnt lager i ungnen på ca 50 grader, vänd ofta, om du villl det. Ofta är lagern dyr i inköp, det lönar sig att kolla runt på flera olika inköpsställen innan man bestämmer sig. Mvh Fenja
--------------------
"För länge sen dyrkade Egyptierna katten som en gud. Det har katten aldrig glömt."
|