Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          2 sidor V   1 2 >  
          Skriv svarNytt inlägg
          > rabarbergodis?, rabarberrecept önskas
          Ammari
          Inlägg 13-07-2005, 19:54
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 97
          Medlem sedan:
          19-09-2003
          Medlem nr: 2 333



          Nån som har smarriga rabarberrecept? Vi har några plantor som visserligen inte, i år efter gallring, givit särskilt stora rabarber men ändå! Hörde nån som gjort rabarbergodis... nån som vet något recept på det? Det lät gott! smile.gif
           
          Citera
          astrid.m.s
          Inlägg 14-07-2005, 13:22
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 813
          Medlem sedan:
          26-07-2004
          Medlem nr: 4 157



          Inte "godis" men en en lättsam och god paj som jag hittat här på forumet. Har även provat detta recept med andra frukter och blandningar av frukt och bär med bra resultat.
          Rabarberpaj
          Rekommenderas!! wub.gif


          --------------------
          zon V

          user posted image
           
          Citera
          Ammari
          Inlägg 14-07-2005, 21:17
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 97
          Medlem sedan:
          19-09-2003
          Medlem nr: 2 333



          Åh, den låter ju helt himmelsk. Måste testas.

          Tackar!
           
          Citera
          forsta
          Inlägg 15-07-2005, 11:54
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 23
          Medlem sedan:
          21-06-2005
          Medlem nr: 6 044



          På DN hittade jag detta recept på rabarbermuffins: http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=118&a=416041

          Har bakat sådana ett par gånger i sommar, tycker att de är goda och passar förträffligt till en kopp te.
           
          Citera
          Ina
          Inlägg 15-07-2005, 13:26
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 2 225
          Medlem sedan:
          31-10-2002
          Medlem nr: 12



          Recept på rabarberfromage!!

          smile.gif
           
          Citera
          elleave
          Inlägg 16-07-2005, 00:17
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 662
          Medlem sedan:
          08-09-2004
          Medlem nr: 4 441



          RABARBERKAKA FRÅN HEDEN
          1 st Ägg
          125 gram Margarin
          1,5 dl Strösocker
          3 dl Vetemjöl
          1 tsk Bakpulver
          1 tsk Vaniljsocker
          3,5 dl Rabarber
          0,5 dl Strösocker

          Sätt ugnen på 200 grader
          Smält margarinet och låt det svalna
          Rör socker, margarin och ägg pösigt
          Blanda bakpulver, vaniljsocker och mjöl
          Blanda i mjölblandingen i smeten
          Häll smeten i en låg vid form
          Skär rabarbern i bitar och lägg den i smeten
          Strö socker uppe på
          Grädda i 15-20 minuter

          jättegod, inte så kladdig och inte sur!
          biggrin.gif


          --------------------


          Min hemsida... - Skriv gärna i gästboken!
           
          Citera
          Zarah P
          Inlägg 17-07-2005, 18:36
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 2 177
          Medlem sedan:
          17-07-2005
          Medlem nr: 6 191



          Rabarberkompott är hemskt gott, och jordgubbs-och-rabarberpaj är underbart.
          Annars kan jag tänka mig att man säkert kan göra rabarbersaft, och använda den till sådant marmelad-godis som ibland säljs på marknader och så... Kan det vara sådant du menade?


          --------------------
          "Det är roligare att vara glad!"
          /Alexander Hoffman
           
          Citera
          Castea
          Inlägg 19-07-2005, 10:27
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 2 458
          Medlem sedan:
          28-02-2005
          Medlem nr: 5 087



          MJUK RABARBERKAKA

          3 ägg
          2 dl strösocker
          50 g smör
          1,5 dl mald mandel
          0,5 tsk bakpulver
          2 3/4 dl vetemjöl
          1 dl kaffegrädde
          3 dl rabarber skurna i cm-stora bitar
          3 msk maizena majsstärkelse
          0,5 dl strösocker

          Rör ägg och socker poröst. Smält smöret. Blanda mandel, bakpulver och vetemjöl. Rör ner smör och mjölblandning i äggsmeten.

          Blanda strösocker och maizena majsstärkelse på en tallrik. Rulla rabarberbitarna i blandningen. Smörj och bröa en form på ca 22 cm i diameter. Häll smeten i formen och lägg i de sockrade rabarberbitarna. Grädda i 175° 30-35 min.
           
          Citera
          brittmarie
          Inlägg 19-07-2005, 17:07
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 305
          Medlem sedan:
          20-08-2004
          Medlem nr: 4 339



          Inget godis men väldigt gott

          Rabarber-Coleslaw

          1 stor rabarber stjälk
          300 g vitkål, strimlad
          1 tsk salt
          1 påse Santa Maria Sauce Mix Mango&Chili
          2 dl crème fraiche
          1 dl lättmajonnäs

          Skala rabarbern och skär tunna slantar.
          Blanda rabarber och strimlad vitkål.
          Strö salt över och låt dra i ca 10 minuter. Häll av eventuell vätska
          Blanda crème fraiche, majonnäs och såsmix.
          Rör ner rabarber och kål.


          Och här kommer ett recept från Scan som är lite mer godisaktigt.

          Flamberad rabarber med hallon- och kesellaglass

          300 g spröda rabarberstjälkar
          1 dl strösocker
          1 tsk vaniljsocker
          2 msk smör
          4 msk Rom alt Cointreau eller Whisky
          Hallon och kesellaglass
          225 g frysta hallon
          250 g kesella vanilj


          Gör så här
          Mixa frysta hallon och kesella i en matberedare eller mixer.
          Ställ kallt.
          Skär rabarbern i mindre bitar.
          Smält socker i en gjutjärnspanna, eller annat med tjock botten
          Lägg i rabarberbitarna och sjud dem mjuka.
          Lyft upp och lägg dem i en eldfast form med 5 cm höga kanter.
          Vispa ner smör i stekpannan och slå blandningen över rabarbern.
          Värm romen.
          Häll den över rabarbern och tänd på.
          Servera den brinnande rabarbern med hallon- och kesellaglass..


          --------------------
          " Vänlighet är den gyllene kedja som håller ihop samhället."
           
          Citera
          elleave
          Inlägg 03-05-2007, 20:10
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 662
          Medlem sedan:
          08-09-2004
          Medlem nr: 4 441



          *Lyfter upp!*


          --------------------


          Min hemsida... - Skriv gärna i gästboken!
           
          Citera
          anna_rispan
          Inlägg 04-05-2007, 07:32
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 4 869
          Medlem sedan:
          27-11-2004
          Medlem nr: 4 761



          CITAT (brittmarie @ 19-07-2005, 18:07) *
          Inget godis men väldigt gott

          Rabarber-Coleslaw

          1 stor rabarber stjälk
          300 g vitkål, strimlad
          1 tsk salt
          1 påse Santa Maria Sauce Mix Mango&Chili
          2 dl crème fraiche
          1 dl lättmajonnäs

          Skala rabarbern och skär tunna slantar.
          Blanda rabarber och strimlad vitkål.
          Strö salt över och låt dra i ca 10 minuter. Häll av eventuell vätska
          Blanda crème fraiche, majonnäs och såsmix.
          Rör ner rabarber och kål.


          Vilket bra recept. Ska försöka komma ihåg o prova. Jag blir lite trött på att bara äta paj o paj o dricka saft av rabarber. smile.gif
           
          Citera
          Bessie
          Inlägg 13-05-2007, 13:19
          Länk hit: #12


          Gäster






          Rabarberkompott smaksatt med färsk ingefära, serverad så här: ta ett vanligt glas, bottna med ett par smulade havreflarn, lägg på en rejäl sked kompott och toppa med iskall vispad grädde. Rolig kombination av lent, pepprigt, surt, sött och knaprigt, full workout för smaklökarna.
           
          Citera
          ktw
          Inlägg 13-05-2007, 15:30
          Länk hit: #13


          Medlem
          Antal inlägg: 26
          Medlem sedan:
          03-05-2007
          Medlem nr: 10 154



          Detta var väldigt gott även utan mandeln (och då blir det ju ännu enklare):

          Stekta rabarber

          Normalt sett brukar jag tycka att desserter är alltför sötsliskiga sick.gif men rabarber bidrar ju med en härlig syra yes.gif


          --------------------
          ... Kjell zon 2-3 (tror jag)
           
          Citera
          myskmadra
          Inlägg 08-06-2007, 12:18
          Länk hit: #14


          Medlem
          Antal inlägg: 647
          Medlem sedan:
          27-02-2004
          Medlem nr: 2 895



          Rabarber med marängtäcke.
          Jag blev bjuden på sådan häromkvällen. Himmelsk.
          Har inget exakt recept men så här är beskrivningen:
          Rabarber skuren i småbitar lägges i smord form. Bakas ett tag i ugnen.
          Gör en marängsmet. Bred den över rabarberna. Strö flagad mandel över.
          Grädda i ugen tills marängen får färg. (ungefär som "glace au four" kan jag tänka).
          Mums. Smäääälter i munnen. Äts med lite vaniljglass.


          --------------------
          "brukar är inte alltid"
           
          Citera
          Tosan
          Inlägg 10-06-2007, 09:19
          Länk hit: #15


          Medlem
          Antal inlägg: 4 016
          Medlem sedan:
          31-05-2007
          Medlem nr: 10 798



          Rabarberpaj
          En rabarberpaj som tar lite tid att göra men som är mycket god.

          Ingredienser
          ¾ kg rabarber
          2 dl strösocker
          1 ½ msk potatismjöl
          Till mördegen
          175 g smör
          4 dl vetemjöl
          ¾ dl strösocker
          1 äggula
          2 msk vatten
          Pensling: 1 ägg
          Maräng:
          2 stora äggvitor eller 3 små
          1 ½ dl florsocker

          Koka rabarbern någon minut för att ta bort det mesta av syran och göra rabarbern mjukare. Rör ned socker och potatismjöl.
          Gör mördegen genom att finfördela smöret i mjölet med fingertopparna och sedan röra i äggulan, sockret och vattnet. Låt degen vila svalt en timme.
          Kavla ut degen och klä en ugnssäker form, ca 24 cm i diameter,med degen. Pensla med äggula. Fördela rabarbern i pajen och grädda i 15 minuter i 225°.
          Vispa äggvitorna till hårt skum, rör ned florsockret och vispa i några minuter till. Klicka ut marängmassan över rabarbern och sänk värmen till 150° Grädda ytterligare 10 minuter tills marängen fått färg.


          --------------------
          Stolt HBT-kompis
           
          Citera
          Rapchic
          Inlägg 11-06-2007, 19:00
          Länk hit: #16


          Medlem
          Antal inlägg: 1 884
          Medlem sedan:
          01-04-2006
          Medlem nr: 7 335



          jordgubb och rabarberkräm är gott
          vet dock ej hur man gör reepten mormor gjorde krämen


          --------------------
          If you don't think you can defeat your opponent because your short, just remember, paper cuts hurt too.
           
          Citera
          annelito
          Inlägg 12-06-2007, 15:01
          Länk hit: #17


          Medlem
          Antal inlägg: 255
          Medlem sedan:
          13-06-2003
          Medlem nr: 1 691



          Jag brukar göra en rabarbersmulpaj som är superenkel och som man oftast har ingredienser till hemma:

          Ta en pajform och lägg "slantade" rabarber i botten. Sockra (jag brukar höfta) med ca 3 msk socker.

          Blanda ca 3 dl vetemjöl och 1 msk socker i en skål. Tillsätt ca 100-125 gr margarin (ej smält) och blanda så att det blir en "smulig deg". Det brukar vara enklast att bland med händerna.

          Strö smuldegen över rabarbern så att de täcks, strö lite kanel över det hela (rabarber och kanel=gott!) och in i ugn 225 grader i ca 20-25 min.

          Servera med marsansås/vaniljsås eller vaniljglass.


          --------------------
          "Lycka är att göra det man vill och vilja det man gör".
           
          Citera
          Blomtess
          Inlägg 20-06-2007, 08:36
          Länk hit: #18


          Medlem
          Antal inlägg: 18
          Medlem sedan:
          14-06-2007
          Medlem nr: 11 037



          I jordgubssaft!! Finns ingen godare saft än hemkokt blandning av rabarber och jordgubbar! Jag hade aldrig kokat saft men det var så enkelt, recept med proportioner finns i nästan varje kokbok, och på nätet så klart :-) Det kan jag verkligen rekommendera. Jag vet inte vem som drack mest av saften, jag eller min 3-åring....
           
          Citera
          Tosan
          Inlägg 20-06-2007, 13:54
          Länk hit: #19


          Medlem
          Antal inlägg: 4 016
          Medlem sedan:
          31-05-2007
          Medlem nr: 10 798



          Gjorde jättegod saft idag biggrin.gif

          Rabarber och jordgubbssaft

          750g rabarber
          250g frusna jordgubbar
          ½ vaniljstång
          3 kryddnejlikor
          3½ dl vatten
          500-600g socker/ liter saft.

          Koka upp vattnet, tillsätt frukten, vaniljstången och nejlikorna. Koka 10 minuter under lock, mosa frukten då och då mot grytkanten.
          Häll upp och låt rinna av.
          Mät mängden saft, koka upp den och tillsätt sockret. Koka upp saften igen, skumma av, och häll upp på varma flaskor och förslut.


          --------------------
          Stolt HBT-kompis
           
          Citera
          Eva-Helene
          Inlägg 09-07-2007, 17:23
          Länk hit: #20


          Medlem
          Antal inlägg: 6 295
          Medlem sedan:
          04-07-2007
          Medlem nr: 11 365



          Rabarberkola har jag smakat och det var gott! Enligt den som bjöd på den tar man lika delar rabarber och socker, kokas tills det håller kulprov.


          --------------------
          Ju mer du vet, ju mindre förstår du (Zhuang Zi)


          cancer.gif
           
          Citera

          2 sidor V   1 2 >
          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 03-09-2025, 00:23
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon