Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          2 sidor V   1 2 >  
          Skriv svarNytt inlägg
          > Frysa in kokt pasta och kokt ris. Går det?
          Credo
          Inlägg 03-08-2005, 19:14
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 83
          Medlem sedan:
          21-05-2005
          Medlem nr: 5 843



          Jag undrar om det går att frysa in kokt pasta och kokt ris?
           
          Citera
          Biggan_
          Inlägg 03-08-2005, 19:18
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 35 147
          Medlem sedan:
          15-04-2005
          Medlem nr: 5 447



          CITAT (Credo @ 03-08-2005, 20:14)
          Jag undrar om det går att frysa in kokt pasta och kokt ris?

          Klart det går laugh.gif
          Men om det sen går att äta är en annan sak laugh.gif
          Jo, ris går iallafall bra att frysa, kan tänka att pasta inte blir ál dénte precis, så det är nog sämre att frysa smile.gif


          --------------------
          Biggan
          *****************
          Systematik är att sätta den ena foten framför den andra när man går och inte tvärtom.
          Eyvind Johnson

           
          Citera
          pejori
          Inlägg 03-08-2005, 19:30
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 19 528
          Medlem sedan:
          12-01-2004
          Medlem nr: 2 682



          det går utmärkt att frysa pasta smile.gif smile.gif
          tänk på alla pastarätter som säljs frysta i affärerna smile.gif


          --------------------
          Den grövsta form av mobbning är, att kalla sina meningsmotståndare mobbare.
          Bor i zon 2
           
          Citera
          Reserv
          Inlägg 03-08-2005, 19:33
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 6 877
          Medlem sedan:
          21-04-2005
          Medlem nr: 5 537



          Jag brukar enportionsförpacka i princip allt. Sen tar man ut det man vill ur frysen, ena grabben kanske vill ha köttfärssås och andra vill ha Bolognese då tar dom ett paket pasta ur frysen och ett annat paket med såsen och in i micron, inget fel på den maten inte. rolleyes.gif
           
          Citera
          Credo
          Inlägg 03-08-2005, 19:56
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 83
          Medlem sedan:
          21-05-2005
          Medlem nr: 5 843



          Åh, tack för svar att det går bra att frysa. wub.gif
           
          Citera
          Reserv
          Inlägg 03-08-2005, 19:58
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 6 877
          Medlem sedan:
          21-04-2005
          Medlem nr: 5 537



          Pulverpotatismos är ingen höjdare att frysa måste jag juh tillägga, det blir en äcklig potatissoppa av det. wacko.gif
           
          Citera
          pejori
          Inlägg 03-08-2005, 19:58
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 19 528
          Medlem sedan:
          12-01-2004
          Medlem nr: 2 682



          pulvermos!!!! ohmy.gif ohmy.gif
          EWWWW wub.gif


          --------------------
          Den grövsta form av mobbning är, att kalla sina meningsmotståndare mobbare.
          Bor i zon 2
           
          Citera
          Reserv
          Inlägg 03-08-2005, 20:01
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 6 877
          Medlem sedan:
          21-04-2005
          Medlem nr: 5 537



          CITAT (pejori @ 03-08-2005, 20:58)
          pulvermos!!!! ohmy.gif ohmy.gif
          EWWWW wub.gif

          Vad ska jag säga? unsure.gif sad.gif Ibland så har man liksom lite bråttom rolleyes.gif wub.gif
           
          Citera
          pejori
          Inlägg 03-08-2005, 20:08
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 19 528
          Medlem sedan:
          12-01-2004
          Medlem nr: 2 682



          visst... är svälten överhängande och paniken nära, så går det ner här med, men under stor protest biggrin.gif biggrin.gif


          --------------------
          Den grövsta form av mobbning är, att kalla sina meningsmotståndare mobbare.
          Bor i zon 2
           
          Citera
          Björken
          Inlägg 03-08-2005, 20:42
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 1 135
          Medlem sedan:
          06-04-2005
          Medlem nr: 5 335



          Tänk bara på att hetta upp riset ordentligt när du tar fram det ur frysen, gäller alltid för ris som värms upp.
           
          Citera
          jendah
          Inlägg 03-08-2005, 20:46
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 913
          Medlem sedan:
          09-06-2004
          Medlem nr: 3 822



          CITAT (Björken @ 03-08-2005, 21:42)
          Tänk bara på att hetta upp riset ordentligt när du tar fram det ur frysen, gäller alltid för ris som värms upp.

          ... och lika viktigt - kyl och frys in snabbt (extra viktigt när det gäller ris!!)


          --------------------
          Jennie,
          Göteborg, zon 2

          jendah.SE
           
          Citera
          pisanggoreng
          Inlägg 03-08-2005, 21:55
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 1 900
          Medlem sedan:
          07-05-2004
          Medlem nr: 3 535



          CITAT (jendah @ 03-08-2005, 21:46)
          CITAT (Björken @ 03-08-2005, 21:42)
          Tänk bara på att hetta upp riset ordentligt när du tar fram det ur frysen, gäller alltid för ris som värms upp.

          ... och lika viktigt - kyl och frys in snabbt (extra viktigt när det gäller ris!!)

          Varför..?


          --------------------
          Zon 1, Skånes västkust

          Besök gärna Buxus.se
           
          Citera
          *Felix matte*
          Inlägg 03-08-2005, 22:11
          Länk hit: #13


          Medlem
          Antal inlägg: 14 005
          Medlem sedan:
          27-11-2002
          Medlem nr: 429



          Sonhustrun är kock och hon säger också att man inte ska spara kokt ris i kylskåp... kyl ner snabbt och frys är hennes råd... tydligen kan det bildas något "ohälsosamt" i det... jag litar på henne wub.gif
           
          Citera
          Reserv
          Inlägg 03-08-2005, 22:15
          Länk hit: #14


          Medlem
          Antal inlägg: 6 877
          Medlem sedan:
          21-04-2005
          Medlem nr: 5 537



          Ris är så torrt redan från början så man bör bevara så mycket vätska i det som möjligt, om man låter det svalna så blir det bara ännu torrare.
           
          Citera
          HippieSpellan
          Inlägg 04-08-2005, 06:48
          Länk hit: #15


          Medlem
          Antal inlägg: 320
          Medlem sedan:
          19-04-2005
          Medlem nr: 5 507



          det är inge fel på pulvermos, bättre än äckliga klumpar i potatismoset


          --------------------
          Blir gröna fingrar röda när man försöker få sin pelargon att bli köttätare?
           
          Citera
          jendah
          Inlägg 04-08-2005, 06:49
          Länk hit: #16


          Medlem
          Antal inlägg: 913
          Medlem sedan:
          09-06-2004
          Medlem nr: 3 822



          CITAT (pisanggoreng @ 03-08-2005, 22:55)
          CITAT (jendah @ 03-08-2005, 21:46)
          CITAT (Björken @ 03-08-2005, 21:42)
          Tänk bara på att hetta upp riset ordentligt när du tar fram det ur frysen, gäller alltid för ris som värms upp.

          ... och lika viktigt - kyl och frys in snabbt (extra viktigt när det gäller ris!!)

          Varför..?

          Som även Felix Matte sa...

          Just i ris bildas väldigt snabbt bakterier som avger gifter om man inte kyler ner och fryser snabbt. Gifterna försvinner inte när man värmer upp igen. Med lite otur, kan bli rejält dålig av dessa gifter sad.gif
          Precis vad det är för bakterier kommer jag inte ihåg - men jag kan ta reda på om någon vill tongue.gif
          Jag har förresten sparat ris i frysen många gånger och aldrig haft problem, så är man bara lite noga med hur man gör så är ris jätte bra frysmat, tycker jag smile.gif


          --------------------
          Jennie,
          Göteborg, zon 2

          jendah.SE
           
          Citera
          pisanggoreng
          Inlägg 04-08-2005, 08:14
          Länk hit: #17


          Medlem
          Antal inlägg: 1 900
          Medlem sedan:
          07-05-2004
          Medlem nr: 3 535



          Jag frågar av den anledningen att jag bodde tre år i Indonesien, och där varken kyls riset ner eller värms upp igen när man ska äta mer... Det står helt enkelt framme hela dagen (tillsammans med all annan mat).

          Visst, med jämna mellanrum fick magen nog av denna behandling, men generellt tror jag att det är lite väl mycket "noggranhet" med sådana här saker i Sverige.


          --------------------
          Zon 1, Skånes västkust

          Besök gärna Buxus.se
           
          Citera
          kristerh
          Inlägg 04-08-2005, 08:17
          Länk hit: #18


          Medlem
          Antal inlägg: 6 646
          Medlem sedan:
          01-04-2004
          Medlem nr: 3 128



          CITAT (jendah @ 04-08-2005, 07:49)
          Just i ris bildas väldigt snabbt bakterier som avger gifter om man inte kyler ner och fryser snabbt. Gifterna försvinner inte när man värmer upp igen. Med lite otur, kan bli rejält dålig av dessa gifter sad.gif

          Ops huh.gif jag som har ris i kylen sedan en vecka tillb, jag brukar göra ett storkok av ris ibland, som jag sedan har som bas till maten resten av veckan, och jag har aldrig blivit sjuk av det wink.gif
          krister


          --------------------
          kristerh zon 2-3
           
          Citera
          jendah
          Inlägg 04-08-2005, 08:28
          Länk hit: #19


          Medlem
          Antal inlägg: 913
          Medlem sedan:
          09-06-2004
          Medlem nr: 3 822



          CITAT (pisanggoreng @ 04-08-2005, 09:14)
          ... men generellt tror jag att det är lite väl mycket "noggranhet" med sådana här saker i Sverige.

          Det kan jag gärna hålla med om smile.gif
          Fast jag tror nog att jag fortsätter snabbkyla ris ändå. Tror väl att det oftast går bra att slarva lite med det utan att det är någon fara, men det är ju dumt att chansa när man vet att ett visst livsmedel är känsligt.

          I övrigt är vi nog ganska lagom noggranna här hemma - ingen panik över lite smuts och slarv (är gammal scout och har sett mer än ett löv i grytan och ändå ätit maten tongue.gif ), men noggranhet där det är lämpligt - som att tvätta frukt och grönt, diska noga efter rå kyckling, inte låta mat stå framme allt för länge i värmen osv.
          Verkar fungera bra, jag har inte varit magsjuk/matförgiftad på över 10 år och maken bara en gång på lika lång tid smile.gif


          --------------------
          Jennie,
          Göteborg, zon 2

          jendah.SE
           
          Citera
          Sommartorparn
          Inlägg 04-08-2005, 09:07
          Länk hit: #20


          Medlem
          Antal inlägg: 2 045
          Medlem sedan:
          24-06-2004
          Medlem nr: 3 927



          CITAT (kristerh @ 04-08-2005, 09:17)
          CITAT (jendah @ 04-08-2005, 07:49)
          Just i ris bildas väldigt snabbt bakterier som avger gifter om man inte kyler ner och fryser snabbt. Gifterna försvinner inte när man värmer upp igen. Med lite otur, kan bli rejält dålig av dessa gifter sad.gif

          Ops huh.gif jag som har ris i kylen sedan en vecka tillb, jag brukar göra ett storkok av ris ibland, som jag sedan har som bas till maten resten av veckan, och jag har aldrig blivit sjuk av det wink.gif
          krister


          Samma här! ;-)

          En princip jag lärde mig för att att förvara mat i tropisk värme utan kylskåp att aldrig lägga den i täta kärl. Locket ska vara av eller gläntat. Tätheten gör att mat blir dålig. Följer samma princip när jag låter matresterna stå på köksbordet och svalna innan de ska in i kylen. Av med locken. (Har någon gång gjort misstaget att ställa in mat i kylen medan den ännu var ljummen men då fryser alla färska grönsakerna genast.)


          --------------------
          Hellre planering än plantering
           
          Citera

          2 sidor V   1 2 >
          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-09-2025, 10:10
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon