Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Stångbrytböna/Majs, Hur....
          Gillan
          Inlägg 08-08-2005, 06:18
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 7 413
          Medlem sedan:
          19-07-2005
          Medlem nr: 6 203



          Här kommer två frågor som jag hoppas få svar på rolleyes.gif

          Stångbrytböna: När skördar jag och hur tillagas den på bästa sätt?

          Majs: Bästa sättet att grilla den?

          Tack på förhand wub.gif


          --------------------
          F.d. ev. geni som numer dessutom...........är rökfri /Gillan,zon 3-4
          De enda som aldrig misslyckas är de som aldrig försöker!
           
          Citera
          rosita
          Inlägg 08-08-2005, 10:25
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 781
          Medlem sedan:
          26-04-2005
          Medlem nr: 5 587



          Majs tycker jag är allra godast kokt hel och med vitlökssmör till! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
          Stångbrytböna vet jag inte vad det är, men vanliga brytbönor brukar jag bara lägga i en gryta med lite vatten och så fort de kokar upp, tar jag av dem från spisen och häller av vattnet efter ½ minut. Sen äter vi dem till kött eller fisk eller skär ner dem i salladen. smile.gif


          --------------------
          Rosita zon 1

          www.ankispassion.blogg.se

          www.dromtolkning.blogg.se
           
          Citera
          Gillan
          Inlägg 08-08-2005, 11:12
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 7 413
          Medlem sedan:
          19-07-2005
          Medlem nr: 6 203



          CITAT (rosita @ 08-08-2005, 11:25)
          Majs tycker jag är allra godast kokt hel och med vitlökssmör till! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
          Stångbrytböna vet jag inte vad det är, men vanliga brytbönor brukar jag bara lägga i en gryta med lite vatten och så fort de kokar upp, tar jag av dem från spisen och häller av vattnet efter ½ minut. Sen äter vi dem till kött eller fisk eller skär ner dem i salladen. smile.gif

          Tackar och niger för svar rolleyes.gif


          --------------------
          F.d. ev. geni som numer dessutom...........är rökfri /Gillan,zon 3-4
          De enda som aldrig misslyckas är de som aldrig försöker!
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 08-08-2005, 13:06
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Vi grillar mycket majs, förväller den 3 min och sen pensla med lite grillolja, jättegott med eller utan smör.


          --------------------


           
          Citera
          Gillan
          Inlägg 08-08-2005, 13:18
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 7 413
          Medlem sedan:
          19-07-2005
          Medlem nr: 6 203



          CITAT (netaave @ 08-08-2005, 14:06)
          Vi grillar mycket majs, förväller den 3 min och sen pensla med lite grillolja, jättegott med eller utan smör.

          Vi brukar också grilla majsen, men då utan att förvälla den.Risken är ju att den ibland blir lite torr.Det var därför jag önskade fler tips.Förvällning låter bra smile.gif


          --------------------
          F.d. ev. geni som numer dessutom...........är rökfri /Gillan,zon 3-4
          De enda som aldrig misslyckas är de som aldrig försöker!
           
          Citera
          Åsa, mälardalen ...
          Inlägg 08-08-2005, 15:53
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 18 595
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 31



          Om det är störbrytböna du menar så brukar jag skörda dem innan kärnorna svällt alltför mycket det är mjällare ifall bönorna inte svällt så mycket.

          Här hittas ett av mina bönrecept


          --------------------
          Mvh Åsa


          Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
           
          Citera
          Gillan
          Inlägg 08-08-2005, 20:20
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 7 413
          Medlem sedan:
          19-07-2005
          Medlem nr: 6 203



          CITAT (Åsa @ mälardalen zon 2,08-08-2005, 16:53)
          Om det är störbrytböna du menar så brukar jag skörda dem innan kärnorna svällt alltför mycket det är mjällare ifall bönorna inte svällt så mycket.

          Här hittas ett av mina bönrecept

          Enligt fröpåsen(som kompisen jag fått fröerna ifrån har kvar) sägs det att den är hög, får mörklila skidor(vilket den faktiskt får), och att den när den förvälls/kokas blir grön igen.
          Namnet är dock fortfarande stångbrytböna, men det kanske finns flera namn på samma böna wink.gif

          Har tyvärr ingen som helst erfarenhet av bönor överhuvudtaget. sleep.gif


          --------------------
          F.d. ev. geni som numer dessutom...........är rökfri /Gillan,zon 3-4
          De enda som aldrig misslyckas är de som aldrig försöker!
           
          Citera
          Åsa, mälardalen ...
          Inlägg 09-08-2005, 09:12
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 18 595
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 31



          Tror nog ändå att det är störbrytböna som menas (det finns inget som heter stångbrytböna). Tror du har fått någon sort liknande Cosse Violette, Violette Podded Stringless som är högväxande och lila som blir gröna när de kokas.



          Jag brukar odla störbönor i många färger alla funkar bra i det receptet jag bifogade.



          Störbönorna används precis likadant som buskbönorna det enda som skiljer dem åt är att störbönorna måste ha något att klättra på och de har ofta längre kulturtid.


          --------------------
          Mvh Åsa


          Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
           
          Citera
          Gillan
          Inlägg 09-08-2005, 12:33
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 7 413
          Medlem sedan:
          19-07-2005
          Medlem nr: 6 203



          CITAT (Åsa @ mälardalen zon 2,09-08-2005, 10:12)
          Tror nog ändå att det är störbrytböna som menas (det finns inget som heter stångbrytböna). Tror du har fått någon sort liknande Cosse Violette, Violette Podded Stringless som är högväxande och lila som blir gröna när de kokas.



          Jag brukar odla störbönor i många färger alla funkar bra i det receptet jag bifogade.



          Störbönorna används precis likadant som buskbönorna det enda som skiljer dem åt är att störbönorna måste ha något att klättra på och de har ofta längre kulturtid.

          Ja, du måste ha rätt, för de ser precis ut så där.Tack för hjälpen wub.gif


          --------------------
          F.d. ev. geni som numer dessutom...........är rökfri /Gillan,zon 3-4
          De enda som aldrig misslyckas är de som aldrig försöker!
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 24-07-2025, 19:27
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon