Medlem
Antal inlägg: 53
Medlem sedan: 25-08-2004
Medlem nr: 4 366
Hej alla kunniga entusiaster! I vårt växthur har vi en vinranka med Blå burgunder-druvor. Den ger ganska mycket druvor men de är små och fulla och med kärnor och ska så vara säger en vinkännare jag talat med. MEN det innebär att de är bra att göra vin av. Och att göra vin är svårt! Jag har trampat i flera år men det blir bara elände! HJÄLP! Vad gör jag med mina druvor? Tips?
Medlem
Antal inlägg: 2 629
Medlem sedan: 13-07-2004
Medlem nr: 4 069
Jag använder en liten elektrisk råsaftscentrifug och det funkar alldeles utmärkt. Vi dricker upp saften färsk men kanske man också kan frysa den? Mulle
Medlem
Antal inlägg: 2 629
Medlem sedan: 13-07-2004
Medlem nr: 4 069
Min centrifug är en av de där minsta och billigaste (Moulinex) och den är i användning hela året. In åker frukt och allt grönt som bara saftar av sig. Ibland kan det bli morgonjuice på t.ex. vitkål, råpotatis och mandariner.... En centrifug är med andra ord ett ganska vettigt inköp! Mulle