Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Squash
          littlegem
          Inlägg 10-08-2005, 10:21
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 62
          Medlem sedan:
          28-11-2003
          Medlem nr: 2 590



          På grund av en ovanligt lyckad odlingsinsats på squashfronten bågnar mina lagringsutrymmen nu av squash, trots att jag skänkt bort sådana till alla som vill och att det wokas squash, läggs squash i allehanda rätter och äts squash till allt utom glass, müssli och cornflakes.

          En fråga:

          Vet någon om det går att torka squash och sedan använda dem i vinterns grytor och soppor?

          Här ett trevligt recept på Squash-ostkaka förresten (även om mängden är för liten med tanke på mina nuvarande problem):

          5 hg squash
          1 dl socker
          2,5 dl mjölk
          0,5 dl mjöl
          2 ägg
          50 g sötmandel
          2 bittermandlar

          Ugnsvärme: 200 grader
          Tid i ugnen: 45 minuter

          Kärna ur och skär squashen i bitar och koka den mjuk. Mosa den kokta massan.
          Mal mandeln.
          Vispa samman mjöl, socker, ägg och mjölk.
          Tillsätt mandeln och squashmoset.
          Häll smeten i en smord form och grädda i nedre delen av ugnen.
          Servera ostkakan ljummen eller kall, gärna med en klick vispgrädde och sylt.
           
          Citera
          rosita
          Inlägg 10-08-2005, 15:19
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 781
          Medlem sedan:
          26-04-2005
          Medlem nr: 5 587



          Det går säkert att torka squash. Man kan torka alla möjliga grönsaker i ugnen på 50 - 70 grader med ugnsluckan på glänt (för att få ut fukten). Det tar 12 - 24 timmar beroende på hur mycket vätska som finns. Förvaras i tätslutna burkar i rumstemeratur ca 12 månader.

          Squash går även att förvälla och frysas för att användas i soppor och grytor. smile.gif


          --------------------
          Rosita zon 1

          www.ankispassion.blogg.se

          www.dromtolkning.blogg.se
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 11-08-2005, 15:53
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Har ni både squash och mangold, kanske detta är något. Ur veckans HJ

          Squashsoppa med mangold 4 port

          2 medelstora gröna squash i bitar
          1/2 skivad purjo
          125 gr mangold
          75 gr sockerärtor
          5 dl gröns.buljong, gärna av fond
          1 dl vitt vin
          2 dl lättvispad grädde
          1/2 tsk salt
          2 krm sv.peppar
          2 tsk strösocker

          Serveras med ärtskott

          Koka upp squash, purjo, mangold och sockerärtor i buljong och vin.
          Låt det koka tills grönakerna är mjuka
          Mixa
          Tillsätt grädde och smaka av
          Servera med ärtskott och bröd


          --------------------


           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 24-07-2025, 09:44
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon