Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Cassava, Hur tillagar man...
          Christoffer
          Inlägg 13-04-2003, 12:55
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 616
          Medlem sedan:
          28-11-2002
          Medlem nr: 439



          Hur och till vad tillagar man cassava?
          Jag tror att den kan heta manioca och tapioka har jag hört också.
          Det ska tydligen finnas blåsyra i den som är giftig. Hur tar
          man bort den?

          Hoppas på svar

          CHristoffer
           
          Citera
          hans-Ålösund
          Inlägg 25-04-2003, 11:54
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 69
          Medlem sedan:
          05-11-2002
          Medlem nr: 182



          Kassava innehåller blåsyra och det tar man bort med blötläggning.
          Sedan kokas roten som vanligt och man gör ett mos som smakar ungefär som att kyssa sin syster- alltså ingenting- om du vill ha något liknande så kokar du eller steker sötpotatis eller jordärtskockor så blir det ungefär samma fast godare.
           
          Citera
          Christoffer
          Inlägg 25-04-2003, 17:37
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 2 616
          Medlem sedan:
          28-11-2002
          Medlem nr: 439



          Hur länge ska den ligga i blöt? Ska man hacka upp biten i småbitar då eller kan man lägga hela roten i blöt?
           
          Citera
          Katrina
          Inlägg 25-04-2003, 22:48
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 129
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 44



          CITAT (Christoffer @ 13-04-2003, 13:55)
          Hur och till vad tillagar man cassava?
          Jag tror att den kan heta manioca och tapioka har jag hört också.
          Det ska tydligen finnas blåsyra i den som är giftig. Hur tar
          man bort den?

          Hoppas på svar

          CHristoffer

          I Asien äter man roten.
          Man måste koka den länge (exakt hur länge vet jag ej). Själv har jag ätit det som mellanmål och då fick jag kassava enbart (smakade ingenting). Man kan säkert ha det i maträtter på olika vis. Många bönder säljer dock sin kassava till fabriker som gör olika stärkelseprodukter av roten. På vissa ställen i Afrika gör man nån form av soppa på löven, men det är ovanligt att löven äts. Antar att det beror på att löven är extra giftiga!
          Är cyanid blåsyra, så finns det i hela växten men mest i löven.

          I vissa böcker är maniok kassava, i andra - inte! Har faktiskt inte fattat det än......
          Manihot esculenta crantz är i alla fall kassavans latinska namn.

          Det görs försök att utfordra boskap med kassava i Asien.


          --------------------
          ~~K A T R I N A, zon 3~~
          Den som tror att ett väl utfört arbete inte behöver göras om, har aldrig rensat ogräs...
           
          Citera
          Lassila
          Inlägg 10-05-2004, 10:47
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 120
          Medlem sedan:
          08-05-2004
          Medlem nr: 3 542



          På kuba är det vanligt att man skär kasavan i tjocka stavar som man först kokar och sedan friterar, som serveras med en sås som heter mojo, grovt hackat vitlök som fräses i olibolja tills den får färg. faktiskt riktigt gott att äta som en tappas eller tillbehör till grillat
           
          Citera
          Christoffer
          Inlägg 18-05-2004, 19:36
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 2 616
          Medlem sedan:
          28-11-2002
          Medlem nr: 439



          Oj, det där lät gott, kurr i magen.
           
          Citera
          pisanggoreng
          Inlägg 11-06-2004, 12:40
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 1 900
          Medlem sedan:
          07-05-2004
          Medlem nr: 3 535



          är kassava och sötpotatis samma sak?

          i indonesien (och vissa övriga platser i sydostasien) äter man bladen lätt kokta. mycket gott.

          /pisanggoreng


          --------------------
          Zon 1, Skånes västkust

          Besök gärna Buxus.se
           
          Citera
          Åsa, mälardalen ...
          Inlägg 11-06-2004, 13:25
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 18 595
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 31



          Nej Cassava och sötpotatis är inte samma sak.

          Sötpotatis (Ipomoea batatas)
          http://www.fruktogront.se/produkter/asp/g/sotpotat.gif

          Cassava (Manihot esculenta)
          http://waynesword.palomar.edu/images/yuca1b.gif


          --------------------
          Mvh Åsa


          Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
           
          Citera
          Lassila
          Inlägg 19-06-2004, 08:01
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 120
          Medlem sedan:
          08-05-2004
          Medlem nr: 3 542



          Sedan finns det tydligen olika varianter av cassava, jag mins att jag pratade med en kock från Cuba som hade gjort militärtjänst i Angola under 80 talet och han sa att det var en annan art som växte där, mycket större än den latinamerikanska och jätte giftig rotknöl till skilnad från den som dom hade hemma. blink.gif
           
          Citera
          Christoffer
          Inlägg 25-04-2005, 19:32
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 2 616
          Medlem sedan:
          28-11-2002
          Medlem nr: 439



          Hur länge ska man koka den?
           
          Citera
          KURT
          Inlägg 26-04-2005, 06:10
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          CITAT (Christoffer @ 25-04-2005, 20:32)
          Hur länge ska man koka den?

          20-30 min

          http://www.bbc.co.uk/food/recipes/database...rit_73324.shtml
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 08-08-2025, 09:06
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon