Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Sommargurka
          Berit
          Inlägg 18-09-2005, 17:08
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 863
          Medlem sedan:
          09-11-2002
          Medlem nr: 305



          Har någon recept på inlagd slanggurka? rolleyes.gif


          --------------------


           
          Citera
          Berith
          Inlägg 19-09-2005, 06:05
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 15 282
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 18



          rolleyes.gif Jag gillar den här...

          1 kg slanggurka
          1 gul lök
          1 msk gula senapsfrön
          2-3 dillkronor

          3 dl vatten
          2 dl ättikssprit
          5 dl socker
          2 msk salt

          Skiva gurka och lök tunt, varva tillsammans med senapsfrö och dillkronor i en burk.
          Koka upp vatten, ättikssprit, socker och salt och häll det över gurkan.


          --------------------
          ----<--<-@ Att dölja ett fel med en lögn är som att dölja en fläck med ett hål. @->-->----
           
          Citera
          Berit
          Inlägg 20-09-2005, 08:53
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 863
          Medlem sedan:
          09-11-2002
          Medlem nr: 305



          Tack min namne tongue.gif . Det var så länge sedan jag la in slanggurka att jag både har glömt och tappat receptet rolleyes.gif


          --------------------


           
          Citera
          Berith
          Inlägg 21-09-2005, 10:29
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 15 282
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 18



          Ha! tongue.gif Namne ja! men det fattas nåt i änden på dej ju... wink.gif


          --------------------
          ----<--<-@ Att dölja ett fel med en lögn är som att dölja en fläck med ett hål. @->-->----
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 21-09-2005, 10:47
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Mums, inlagd gurka var länge sen jag gjorde.


          --------------------


           
          Citera
          Berit
          Inlägg 21-09-2005, 19:13
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 863
          Medlem sedan:
          09-11-2002
          Medlem nr: 305



          CITAT (Berith @ 21-09-2005, 11:29)
          Ha! tongue.gif Namne ja! men det fattas nåt i änden på dej ju...  ;)

          Yes, jag kör utan laugh.gif laugh.gif laugh.gif


          --------------------


           
          Citera
          lisselbo
          Inlägg 20-08-2006, 11:44
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 1 156
          Medlem sedan:
          03-05-2004
          Medlem nr: 3 494



          CITAT (Berith @ 19-09-2005, 07:05)
          rolleyes.gif Jag gillar den här...

          1 kg slanggurka
          1 gul lök
          1 msk gula senapsfrön
          2-3 dillkronor

          3 dl vatten
          2 dl ättikssprit
          5 dl socker
          2 msk salt

          Skiva gurka och lök tunt, varva tillsammans med senapsfrö och dillkronor i en burk.
          Koka upp vatten, ättikssprit, socker och salt och häll det över gurkan.

          Hur hållbar är denna gurka?
          Och hur länge ska det stå innan man häller över det på mindre burkar?
          Ska det stå i rumstemåeratur och dra?


          --------------------
          ~ Marie zon IV ~

          " Man lär av sina misstag genom att upprepa dem tillräckligt många gånger "
           
          Citera
          Berith
          Inlägg 20-08-2006, 13:10
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 15 282
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 18



          En sån omgång räcker ganska länge här, flera veckor, och den har aldrig blivit för gammal i utseende eller smak. Jag gör den direkt i en stor glasburk men såklart att man kan göra i små burkar också. Jag låter den stå i rumstemperatur till den kallnat, sen förvaras den i kylskåpet. smile.gif


          --------------------
          ----<--<-@ Att dölja ett fel med en lögn är som att dölja en fläck med ett hål. @->-->----
           
          Citera
          lisselbo
          Inlägg 21-08-2006, 06:14
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 1 156
          Medlem sedan:
          03-05-2004
          Medlem nr: 3 494



          Gjorde en sats igår, har provsmakat nu på morgonen.
          Verkligen jättegod.


          --------------------
          ~ Marie zon IV ~

          " Man lär av sina misstag genom att upprepa dem tillräckligt många gånger "
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 03-08-2025, 11:03
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon