Det här receptet använde jag flitigt (och gör fortfarande), när jag gick på "bli smal mat".
PAJDEG: 225g (3,75dl) 1 tsk salt 1 tsk torkad (15 gr färsk) jäst 1msk olivolja 1 1/2 dl ljummet vatten.
Ta hälften av vattnet och lös upp jästen i. Låt stå i 10 min.
Blanda olivoljan med resten av vattnet.
Blanda mjöl och salt i en stor skål. Häll över jästblandning och olivoljeblandning. Arbeta till en elastisk deg.
Lägg degen (mjölpudrad) i en vid plastpåse på ett varmt ställe. Vänta en timme eller till den är dubbelt så stor.
Under tiden gör du en valfri fyllning.
Själv brukar jag ofta använda 10% nötfärs, som jag fräser ( helt utan tillsatt fett), tillsammans med diverse grönsaker.
När degen är färdigjäst, kavlar jag ut den så den passar en långpanna ( mycket tunn).
Häll över blandningen och strö över riven ost (Valfritt).
OBS! Pålägget kan man variera i det oändliga.
Låt jäsa i ytterligare 30 min.
Grädda i 220 gr, i ca 20-30 min.
Jag säger bara "superduper". Bara brödet är jattegott och har en härlig konsistens.
Servera med valfri sallad
--------------------
F.d. ev. geni som numer dessutom...........är rökfri☺ /Gillan,zon 3-4 De enda som aldrig misslyckas är de som aldrig försöker!
|