Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > pajrecept, som är lite ovanligt...
          Gillan
          Inlägg 30-09-2005, 08:57
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 7 413
          Medlem sedan:
          19-07-2005
          Medlem nr: 6 203



          Det här receptet använde jag flitigt (och
          gör fortfarande), när jag gick på "bli smal mat".


          PAJDEG:
          225g (3,75dl)
          1 tsk salt
          1 tsk torkad (15 gr färsk) jäst
          1msk olivolja
          1 1/2 dl ljummet vatten.

          Ta hälften av vattnet och lös upp jästen i.
          Låt stå i 10 min.

          Blanda olivoljan med resten av vattnet.

          Blanda mjöl och salt i en stor skål.
          Häll över jästblandning och olivoljeblandning.
          Arbeta till en elastisk deg.

          Lägg degen (mjölpudrad) i en vid plastpåse
          på ett varmt ställe.
          Vänta en timme eller till den är dubbelt så stor.


          Under tiden gör du en valfri fyllning.

          Själv brukar jag ofta använda 10% nötfärs, som
          jag fräser ( helt utan tillsatt fett), tillsammans
          med diverse grönsaker.


          När degen är färdigjäst, kavlar jag ut den så den
          passar en långpanna ( mycket tunn).

          Häll över blandningen och strö över riven ost
          (Valfritt).

          OBS! Pålägget kan man variera i det oändliga.


          Låt jäsa i ytterligare 30 min.

          Grädda i 220 gr, i ca 20-30 min.

          Jag säger bara "superduper".
          Bara brödet är jattegott och har en
          härlig konsistens.

          Servera med valfri sallad


          --------------------
          F.d. ev. geni som numer dessutom...........är rökfri /Gillan,zon 3-4
          De enda som aldrig misslyckas är de som aldrig försöker!
           
          Citera
          *Felix matte*
          Inlägg 30-09-2005, 09:02
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 14 005
          Medlem sedan:
          27-11-2002
          Medlem nr: 429



          Sån brukar jag göra... kallar det "färspizza" ... på osten strör jag sedan rikligt med oregano...mums!

          PS. man kan kavla degen direkt i pannan... jag använder liten "barnkavel" eller ett dricksglas.
           
          Citera
          Gillan
          Inlägg 30-09-2005, 10:04
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 7 413
          Medlem sedan:
          19-07-2005
          Medlem nr: 6 203



          Ja, den här degen är så bra så det går egentligen
          inte att beskriva. wub.gif
          Man måste bara prova smile.gif


          --------------------
          F.d. ev. geni som numer dessutom...........är rökfri /Gillan,zon 3-4
          De enda som aldrig misslyckas är de som aldrig försöker!
           
          Citera
          Betty
          Inlägg 30-09-2005, 13:42
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 14 536
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 14



          Låter intressant, men varför ska degen jäsa i en plastpåse? Går det inte lika bra att jäsa den i bunken?


          --------------------
          Norrbottenskusten zon 5-6



           
          Citera
          Gillan
          Inlägg 30-09-2005, 14:25
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 7 413
          Medlem sedan:
          19-07-2005
          Medlem nr: 6 203



          Ärligt talat Betty, så har jag ingen aning.
          Det har väl nåt med "jäsningssättet att göra.
          Jag gör som det står jag.Ibland hjälper det inte att ifrågasätta laugh.gif laugh.gif
          Man får inga svar av receptet i alla fall wub.gif


          --------------------
          F.d. ev. geni som numer dessutom...........är rökfri /Gillan,zon 3-4
          De enda som aldrig misslyckas är de som aldrig försöker!
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 05-08-2025, 01:30
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon