Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Leverpastej, recept önskas
          pimpim
          Inlägg 12-12-2005, 08:20
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 921
          Medlem sedan:
          08-04-2003
          Medlem nr: 1 085



          Jag undrar om det finns någon som har ett bra recept på leverpastej? Den leverpastejen vi gjorde här hemma blev så smulig, skulle vilja ha den mer krämig.
           
          Citera
          LadyG
          Inlägg 12-12-2005, 15:31
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8 260
          Medlem sedan:
          23-07-2005
          Medlem nr: 6 231



          Det här tycker jag om, snodde det från en site men mins inte länken nu.

          Ingredienser
          Portioner: Ca 1 kg

          500 g grislever
          200 g tunna späckskivor
          1 gul lök
          smör (till stekning)
          1 burk ansjovisfilé (à ca 50 g)
          200 g benfri karré eller bogfläsk
          3 ägg
          2½ dl vispgrädde
          1 dl vetemjöl
          1½ tsk mejram
          2 tsk salt
          ½ tsk svartpeppar

          Gör så här
          Putsa levern, lägg den i kallt vatten 2-3 timmar.

          Sätt ugnen på 175°C. Klä en avlång form på ca 2 liter med späckskivor.

          Skala och skiva löken, fräs den mjuk i lite smör.
          Skär lever, ansjovis, fläsk, och lök i bitar.

          Mixa alla ingredienser utom grädden i matberedare. Tillsätt grädden i omgångar tills smeten är helt slät. Prova smaksättningen genom att steka en klick smet i panna. Krydda ev ytterligare.

          Häll smeten i formen. Täck med aluminiumfolie. Grädda i vattenbad ca 1 1/2 timme i nedre delen av ugnen. Låt kallna

          Lycka till!


          --------------------
          "Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
           
          Citera
          pimpim
          Inlägg 12-12-2005, 16:00
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 921
          Medlem sedan:
          08-04-2003
          Medlem nr: 1 085



          Tack Lady G, det ska testas.
           
          Citera
          Eva i Skåne
          Inlägg 12-12-2005, 21:56
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 24 744
          Medlem sedan:
          03-11-2002
          Medlem nr: 110



          Åh, vad sugen jag blev på hemmagjord leverpastej. Det har jag inte gjort på många år. Kanske det är dags igen i år biggrin.gif

          Jag funderar bara på en sak Lady G.
          Mixa i matberedare. Blir det helt sönderhackat då eller blir det en "grov" pastej?
          När jag gjort pastej förr så malde jag i köttkvarnen, som hör till den stora hushållssassistenten. 2 eller 3 gånger har jag för mig det skulle igenom. Det blir en jäkla massa disk att använda köttkvarnen, så det låter smidigt att bara använda matberedaren.
           
          Citera
          LadyG
          Inlägg 12-12-2005, 23:10
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 8 260
          Medlem sedan:
          23-07-2005
          Medlem nr: 6 231



          Det beror lite på vilken maskin man har (eller knivarna kanske det är som skiljer sig?) och hur länge man kör. Jag vill ha den utan "klumpar" så jag låter den snurra på länge, tills jag är nöjd. Jag har inte provat, men man kan säkert ha andra smaksättningar också.


          --------------------
          "Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 28-07-2025, 10:43
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon