Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > SKINK-SKIT, konstig lukt
          Maria i Helsingb...
          Inlägg 22-12-2005, 22:27
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 142
          Medlem sedan:
          09-01-2004
          Medlem nr: 2 667



          Min man, som just kokt julskinkan, kallade ut mig i köket för att låta min känsliga näsa sniffa på den trinda skinkan eftersom han tycker sig uppfatta en doft som han inte kan placera.

          "Den luktar lite som i svinstallar" blir min dom.
          "Ensilage......myrsyra" utropar min käre make.

          Nu till frågan:

          Är skinkan fortfarande ätbar eller ska den kastas illa kvickt?
          Man vill ju inte skicka hem gäster med magsjuka sad.gif


          --------------------
          CITAT
          * Gardening - Nature's Prozac *
           
          Citera
          *Felix matte*
          Inlägg 22-12-2005, 22:30
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 14 005
          Medlem sedan:
          27-11-2002
          Medlem nr: 429



          Kasta inte... men lägg den i påse, knyt igen påsen för att slippa lukt. Lämna igen den.

          Bara nu i dec har vi fått lämna igen en Fjällröding... luktade skitäckligt när förpackningen öppnades och fläsklägg som hade en konstig sur äcklig lukt. Uäääck!

          Helst griskött ska man vara extra noga med att inte äta om det inte luktar fräscht.
           
          Citera
          lissa
          Inlägg 22-12-2005, 22:45
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 1 680
          Medlem sedan:
          08-12-2005
          Medlem nr: 6 830



          Det är nackdelen med färdiginpackad mat...man vet ju inte hur den är förräns man öppnar paketet. Hör till skaran som alltid FÖRSÖKER köpa över disk. Tyvärr går det ju inte överallt, och det är lite synd, för om man ska ha folk på mat och det är en lördagkväll..vad gör man. Nu har ju allt en bäst före stämpel som man tycker borde vara tillförlitlig, men om kyl-kedjan bryts så kan det gå illa åt maten....Hoppas ni hinner byta skinkan..och tillaga den i tid


          --------------------
           
          Citera
          Betty
          Inlägg 22-12-2005, 22:46
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 14 536
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 14



          CITAT (Maria i Helsingborg @ 22-12-2005, 22:27)
          Är skinkan fortfarande ätbar eller ska den kastas illa kvickt?
          Man vill ju inte skicka hem gäster med magsjuka sad.gif

          ta inga risker, lämna tillbaks den och kräv en ny!


          --------------------
          Norrbottenskusten zon 5-6



           
          Citera
          Maria i Helsingb...
          Inlägg 22-12-2005, 22:47
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 2 142
          Medlem sedan:
          09-01-2004
          Medlem nr: 2 667



          Det är ju för tråkigt! 6 kg skinka åt fanders. Det är bara så konstigt för spadet luktar inte alls konstigt och köttet smakar inte tokigt.......men det är kanske bäst ändå.

          Ja, tur att vi inte är ute i allra sista stund - om man ändå ska försöka vara positiv sleep.gif


          --------------------
          CITAT
          * Gardening - Nature's Prozac *
           
          Citera
          Maria i Helsingb...
          Inlägg 22-12-2005, 22:58
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 2 142
          Medlem sedan:
          09-01-2004
          Medlem nr: 2 667



          Tack för snabba svar, förresten smile.gif


          --------------------
          CITAT
          * Gardening - Nature's Prozac *
           
          Citera
          Tesa
          Inlägg 22-12-2005, 23:19
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 3 397
          Medlem sedan:
          29-10-2003
          Medlem nr: 2 483



          Det kan väl bli "galtsmak" på griskött ibland...då är det inget fel på köttet men det luktar inte så aptitligt..Det är väl nå´ hormoner eller nåt som gör att det blir så...kanske tilldragande på grisdamer..


          --------------------
          Tesa
          zon 3-4
          Här finns min blogg: Uti vår hage...
           
          Citera
          *Felix matte*
          Inlägg 22-12-2005, 23:21
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 14 005
          Medlem sedan:
          27-11-2002
          Medlem nr: 429



          Jag var tvungen att gå och lukta på skinkan som vi har tagit fram på tining... kände att den redan var halvtinad... luktade OK... så den fick åka in i skafferiet där det är svalare än på köksbänken. Ugnsbakas imorgon.
           
          Citera
          Tesa
          Inlägg 22-12-2005, 23:23
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 3 397
          Medlem sedan:
          29-10-2003
          Medlem nr: 2 483



          CITAT (Tesa @ 22-12-2005, 23:19)
          Det kan väl bli "galtsmak" på griskött ibland...då är det inget fel på köttet men det luktar inte så aptitligt..Det är väl nå´ hormoner eller nåt som gör att det blir så...kanske tilldragande på grisdamer..

          Jag menade ju "GALTLUKT" va klart..


          --------------------
          Tesa
          zon 3-4
          Här finns min blogg: Uti vår hage...
           
          Citera
          Maria i Helsingb...
          Inlägg 22-12-2005, 23:27
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 2 142
          Medlem sedan:
          09-01-2004
          Medlem nr: 2 667



          CITAT
          Jag var tvungen att gå och lukta på skinkan som vi har tagit fram på tining... kände att den redan var halvtinad... luktade OK... så den fick åka in i skafferiet där det är svalare än på köksbänken. Ugnsbakas imorgon.
          Bättre safe than sorry!

          CITAT

          Jag menade ju "GALTLUKT" va klart..

          Tänkte väl tongue.gif rolleyes.gif


          --------------------
          CITAT
          * Gardening - Nature's Prozac *
           
          Citera
          zaaritha
          Inlägg 22-12-2005, 23:34
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 9 608
          Medlem sedan:
          31-08-2003
          Medlem nr: 2 237



          Jepp!
          Är skinkan från en okastrerad grishanne---då luktar köttet illa!!
           
          Citera
          Pirum
          Inlägg 23-12-2005, 00:25
          Länk hit: #12


          Validating
          Antal inlägg: 3 808
          Medlem sedan:
          15-04-2005
          Medlem nr: 5 448



          CITAT (zaaritha @ 22-12-2005, 23:34)
          Jepp!
          Är skinkan från en okastrerad grishanne---då luktar köttet illa!!

          Men sådana finns väl knappt alls att köpa i affärer? Är ju snarare regel att alla galtar som inte ska användas till avel kastreras omedelbums.

          Fast kanske även kastrerade grisar kan lukta galt ibland?

          Tror för övrigt inte att alla galtar luktar galt, kanske finns nån grisbonde här som kan utreda saken? smile.gif


          --------------------
          zon2.5
           
          Citera
          zaaritha
          Inlägg 23-12-2005, 00:28
          Länk hit: #13


          Medlem
          Antal inlägg: 9 608
          Medlem sedan:
          31-08-2003
          Medlem nr: 2 237



          Vore bra!!
           
          Citera
          amaira
          Inlägg 23-12-2005, 04:49
          Länk hit: #14


          Medlem
          Antal inlägg: 6 105
          Medlem sedan:
          25-04-2004
          Medlem nr: 3 398



          CITAT (Pirum @ 23-12-2005, 00:25)
          Är ju snarare regel att alla galtar som inte ska användas till avel kastreras omedelbums.

          Jag tror (det har varit så tidigare i alla fall) att man ... oops, läs försiktigt här alla män ... skär bort testiklarna på kultingarna när de är så gott som nyfödda. Utan bedövning också...

          Det är en "enkel" procedur, till skillnad mot kastrering av katter och hästar och annat som de flesta känner bättre till.

          Men alla är vi ju inte lika skapta! Ibland "lyckas" inte kastreringen fullständigt.
          Jag vet ju inte alls, men kan tänka mig att det är vad som hänt er Maria. En gris som "slunkit igenom" i "rutinerna".
          I dagens stordrift (om du nu inte köpt en eko-skinka) finns dessutom inte mycket utrymme för "åtgärder" utanför rutinerna, som nog oftast går på löpande band (med eller utan människohänder).


          --------------------
          Zon 3, Mälaröarna utanför Stockholm. Fotoblog
           
          Citera
          Lassila
          Inlägg 23-12-2005, 13:45
          Länk hit: #15


          Medlem
          Antal inlägg: 120
          Medlem sedan:
          08-05-2004
          Medlem nr: 3 542



          CITAT (Maria i Helsingborg @ 22-12-2005, 22:27)
          "Den luktar lite som i svinstallar" blir min dom.
          "Ensilage......myrsyra" utropar min käre make.


          Icket kastrerade galtar kan lukta satan (ursäkta uttrycket) typ 1 av 10 stinker, därför kastreras nästan alltid galtar som inte ska användas till avel
           
          Citera
          kristerh
          Inlägg 23-12-2005, 15:44
          Länk hit: #16


          Medlem
          Antal inlägg: 6 646
          Medlem sedan:
          01-04-2004
          Medlem nr: 3 128



          min faster köpte en skinka förra julen som var alldeles rutten, luktade inte gott, och såg helt skum ut, kan det vara förra årets skinka hon fick tag på
          alltså fr 03 wink.gif eller oxså har det någonstans hanterats fel med för hög temp. Hon fick lämna tillb den utan knussel.
          krister


          --------------------
          kristerh zon 2-3
           
          Citera
          Tesa
          Inlägg 23-12-2005, 15:51
          Länk hit: #17


          Medlem
          Antal inlägg: 3 397
          Medlem sedan:
          29-10-2003
          Medlem nr: 2 483



          Det räcker väl att bara liiite blir kvar av testikeln...men jag tror att det blir vanligare med okastrerat igen eftersom det blir sånt väsen om just att det sker utan bedövning...själv tror jag ju att det blir mer smärta med bedövningssprutan...ärligt talat...
          Det handlar om 2 små snitt, kläm och klipp...på några sekunder med van hand skulle jag tro att det tar..
          Det skulle säkert gå lika fort med katter och hundar om inte djurägarna var närvarande...de har nog mer ont än djuren..
          Jag har inte sett eller gjort detta själv annat än på kalvar och katten som veterinären kastrerade här hemma mitt på köksbordet med assistens av min son.. blink.gif

          Och sen skall väl även avelsgaltar slaktas till slut...kanske har du råkat få en sån grisaröv...


          --------------------
          Tesa
          zon 3-4
          Här finns min blogg: Uti vår hage...
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 03-09-2025, 07:44
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon