|
Vad ska ni äta i nyår?, Ge mig ett tips |
|
|
|
26-12-2005, 17:05
|
Medlem
Antal inlägg: 8 016
Medlem sedan: 12-04-2004
Medlem nr: 3 244

|
Får långväga gäster och skulle vilja "göra mig till lite" tycker vi ätit fläskfilé de senaste 20 åren. 3-rätters ska det vara + något till skumpan vid 12-slaget. Allt ska gå att förbereda.
--------------------
|
|
|
|
|
26-12-2005, 17:34
|

Medlem
Antal inlägg: 5 047
Medlem sedan: 29-06-2004
Medlem nr: 3 958

|
Kanske du kan få lite tips av vår kommande nyårsmiddag !
Förrätt: kronärtskocksbottnar med gräddfil, löjrom, rödlök och dillkvist, ev en skiva lax runt kronärtskockan!
Huvudrätt: lammfile med potatisgratäng, svampsallad. Blandade grönsaker
Efterrätt: Pannacotta med småpäron i amarettolikör(burk) blandad med grekiska russin (burk)
Viner finns också tips på!
Till 12-slaget är skumpa + en "pajbit" på pinne gott!
(skicka mig PM om du är intresserad av menyn)
--------------------
Det är dumt att slänga bort en hel cykel för att det kommit in ett gruskorn i kedjan...
|
|
|
|
|
26-12-2005, 18:32
|

Medlem
Antal inlägg: 5 855
Medlem sedan: 11-05-2004
Medlem nr: 3 584

|
Till förrätt ska vi steka tortillas som vi sedan formar till en skål. I den skålen ska vi sedan ha lite räkcocktail.
Till huvudrätt ska vi ha stekta laxfiléer och till det tre sorters såser som man kan välja bland - eller smaka lite av varje. Såserna blir sherrysås, kokosmjölksås och en ört- och vinsås.
Till efterrätt ska vi ha kaffe- och kanelpannacotta.
Till kaffet sedan ska vi ha en äppel-cheesecake.
--------------------
Skåne zon 1
|
|
|
|
|
26-12-2005, 20:01
|

Medlem
Antal inlägg: 566
Medlem sedan: 16-06-2003
Medlem nr: 1 716

|
Vet inte vad vi ska ha, men tjälknöl och potatisgratäng är alltid bra om man vill ha något som är färdigförberett
Förätter är jag dålig på - jag brukar göra lite småplock istället. Typ pepparrotsost på tunnbröd med lax eller renstek. Rulla ihop och skiva smått.
--------------------
zon 1 Ett steg i taget så är man på väg
|
|
|
|
|
27-12-2005, 19:54
|
Medlem
Antal inlägg: 1 611
Medlem sedan: 02-05-2003
Medlem nr: 1 308

|
Vi äter samma som alla år tidigare med släkten. Toast till förrätt med räkor, löjrom, avacado, cr. fraiche, coctailtomat, paprika o citron. Huvudrätt: Kalkon, gräddsås & hasselbackspotatis. Efterrätt: vinkokta päron med glass o grädde. Vickning efter tolvslaget blir ostar å sånt.
--------------------
Zon 6
|
|
|
|
|
27-12-2005, 20:20
|
Medlem
Antal inlägg: 4 792
Medlem sedan: 29-05-2005
Medlem nr: 5 891

|
Vem har öppethus? Tycker Ni har så god mat att jag gärna slinker in
|
|
|
|
|
27-12-2005, 20:54
|
Medlem
Antal inlägg: 24
Medlem sedan: 26-09-2005
Medlem nr: 6 589

|
ÄT stekt gröt det är gott.
|
|
|
|
|
27-12-2005, 21:02
|
Medlem
Antal inlägg: 4 792
Medlem sedan: 29-05-2005
Medlem nr: 5 891

|
CITAT (vet ej @ 27-12-2005, 20:54) ÄT stekt gröt det är gott. Men nu pratar de nog om en middagsmeny och gröt är väll något som man mest äter på morgonen (jag i alla fall) ingrid som inte våldgästar "Vet ej"
|
|
|
|
|
27-12-2005, 22:10
|

Medlem
Antal inlägg: 9 732
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 22

|
Knytkalas. Toppen!
--------------------
Carpe Diem. Fånga dagen.
Ta ingen skit, tjejer! Grynet
|
|
|
|
|
28-12-2005, 12:13
|

Medlem
Antal inlägg: 9 732
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 22

|
Skåla i mousserande klockan tolv, behöver inte heller bli så dyrt, sakkunniga har gett fulla smakpoäng för ungersk Chapel Hill Sparkling Chardonnay, 55 kr.
--------------------
Carpe Diem. Fånga dagen.
Ta ingen skit, tjejer! Grynet
|
|
|
|
|
28-12-2005, 12:22
|

Medlem
Antal inlägg: 14 536
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 14

|
CITAT (Hannele @ 28-12-2005, 12:13) Skåla i mousserande klockan tolv, behöver inte heller bli så dyrt, sakkunniga har gett fulla smakpoäng för ungersk Chapel Hill Sparkling Chardonnay, 55 kr.  Tack för tipset, den tror jag att vi testar - jag dricker helst chardonnay när jag dricker vin !
--------------------
Norrbottenskusten zon 5-6
|
|
|
|
|
28-12-2005, 15:34
|

Medlem
Antal inlägg: 18 595
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 31

|
Vi brukar inte äta så enormt mycket på nyåret det brukar vara gratinerad hummer och så kanske någon ostbricka efteråt.
--------------------
Mvh Åsa
Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
|
|
|
|
|
28-12-2005, 19:13
|
Medlem
Antal inlägg: 14 005
Medlem sedan: 27-11-2002
Medlem nr: 429

|
Brukar inte äta på kvällar men kanske skålar jag i något gott vid tolvslaget... beror på om man orkar hålla sig vaken
|
|
|
|
|
28-12-2005, 19:43
|
Medlem
Antal inlägg: 8 016
Medlem sedan: 12-04-2004
Medlem nr: 3 244

|
Nu har vi bestämt oss Avocadosoppa med räkor och löjrom till förrätt, vitt bubbel till det, sen blir det smördegsinbakad oxfilé med kantareller, rödvinsås och Hasselbackare och rödvin, fruktsallad på färska och frysta bär och frukter med zabayonneskum och sherry till det. Minikrustader med "kladd", rökt lax och kräftstjärtar till skumpan vid 12-slaget.
--------------------
|
|
|
|
|
28-12-2005, 19:47
|

Medlem
Antal inlägg: 3 234
Medlem sedan: 09-07-2004
Medlem nr: 4 038

|
CITAT (ingrid fuxwall @ 27-12-2005, 20:20) Vem har öppethus? Tycker Ni har så god mat att jag gärna slinker in Jag hänger på
--------------------
Allt är relativt. För en mask är det en större avkoppling att gräva i den hårda jorden än att vara med och fiska.
|
|
|
|
|
28-12-2005, 19:52
|

Medlem
Antal inlägg: 6 103
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 26

|
CITAT (Boxer @ 28-12-2005, 19:47) CITAT (ingrid fuxwall @ 27-12-2005, 20:20) Vem har öppethus? Tycker Ni har så god mat att jag gärna slinker in Jag hänger på  Ska vi samåka runt till alla kalas??? Pax för å inte köra för jag vill ha skumpa!!!!
|
|
|
|
|
28-12-2005, 20:04
|
Medlem
Antal inlägg: 14 005
Medlem sedan: 27-11-2002
Medlem nr: 429

|
CITAT (stina @ 28-12-2005, 19:52) CITAT (Boxer @ 28-12-2005, 19:47) CITAT (ingrid fuxwall @ 27-12-2005, 20:20) Vem har öppethus? Tycker Ni har så god mat att jag gärna slinker in Jag hänger på  Ska vi samåka runt till alla kalas??? Pax för å inte köra för jag vill ha skumpa!!!!  Ha så trevligt hela gänget
|
|
|
|
|
29-12-2005, 14:09
|

Medlem
Antal inlägg: 2 177
Medlem sedan: 17-07-2005
Medlem nr: 6 191

|
ICA har en nyårsmeny som ser hemskt god ut, tycker jag...
--------------------
"Det är roligare att vara glad!" /Alexander Hoffman
|
|
|
|
|
29-12-2005, 14:23
|

Medlem
Antal inlägg: 35 147
Medlem sedan: 15-04-2005
Medlem nr: 5 447

|
Tina lagar nyårssupé i TV ikväll kl.20.00 på ettan. Nyårssupè
--------------------
Biggan ***************** Systematik är att sätta den ena foten framför den andra när man går och inte tvärtom. Eyvind Johnson 
|
|
|
|
1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
0 medlem(mar):
|
|
 |
|