Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Ovanligt recept med trädgårdens alla grönsaker
          Cilla
          Inlägg 07-11-2002, 16:19
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 9 115
          Medlem sedan:
          04-11-2002
          Medlem nr: 126



          Här ett recept skrivet av min mamma.

          Croitellote Drenalliere petit Honore Montflacon med potatis.

          Här ska lagas Croitellotes! Vi föredrar att tillreda den hannestiere, dvs på
          gamla Hannas vis:
          Plocka ur ränseln och kassera den. Plocka och ta ur croitellotes. Därvid
          gäller att med varsamma nypningar rucka av de små horniga topparna på
          bortsidan. Men försiktigt, ty de undertill häktande mjälla lynkorna vill
          gärna förlja med och de utgör ju det läckraste på hela året. Sedan kammar vi
          och hyfsar varje best för sig. Spar trynerna. De kan serveras separat, noga
          slakade, och helt voillejeaux, marinerade i kort sololja.
          Nu är tid att riva enris och brudväkta. Doppa gärna enriset i lite god gin
          före så förstärks vildsmaken.

          Under tiden har vattnet fått koka upp i kitteln med salt, massor av
          coriander och ett par droppar Dr. Dumaraths testamente per dussin. Efter att
          ha bundit framvingarna med tavletråd, vänder vi försiktigt ner dom två och
          två. Så fort de blivit röda vräker vi på locket så att ångan får mola ifred
          därunder i lika många timmar. De små bryntorna mår bäst av att, befriade
          från sina gallkuddar, pösa för sig i lite creme sauterelle med kruspeppar
          och några stänk skållad armangnac.

          Under tiden tar vi fram degen, knibblar in örterna och ostglassen, vänder
          den och sporrar den i biskopshattar om 6 gånger 12, vilka fåra tampera i 360
          graders salamander någon stund. Ett tips: håll gärna ett finger i ungsluckan
          sista kvarten, så att det blir så där sprött och gyllenbrunt, ni vet.

          Under tiden sköljer vi soppan, hejdar krypbönorna, ställer i ordning
          kalkonerna, tinar upp den monteringsfärdiga såsen och emblancherar en stilig
          vavarois på vanliga slimetter, winchestersås och harstanning.
          Lägg så de färdiga degstyckerna i botten på en smörad form, stjälp över hela
          rasket och resten, sen spadet kokats bort någonstans. Bädda kring och stoppa
          om med continuerad sur grädde och mängder av hyvlad mesost och så in i ugnen
          tills det hela fått nog.
          Och potatis.
          Severas på förvarnade portionstallrikar, varvid man dekorerar varje smutt
          med små champagnesjudna laxpåsar, var och en innehållande ett caviarrullat
          hummerostron i gåsleverskrud. Vill man, kan man, om man så vill, servera
          hela anhopningen oskalad, a la casquette, och i så fall gärna försedd med
          små lustiga rim.

          Jag försäkrar er att det hela är en fest för smakpapiljotter och närmare kan
          man inte gärna komma den gamla hederliga livrätt som redan i senare delen av
          Dalsland plägade nämnas “gnäggelöska”.
          Lycka till och bonne guerison!

          Varma haelsningar från Eva Holmberg i matlagningstagen.


          --------------------
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-09-2025, 03:24
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon