Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > nudlar på kinarestaurang
          Gåsis
          Inlägg 23-02-2006, 19:28
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 524
          Medlem sedan:
          22-02-2005
          Medlem nr: 5 050



          Jag gillar kinarestaurangernas nudlar, dom som rörs ihop med lite kött och lite grönsaker. Men när jag försöker göra något liknande här hemma vill det ju inte alls smaka likadant. Det är som såsen som gör det. Vad har dom i den bruna såsen som sitter fast på nudlarna? Har försökt att fråga min thailändska grannfru vilka kryddor hon använder men hon svarar hela tiden att det är bara vitlök och svartpeppar. Men hos mig blir det inte brun och lite kladdig sås av vitlök och svartpeppar.

          /Åsa
           
          Citera
          Åsa, mälardalen ...
          Inlägg 23-02-2006, 20:13
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 18 595
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 31



          Skulle tippa att det är någonting som ex. buljong och maizena (eller potatismjöl) i såsen.


          --------------------
          Mvh Åsa


          Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
           
          Citera
          *Felix matte*
          Inlägg 23-02-2006, 20:30
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 14 005
          Medlem sedan:
          27-11-2002
          Medlem nr: 429



          Soja har de väl i alla såser rolleyes.gif
           
          Citera
          Alexander-VG-zon...
          Inlägg 23-02-2006, 20:40
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 23 015
          Medlem sedan:
          13-08-2005
          Medlem nr: 6 358



          hita ett recept på wookade grönsaker sen köper du ritikga nudlar och kokar dom i buljon eller vatten sen så steker du kött försig i soja eller kokosmjälk eller nåt annat sen efter du har gjort det blanda wooken med nudlar och kött wub.gif wub.gif
           
          Citera
          Alexander-VG-zon...
          Inlägg 23-02-2006, 20:42
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 23 015
          Medlem sedan:
          13-08-2005
          Medlem nr: 6 358



          sen är det wooken som bler lite såsig smile.gif smile.gif
           
          Citera
          Eva i Skåne
          Inlägg 07-03-2006, 20:05
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 24 744
          Medlem sedan:
          03-11-2002
          Medlem nr: 110



          Nu vet jag inte om det är nåt speciellt i den såsen du menar, men jag har lärt mig vad man ska ha i allt som ska få den speciella "kinamats-smaken"

          Ostronsås.

          Visst låter det lite äckligt... unsure.gif, men sedan vi provat har vi hittat kina-smaken.

          Finns att köpa på flaskor, åtminstone i affärer som har ett någorlunda sortiment av utländska specialiteer.
           
          Citera
          Gåsis
          Inlägg 07-03-2006, 22:18
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 2 524
          Medlem sedan:
          22-02-2005
          Medlem nr: 5 050



          Tack, det kan nog stämma. Jag frågade idag när jag åt kinamat vad som smakade gott. Soya sa hon laugh.gif Det tror jag nog men det kan inte bara vara det. Min thailändska granne påstår att hon bara kryddar med vitlök och svartpeppar. Tro det laugh.gif så gott som det kan lukta i min trappuppgång.

          /Åsa
           
          Citera
          Caprice
          Inlägg 09-03-2006, 00:01
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 3 245
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 43



          Jag tror du kommer nära restaurangsmaken om du blandar ostronsås och hoisinsås 50/50... båda dessa såser kan du köpa i de större matvaruaffärerna... smile.gif


          --------------------
          Caprice
          Stockholm zon 2-3
          user posted image
          Vita non est vivere sed valere vita est
           
          Citera
          AndreasBlomquist
          Inlägg 09-03-2006, 06:04
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 1 237
          Medlem sedan:
          31-01-2005
          Medlem nr: 4 935



          Håller med Eva o Caprice. Ostronsås gör susen.. dock är det klibbigt och trögflytande som attans men gott blir det! Hoisinsås har jag fortfarande inte provat, får testa det!


          --------------------


           
          Citera
          Gillan
          Inlägg 10-03-2006, 08:29
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 7 413
          Medlem sedan:
          19-07-2005
          Medlem nr: 6 203



          En viktig ingrediens i nästan all
          "kinamat" är ingefära. smile.gif .
          Inte för såsens skull utan för smaken smile.gif

          /Gillan


          --------------------
          F.d. ev. geni som numer dessutom...........är rökfri /Gillan,zon 3-4
          De enda som aldrig misslyckas är de som aldrig försöker!
           
          Citera
          Lasse A
          Inlägg 12-03-2006, 21:22
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 22
          Medlem sedan:
          14-11-2004
          Medlem nr: 4 723



          Håller med, En superbok som lär en att laga godare mat än på resturang är Stora Asiatiska Kokboken, "Köneman". Bra att kunna köpa lite såser på någon specialbutik då det blir så dyrt med Blue Dragon som finns på konsum och ICA.

          Håller med de ni har skrivit;
          Majsenaredning.

          Ungefär lika mycket finhackad färsk Ingefära som Vitlök .

          Svartpeppar.

          Gära ett kryddmått "fem kryddor" (finns nog bara på aciatiska specialaffärer).

          Ostronsås som redan nämnts. ( Är det inte från svampen ostronskivling)

          Soja

          Lite sesamolja eller sesamfrö till nötkött, och även till lax.

          ,mmmm


          --------------------
          [FONT=Arial]Hej
           
          Citera
          Gåsis
          Inlägg 12-03-2006, 21:27
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 2 524
          Medlem sedan:
          22-02-2005
          Medlem nr: 5 050



          Hmmmm, nu börjar det likna något det här rolleyes.gif Tack för boktipset, jag har en bok om asiatisk matlagning som inte alls är något vidars. Ja, nu är den väl sådär 20 år gammal men ändå laugh.gif

          Vitlök, svartpeppar, ingefära, soya och ostronsås. Ska man väl kunna sno ihop något av. Och sesam, glömde den men använder den ofta...

          Jag blir ju så glad av alla som vill komma med goda råd och tips - tack wub.gif

          Fem kryddor har jag letat där jag bor men inte hittat. Kanske lillasyster på annan ort kan hjälpa mig om det är något man behöver.

          /Åsa
           
          Citera
          brittmarie
          Inlägg 18-03-2006, 22:44
          Länk hit: #13


          Medlem
          Antal inlägg: 305
          Medlem sedan:
          20-08-2004
          Medlem nr: 4 339



          Tittade i min kokbok "Ät kinesiskt" med Sim Siok Mei, eftersom jag hade för mig att det stod om kryddblandningen Fem kryddor där.
          Mycket riktigt det fanns där, så här står det:
          "Fem kryddor
          Ofta använd kryddblandning av stjärnanis,nejlikor, peppar, kanel och torkade malda mandarinskal eller fänkålsfrön.
          Man kan själv framställa blandningen i en mixer i följande proportioner:
          60-80 pepparkorn, 4 hela stjärnanis, 1 rågad tesked fänkålsfrön, 12 nejlikor och en 6-8 cm lång kanelstång.
          En variant är följande blandning:
          blanda och mal fint 1 tsk av vardera, nejlikor, kanel, anis, timjan och en nypa ingefära. Blandad med lika mycket salt bör denna krydda finnas på bordet till att krydda med."

          Det var länge sedan jag själv gjorde den här kryddblandningen men jag kommer iallafall ihåg att den var god. Bordskryddan gjorde jag av färdigmalda kryddor, fast jag tror att jag uteslöt saltet, tycker det är bättre att de som vill ha mer salt i maten får tillsätta det själv, så att de som inte vill ha kan slippa det. Tycker själv att det räcker med saltet som finns i soyan, och som jag gärna använder.


          --------------------
          " Vänlighet är den gyllene kedja som håller ihop samhället."
           
          Citera
          LadyG
          Inlägg 19-03-2006, 15:26
          Länk hit: #14


          Medlem
          Antal inlägg: 8 260
          Medlem sedan:
          23-07-2005
          Medlem nr: 6 231



          Det där låter jättegott! Har du en särskild kryddkvarn eller hur blandar du ihop kryddorna?


          --------------------
          "Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 08-08-2025, 19:45
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon