Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Bön- och linssallader, vill ha era bästa recept
          Whiskuchi
          Inlägg 26-02-2006, 16:24
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 911
          Medlem sedan:
          31-07-2005
          Medlem nr: 6 274



          Jag är ute efter recept på sallader innehållande bönor och/eller linser, jag äter alldeles för lite av den varan. Bidrar med egen favorit som passar utmärkt till texmex:

          Kidneybönsallad

          1 brk Kidneybönor, sköljda
          1 gul paprika
          1 grön paprika
          1 purjolök
          salt
          peppar
          citron
          olivolja

          Tärna paprikorna, skiva purjon tunt. Blanda bönor, paprika och purjo. Salta & peppra, pressa i en halv citron. Ringla olivolja över.

          Snabbt, lätt, nyttigt och ruskigt gott!! biggrin.gif


          --------------------
          Don't argue with idiots, they will drag you down to their level and beat you with experience.
           
          Citera
          Alexander-VG-zon...
          Inlägg 26-02-2006, 16:42
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 23 015
          Medlem sedan:
          13-08-2005
          Medlem nr: 6 358



          jag brukar ta ost som olika ostar sen olika böner och linser och sallad
          strimla sallden tunt och blanda salleden med resten sist i osten sen ta tumen vid olivolja där det kommer ut sätt tummen där å ringla över lite sen blanda sen det sista ta lite muskonöt eller vad det heter riven eller som krydda jätte gott wub.gif wub.gif
           
          Citera
          Immix
          Inlägg 28-02-2006, 18:48
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 244
          Medlem sedan:
          02-04-2005
          Medlem nr: 5 285



          Den här är jättegod (4-6 port):

          5 dl blandade bönor ex vita bönor, kikärtor, kidney
          1 l mizunasallad etc
          1-2 röda lökar
          1 dl rostade solroskärnor
          soltorkade tomater i bitar
          ev. stekt bacon i bitar

          Dressing:
          1 msk dijonsenap
          1 tsk honung
          1 tsk citronsaft
          3 msk olja
          1 msk vatten
          salt, peppar
           
          Citera
          Åsa, mälardalen ...
          Inlägg 28-02-2006, 20:44
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 18 595
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 31



          Här hittas min favoritbönsallad fast här ska det vara färska bönor skördade från plantor ute i trädgården SÅ ODLA LITE BÖNOR I ÅR.

          http://www.odla.nu/forums/index.php?act=ST...ac370446ad10e26


          --------------------
          Mvh Åsa


          Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 28-02-2006, 22:39
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          jag brukar blanda olika sorters bönor från burk med strimlad rödlök och hälla över en vanlig vinegrätt.


          --------------------


           
          Citera
          Bessie
          Inlägg 01-03-2006, 21:28
          Länk hit: #6


          Gäster






          Jag blandar bönor, råa och förvällda grönsaker så att jag får lagom variation på färg, smak och konsistens. Kokar mina baljväxter själv, tycker att burkbönor smakar antingen för sött, slemmigt eller metalliskt och dessutom är för mjuka. Använder sällan recept, vilket betyder att jag varje vår när det blir picknickdags skrapar mig i skallen och funderar på vad det var för kombination som fick beröm förra året. Standardingredienserna är de här (ta en ingrediens från baljväxtgruppen, två var från grönsaksgrupperna och en eller två från smaksättningsgruppen):

          Baljväxter:
          Kikärter
          Vita bönor
          Gröna linser

          Råa grönsaker:
          Gurka
          Squash
          Tomater
          Paprika
          Färsk spenat, rucola, mizuna eller annat bladgrönt
          Bladselleri i tunna skivor
          Råa champinjoner

          Förvällda grönsaker:
          Strimlad morot
          Broccoli i små buketter
          Blomkål, också i små buketter
          Majskorn
          Haricots verts

          Smaksättningar:
          gröna eller svarta oliver
          stor kapris
          lök
          soltorkade tomater

          Dressing med antingen citron eller äppelcidervinäger och fransk senap och vitlök som smaksättning.
           
          Citera
          Evin
          Inlägg 01-03-2006, 22:03
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 432
          Medlem sedan:
          01-02-2004
          Medlem nr: 2 753



          Det är här är min "ta vad du har hemma" sallad. Jättebra på hösten eller vintern om man inte har några gönsaker hemma. Den här passar många som är skeptiska till bönor och grönsaker (och även vinägretter)

          1 burk kidney eller svarta bönor, sköljda (kan vara vilka bönor som helst fast jag gillar dessa mest)
          1 röd lök hackad
          2 nävar haricots verts (jag har alltid frysta)
          riven/hyvlad primadonna ost (billigare parmesankopia)
          Ev en näve ruccola i.

          Dressing:
          balsamvinäger, senap, rörsocker, olja, vatten, salt och peppar
           
          Citera
          LadyG
          Inlägg 02-03-2006, 00:14
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 8 260
          Medlem sedan:
          23-07-2005
          Medlem nr: 6 231



          Jag brukar använda gröna linser i t ex köttfärssås, köttgryta e dyl. Matigt och gott som omväxling.

          Annars kan man ju göra en helt vegetarisk gryta som omväxling:

          Burgundisk gryta:

          * 1 skivad gul lök
          * 1 strimlad purjolök
          * 200 g champinjoner
          * 3 st morötter skurna i slantar
          * 4 dl torkade linser
          * 2 msk rapsolja
          * 1 fl matlagningsvin (ca 330 ml) eller 3 dl rödvin
          * 5-6 dl grönsaksbuljong
          * 1-2 pressade vitlöksklyftor
          * 2 msk tomatpuré
          * 1 tsk salt
          * 2 krm svartpeppar
          * 2 krm timjan
          * 1-2 st lagerblad

          Tillagning:

          1. Fräs lök och purjolök tills den blir blank i en stor gryta. Tillsätt champinjoner och morotsslantar, låt fräsa en stund.
          2. Skölj linserna (småsten och sånt) och häll dem i grytan. Tillsätt matlagningsvin eller vin, grönsaksbuljong (vatten + tärning), tomatpuré och kryddor.
          3. Koka upp och låt den sedan koka på låg värme i ca 30 minuter. Späd med mer vatten vid behov.
          4. Prova att linserna är ordentligt kokta.

          Servera med en fräsch grönsallad och frasigt bröd (så alla delar av kostcirkeln får vara med).


          --------------------
          "Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 06-08-2025, 04:51
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon