Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Bockhornsklöver, Vilka delar maler man t kryddan?
          LarsV
          Inlägg 05-05-2003, 21:19
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 196
          Medlem sedan:
          19-01-2003
          Medlem nr: 597



          Hej,

          Vi har sått bockhornsklöver i år och plantorna börjar sticka iväg på höjden. Efter den där första sprudlande entusiasmen som rådde när man tittade i frökatalogen börjar förnuftet infinna sig. Jag har ganska svårt att se hur jag ska få det tunna pulvret från plantan som just nu mest liknar klöver. Ska man ha tålamod med mortel efter skörd? Kan hela plantan användas?

          Tacksam för svar.

          / Lars
           
          Citera
          Hannele
          Inlägg 05-05-2003, 21:44
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 9 732
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 22



          Bockhornsklöver används som gröngödsel - gräv ner i landet på hösten.


          --------------------
          Carpe Diem. Fånga dagen.

          Ta ingen skit, tjejer! Grynet
           
          Citera
          Hannele
          Inlägg 05-05-2003, 21:48
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 9 732
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 22



          Jag har gjort groddar av bockhornsklöver.
          Som späda har de en tydlig currysmak, som avtar med tillväxt.
          Rik på protein, järn, A-vitamin och choline.


          --------------------
          Carpe Diem. Fånga dagen.

          Ta ingen skit, tjejer! Grynet
           
          Citera
          Kajsa H
          Inlägg 05-05-2003, 21:51
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 56
          Medlem sedan:
          18-11-2002
          Medlem nr: 377



          I min indiska kokbok står följande information: "Fröna ger bitter smak och stark doft och används hela eller malda i grönsaks- och linsrätter. Bladen används som färsk kryddört"

          Kul att få veta att man kan odla bockhornsklöver i Svenskt klimat! Fast bara använda som gröngödsling verkar ju lite trist.
           
          Citera
          Ingrid på Västku...
          Inlägg 06-05-2003, 06:23
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 5 498
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 20



          Fröna - och undras om de hinner - men kul är det!

          Hälsar Ingrid
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 27-07-2025, 18:16
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon