Medlem
Antal inlägg: 1 699
Medlem sedan: 03-02-2003
Medlem nr: 678
Den sprider sig via rotskott och grenar som faller ut åt sidan rotar sig, så det borde gå bra med sticklingar också. Jag tycker att den är lite långsam på att växa dock, så det tar kanske ett tag för sticklingarna att bli nåt...
Medlem
Antal inlägg: 1 699
Medlem sedan: 03-02-2003
Medlem nr: 678
Japansk malört är nog bäst som marktäckare. Det är ingen kulinarisk höjdare i alla fall... Vanlig malört är ju heller inget man har i soppan direkt. Snapskrydda är det enda jag har hört att man har malört till i större utsträckning, och vissa nordamerikanska sorter kan man göra rökelse av.
Jag har i och för sig satt både japansk och romersk malört i kryddlandet, men de kommer att få flytta på sig till prydnadsrabatten när jag hittar fler ätbara örter som behöver plats i kryddlandet.