Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Vad skulle passa bättre just nu...
          Mälardalens Siv
          Inlägg 07-06-2006, 18:53
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8
          Medlem sedan:
          05-06-2006
          Medlem nr: 7 887



          ..... än ett recept på syrensaft rolleyes.gif

          40 syrenklasar
          2 liter vatten
          2 liter socker
          2 citroner
          50 gram citronsyra

          Repa syrenblommorna från klasarna och lägg i en ren hink.
          Borsta citronerna, skala, pressa ur saften.
          Blanda ner citronsyra, citronskal och citronsaft i syrenblommorna.
          Koka upp vattnet med sockret och häll på det. Täck och låt stå i två dygn, rör om då och då. Sila saften (hetta ev. upp och tillsätt atamon enligt flaskan).
          Fyll saften på rena flaskor.
           
          Citera
          Whiskuchi
          Inlägg 07-06-2006, 18:54
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 911
          Medlem sedan:
          31-07-2005
          Medlem nr: 6 274



          Åh, det har jag aldrig ens hört talas om. Hur smakar den? wub.gif


          --------------------
          Don't argue with idiots, they will drag you down to their level and beat you with experience.
           
          Citera
          Biggan_
          Inlägg 07-06-2006, 21:52
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 35 147
          Medlem sedan:
          15-04-2005
          Medlem nr: 5 447



          Låter spännande, men är det inte lite synd att skatta syrenbuskarna på blommorna! ohmy.gif biggrin.gif


          --------------------
          Biggan
          *****************
          Systematik är att sätta den ena foten framför den andra när man går och inte tvärtom.
          Eyvind Johnson

           
          Citera
          Meliss
          Inlägg 08-06-2006, 14:11
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 107
          Medlem sedan:
          01-05-2005
          Medlem nr: 5 636



          CITAT (Mälardalens Siv @ 07-06-2006, 19:53)
          ..... än ett recept på syrensaft rolleyes.gif

          40 syrenklasar
          2 liter vatten
          2 liter socker
          2 citroner
          50 gram citronsyra

          Repa syrenblommorna från klasarna och lägg i en ren hink.
          Borsta citronerna, skala, pressa ur saften.
          Blanda ner citronsyra, citronskal och citronsaft i syrenblommorna.
          Koka upp vattnet med sockret och häll på det. Täck och låt stå i två dygn, rör om då och då. Sila saften (hetta ev. upp och tillsätt atamon enligt flaskan).
          Fyll saften på rena flaskor.

          Är det inte giftigt då? wink.gif
           
          Citera
          truppe
          Inlägg 21-05-2008, 17:23
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 5
          Medlem sedan:
          16-05-2008
          Medlem nr: 16 124



          Vad ska det vara för syrén?

          Vi har vit syen som nästan inte syns av en björk...man kanske skulle göra saft på den stakcaren eftesom den ändå ska dras upp sen.
          Då kan vi ju minnas den längre!

          Smakar det som fläderblomsaft?
           
          Citera
          L8 B.
          Inlägg 03-06-2008, 14:33
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 212
          Medlem sedan:
          23-04-2003
          Medlem nr: 1 220



          Hej!
          Har fått ett annat recept:
          Syrensaft
          40-60 klasar blå bondsyren
          1-1,5 kg strösocker
          50g vinsyra
          1 citron
          1,5 liter vatten

          Skaka blomklasarna från ev. rapsbaggar. De brukar krypa undan om blommorna läggs ut på ett vitt underlag en stund. Lägg blommorna i en kruka eller annat djupt kärl. Koka upp vattnet. Rör ner sockret och rör tills det är helt löst. Lös upp vinsyran i lite sockerlag, blanda sedan ner det i lagen.

          Häll lagen över syrenklasarna. Riv skalet på citronen. Dela citronen, pressa den. Häll ner saft och rivet skal i lagen. Täck över.

          Låt stå på svalt ställe i 5 dygn. Rör om ett par gånger om dagen.
          Sila saften. Fyll den på rena kalla flaskor. Sätt på skruvlock. Förvara svalt.
          Saften är rätt så hållbar. Den spädes med vatten som "vanlig" saft vid serveringen.

          Har hört att denna saft även smakar smaksen som sorbe, eller direkt med sked ur en infrusen förpackning... Har inte testat själv ännu.

          Redigerat av L8 B.: 03-06-2008, 14:34


          --------------------
          Charlotta i Tumba
           
          Citera
          L8 B.
          Inlägg 03-06-2008, 21:37
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 212
          Medlem sedan:
          23-04-2003
          Medlem nr: 1 220



          Nu har jag satt två sataser, första gången - får se hur det blir. Tycker om syrendoft, kanske lite väl parfyrmaktigt? Vi får se. Någon annan som testat?


          --------------------
          Charlotta i Tumba
           
          Citera
          L8 B.
          Inlägg 06-06-2008, 11:43
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 212
          Medlem sedan:
          23-04-2003
          Medlem nr: 1 220



          Lite bilder:







          Smakar lite väl sött för min smak, tror att mindre socker fungerat utmärkt - men läskande en varm dag som idag :-)


          --------------------
          Charlotta i Tumba
           
          Citera
          L8 B.
          Inlägg 06-06-2008, 17:58
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 212
          Medlem sedan:
          23-04-2003
          Medlem nr: 1 220



          Här blev det receptet som stod 2 dagar:



          Lite blek i färgen, hoppas att den som ska stå ett par dagar till kanske blir mer färg. Hörde att någon fick lila saft - låter juh spännande biggrin.gif
          Smakar gott i alla fall, dock lite väl söt för min smak.


          --------------------
          Charlotta i Tumba
           
          Citera
          Sussie F-Flower
          Inlägg 15-06-2008, 09:42
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 3 217
          Medlem sedan:
          25-03-2008
          Medlem nr: 14 814



          CITAT (L8 B. @ 06-06-2008, 18:58) *
          Här blev det receptet som stod 2 dagar:



          Lite blek i färgen, hoppas att den som ska stå ett par dagar till kanske blir mer färg. Hörde att någon fick lila saft - låter juh spännande biggrin.gif
          Smakar gott i alla fall, dock lite väl söt för min smak.



          Oj, Vad fint du har gjort!!!

          Vad har du använt dig av för syréner???
          Tycker inte att det ser ut som blå bondsyréner...
          Tycker hellre att färgen på dina syréner stämmer exakt med hur mina Norrlandssyréner ser ut.

          Anledningen att jag frågar är just pga om man kan använda Norrlanssyréner till saft? Mina bondsyréner är för mycket vissna för att användas och jag tänkte göra saft idag, söndag.

          Norrl.syr. har precis slagit ut. Obrukbart eller ej? Är alla syrénsorter ätliga?

          Mvh/ Sussie
           
          Citera
          L8 B.
          Inlägg 17-06-2008, 15:55
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 212
          Medlem sedan:
          23-04-2003
          Medlem nr: 1 220



          Det är nog bara att prova. Jag tror det är bondsyren för det är lila och kommer under ympen som är en vit dubbel rolleyes.gif


          --------------------
          Charlotta i Tumba
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 03-08-2025, 02:31
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon