I en av våra länstidningar, Norrbottens-Kuriren, hittade jag detta recept idag. Jag tycker det låter jättegott, synd att det växer så lite kirskål på min tomt!
Cappuccinosoppa med kirskål
400 gram kirskål 1 liten finhackad gul lök 1 msk matfett 2 dl grädde 5 dl hönsbuljong salt & vitpeppar 2 dl mjölk ev. paprikapulver
Gör så här: 1. Koka kirskålen mjuk i saltat vatten, men inte så länge att den klargröna färgen försvinner. Spola omedelbart i iskallt vatten (det är viktigt för att behålla färgen). Slå bort förvällningsvattnet. 2. Grovhacka kirskålen. Fräs löken mjuk i lite matfett. Tillsätt kirskålen och hetta upp. 3. Flytta över lök och kirskål till en matberedare. Häll i grädden och mixa till en slät puré. Smaka av, värm och fördela soppan i fyra varma skålar. 4. Hetta upp mjölken till strax under kokpunkten och vispa den kraftigt till ett skum. 5. Rör försiktigt ner mjölkskummet i soppan och strö ev. lite paprikapulver över. Servera t.ex. med grissini.
Receptet är hämtat ur Naturens läckerheter av Inger Ingmanson (Prisma)
--------------------
Norrbottenskusten zon 5-6
|