Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Vinbladsdolmar, Är det någon som har recept?
          Åsa, mälardalen ...
          Inlägg 18-05-2003, 20:27
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 18 595
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 31



          Varje år när jag pincerar bort meterlånga skott på vinrankan tänker jag att man kanske ska prova göra vinbladsdolmar av de bladen man ändå klipper bort men jag har inget lätt och enkelt recept. Är det någon som har ett bra recept som inte är alltför krångligt? Jag har förstått att bladen ska vara förvällda när man fyller dem men det går ju lätt att fixa.


          --------------------
          Mvh Åsa


          Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
           
          Citera
          Åsa, mälardalen ...
          Inlägg 29-05-2003, 20:34
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 18 595
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 31



          Ingen som har något enkelt och gott recept??

          Det här är några av de recept jag hittat på internet, jag får väl prova mig igenom dem det brukar ju bli en del vinblad man plockar bort:
          http://www.tasteline.com/Recipe/showRecipe...sp?llngRID=3409
          http://www.sfr.se/nas/kokbok/sidor/recvinb...adsdolmar92.htm
          http://www.meatinfo.com/receptsamling/rece...php?sk=&id=2092


          --------------------
          Mvh Åsa


          Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
           
          Citera
          KURT
          Inlägg 30-05-2003, 10:13
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          Ur Anna och Fanny Bergenströms bok "Kärlek, oliver och timjan"

          Vinbladsdolmar 6-8 pers.

          25 Färska vinblad (eller konserverade)
          2 dl ris + 4 dl vatten
          ½-1 tsk salt
          50 g pinjenötter
          15 hackade myntablad
          3 msk hackad bladpersilja
          2 lökar
          3 vitlöksklyftor
          3 msk olivolja
          15 st stötta korianderfrön
          1 pressad citron

          Förväll vinbladen i 2 min (konserverade behöver sköljas)
          Koka riset ca 15 min.
          Rosta pinjenötterna i stekpanna eller i ugnen.
          Fräs den hackade löken + vitlöken, tillsätt hackad mynta + persilja + stött koriander och rostade pijenötter, blanda tillsist i det kokta riset och smaksätt med pressad citron + salt och peppar. Låt fyllningen svalna.

          Placera ca 1 msk av fyllningen på varje vinblad och rulla ihop, placera dolmarna i eldfast form och grädda i vattenbad i ugnen vid 200 grader i ca 50 min.

          Kommentar: Förmodligen skulle det passa att lägga på skalade tomater på vinbladsdolmarna i ugnen.
           
          Citera
          Åsa, mälardalen ...
          Inlägg 30-05-2003, 17:32
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 18 595
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 31



          Tack det receptet lät intressant + det verkar inte vara så krångligt.


          --------------------
          Mvh Åsa


          Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 02-09-2025, 01:18
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon