Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Riktigt pestorecept sökes!
          catlady
          Inlägg 24-07-2006, 19:11
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 475
          Medlem sedan:
          19-03-2006
          Medlem nr: 7 256



          Har mycket färsk basilika som jag vill göra till riktig pesto med olja, pinjenötter, ost och vitlök - någon som har ett recept? smile.gif


          --------------------
          God odlingslycka!
          Hälsningar från Katarina ute på landet i zon 1
           
          Citera
          kerstin z5-6
          Inlägg 24-07-2006, 21:05
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 21 879
          Medlem sedan:
          10-01-2003
          Medlem nr: 559



          Pesto:
          1/2 dl basilika-riven i smått -du får hoves:)
          1/2 dl riven västerbottensost smile.gif
          1 dl olivolja
          5 pecannötter
          1 vitlöksklyfta


          --------------------
          Kerstin

          Ut sementem feceris, ita metes
          (Cicero)
           
          Citera
          Åsa, mälardalen ...
          Inlägg 24-07-2006, 23:40
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 18 595
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 31



          Min pesto är full av basilika och väldigt god.

          Stoppa ner 2 vitlöksklyftor + 0,5dl solrosfrön + 75ml olja i en matberedare och knäpp på knappen så det mixas ihop.

          Ha sedan ner ca 2-3dl basilika i matberedaren (jag brukar packa till basilikan lätt i måttet) och kör en kort stund. Rör sedan ner ca 3-4msk parmesanost eller någon annan god ost. Salta och peppra och smaka av (vitlökssmaken blir starkare efter ett tag), späd ev. med mer olja ifall du vill ha lösare konsistens.

          Peston håller ca 1 vecka i kylskåpet + den går utmärkt att frysas.


          --------------------
          Mvh Åsa


          Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
           
          Citera
          catlady
          Inlägg 25-07-2006, 19:18
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 1 475
          Medlem sedan:
          19-03-2006
          Medlem nr: 7 256



          Tack för svaren! De låter båda väldigt goda. smile.gif Men ingen av er använder pinjenötter... Har för mig att det är dessa nötter i en riktig pesto - men det kanske är jag som blandat ihop det? blink.gif


          --------------------
          God odlingslycka!
          Hälsningar från Katarina ute på landet i zon 1
           
          Citera
          Åsa, mälardalen ...
          Inlägg 25-07-2006, 19:55
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 18 595
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 31



          Jag tycker solrosfrön är godare i pesto + det har man ju oftast hemma (och jag tror nog de italienska bondmororna tog vad de hade hemma när de gjorde pesto så det lär finnas enormt många recept med olika nötter och frön även om det finns en del som envist säger att det ska vara pinjenötter i)


          --------------------
          Mvh Åsa


          Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
           
          Citera
          kerstin z5-6
          Inlägg 25-07-2006, 21:22
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 21 879
          Medlem sedan:
          10-01-2003
          Medlem nr: 559



          Min funkar även med pinje om man föredrar dem smile.gif


          --------------------
          Kerstin

          Ut sementem feceris, ita metes
          (Cicero)
           
          Citera
          Gurkan
          Inlägg 25-07-2006, 21:44
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 1 922
          Medlem sedan:
          26-05-2004
          Medlem nr: 3 722



          CITAT (kerstin z5-6 @ 25-07-2006, 22:22)
          Min funkar även med pinje om man föredrar dem smile.gif

          Fast du var väldigt snål med Basilikan ... kan det bero på att du måste KÖPA den ??? laugh.gif

          1/2liter istf. 1/2dl skulle jag föreslå. Annars låter det gott med pecannötter, har aldrig provat.


          --------------------
          Hannasgården utanför Hammenhög, i Hjärtat av Österlen.
          Café - Gårdsbutik - Plantskola - Trädgård
          Hannasgarden.se
           
          Citera
          FixaIgenväxtTräd...
          Inlägg 28-07-2006, 22:16
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 124
          Medlem sedan:
          05-07-2006
          Medlem nr: 8 132



          varför inte göra en grundpesto, det blir sannolikt väldigt mycket som inte går åt på en vecka om det smakar lika. sen delar du smeten och sätter piff på olika sätt, en med chili, en med citron, en med nå annat smakrikt, västerbottenost lät ju toppen. Fast jag är en lycksökare i matlagning, blandar friskt och lyckas ibland och ibland inte smile.gif


          --------------------
          Alltid kul att se om det går
           
          Citera
          catlady
          Inlägg 29-07-2006, 20:52
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 1 475
          Medlem sedan:
          19-03-2006
          Medlem nr: 7 256



          Jo, det var en bra idé! Speciellt om det går bra att frysa in. Har två jättekrukor med hemodlad basilika. Bladen är nästan stora som min hand... Det ska bli så gott! wub.gif För det går väl oftast inte att övervintra basilika?


          --------------------
          God odlingslycka!
          Hälsningar från Katarina ute på landet i zon 1
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 09-08-2025, 19:13
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon