Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Mjölksyrade pickels
          rosita
          Inlägg 03-08-2006, 13:54
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 781
          Medlem sedan:
          26-04-2005
          Medlem nr: 5 587



          Mjölksyrade grönsaker är nyttigt!

          Mjölksyrade pickels:
          till en 1,5 liters glasburk behövs:
          ca 0,5 - 1 kg blandade grönsaker, t ex små gurkor, tomater, blomkål, paprika och lök
          2 skalade vitlöksklyftor
          2 lagerblad
          1 tsk koriander
          1 tsk senapsfrön
          dillkronor
          1 dl vassla

          Skölj och ansa grönsakerna. Lägg in dem hela eller delade i stora bitar.
          Gurkorna ska vara hela. Stick några hål i gurkorna med en sticka, annars blir de lätt mjuka inuti.
          Varva grönsakerna med kryddorna. Packa samman dem och fyll på avsvalnat kokt vatten (med 2 msk salt per liter vatten) samt vassla.
          Låt burken stå i rumstemperatur 18-20 grader i 10 dagar. Är det varmare än 20 grader räcker 6-8 dagar. Ställ sedan burken svalt för eftermogning i 2-3 veckor 0-8 grader.


          --------------------
          Rosita zon 1

          www.ankispassion.blogg.se

          www.dromtolkning.blogg.se
           
          Citera
          Gurkan
          Inlägg 03-08-2006, 14:01
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 922
          Medlem sedan:
          26-05-2004
          Medlem nr: 3 722



          Tack för tips. Det låter otroligt enkelt !

          Men ... hur är det med hållbarheten sen ? Går det bra att förvara det hela ett tag i kylen utan att det utvecklas vidare "alltför mycket" ?


          --------------------
          Hannasgården utanför Hammenhög, i Hjärtat av Österlen.
          Café - Gårdsbutik - Plantskola - Trädgård
          Hannasgarden.se
           
          Citera
          rosita
          Inlägg 03-08-2006, 20:32
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 2 781
          Medlem sedan:
          26-04-2005
          Medlem nr: 5 587



          Jag gjorde gurkor förra sommaren och de håller ännu. Jag brukar lägga i skalad pepparrot i bitar, det gör så att det inte möglar så lätt (pepparrot har den egenskapen).


          --------------------
          Rosita zon 1

          www.ankispassion.blogg.se

          www.dromtolkning.blogg.se
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 26-07-2025, 17:08
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon