Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Haha, så fånigt!
          Meliss
          Inlägg 17-08-2006, 11:27
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 107
          Medlem sedan:
          01-05-2005
          Medlem nr: 5 636



          Här har jag gått och funderat på vad jag ska göra med alla chilisar jag har. Har tänkt att vad 17 tänkte jag på i februari när jag frösådde? Idag skulle jag göra chili con carne och var och skördade chili och paprika i växthuset och tänkte att nu får jag ta och kolla vilken jag kan använda- törs ju inte göra superduperstarkt.
          Jag testade bananpaprikan.... inte särskilt stark... sökte på nätet och insåg att det var mer än paprika blink.gif
          Testade sötpeppar.... inte stark alls... sökte på nätet och insåg att jag haft fel om den oxå...
          Hungarian hot wax däremot var det rejält krut i. Brände som eld på tungspetsen och läppen i en halvtimme fast det bara var en yttepyttebit.

          Där ser man... tongue.gif Då har jag växthuset fullt med paprika och inte chili då unsure.gif

          Hälsningar från Meliss som odlar som en sann nybörjare och med en typisk nybörjarentusiasm...
           
          Citera
          LadyG
          Inlägg 17-08-2006, 11:34
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8 260
          Medlem sedan:
          23-07-2005
          Medlem nr: 6 231



          Perfekt om du ska göra chili con carne, det är jättegott med massor av paprika i chilin! smile.gif


          --------------------
          "Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
           
          Citera
          mulle
          Inlägg 17-08-2006, 11:38
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 2 629
          Medlem sedan:
          13-07-2004
          Medlem nr: 4 069



          Jag odlar inte paprika själv men då det finns erbjudanden i butikerna brukar jag köpa en större mängd, gärna i olika färger, och lägga in enligt ett ungerskt recept som jag gillar:

          Ta ur paprikorna, skölj och skär i ca 1 cm breda strimlor.
          Koka paprikan mjuk i ättikslag med lite salt, lyft upp med hålslev och lägg i glasburkar. Varva med rosépeppar och täck allt med olivolja.

          Ibland varierar jag med att koka lök också i samma lag.

          Kanske något för dig om du har fått en riklig skörd?

          Mulle
           
          Citera
          Meliss
          Inlägg 17-08-2006, 13:55
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 107
          Medlem sedan:
          01-05-2005
          Medlem nr: 5 636



          CITAT (mulle @ 17-08-2006, 12:38)
          och lägga in enligt ett ungerskt recept som jag gillar:

          Åh! Tack för receptet!!! Det lät ju jättesmidigt och gott! Perfekt nu när jag har så mkt att ta hand om!

          Tack för hjälpen! smile.gif
           
          Citera
          LadyG
          Inlägg 17-08-2006, 14:46
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 8 260
          Medlem sedan:
          23-07-2005
          Medlem nr: 6 231



          CITAT (mulle @ 17-08-2006, 13:38)
          Jag odlar inte paprika själv men då det finns erbjudanden i butikerna brukar jag köpa en större mängd, gärna i olika färger, och lägga in enligt ett ungerskt recept som jag gillar:

          Ta ur paprikorna, skölj och skär i ca 1 cm breda strimlor.
          Koka paprikan mjuk i ättikslag med lite salt, lyft upp med hålslev och lägg i glasburkar. Varva med rosépeppar och täck allt med olivolja.

          Ibland varierar jag med att koka lök också i samma lag.

          Kanske något för dig om du har fått en riklig skörd?

          Mulle

          Hur gör du ättikslagen?


          --------------------
          "Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
           
          Citera
          mulle
          Inlägg 17-08-2006, 14:54
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 2 629
          Medlem sedan:
          13-07-2004
          Medlem nr: 4 069



          CITAT (LadyG @ 17-08-2006, 15:46)
          Hur gör du ättikslagen?

          Jag gör så som jag alltid brukar, höftar stort... wacko.gif
          D.v.s. tar inläggningsättika och späder ut med vatten tills jag tror att den inte fräter strupen.
          tongue.gif
          "Det är inte så noga här på landet", som mina hantverkare brukar säga....
          Mulle
           
          Citera
          LadyG
          Inlägg 17-08-2006, 15:03
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 8 260
          Medlem sedan:
          23-07-2005
          Medlem nr: 6 231



          laugh.gif

          Bra, då slipper jag krångla till det smile.gif

          Gör du något särskilt med brukarna? Eller är det bara att tuta och köra?


          --------------------
          "Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
           
          Citera
          mulle
          Inlägg 17-08-2006, 15:25
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 2 629
          Medlem sedan:
          13-07-2004
          Medlem nr: 4 069



          CITAT (LadyG @ 17-08-2006, 16:03)
          Gör du något särskilt med brukarna? Eller är det bara att tuta och köra?

          Vi har något här som heter Atamon - jag vet inte om det säljs i Sverige. Det är ett pulver som används i just inläggningar för att förhindra att det uppstår mögel och bakterier. Om inte just det finns har ni säkert något motsvarande.
          Jag brukar lösa ett par teskedar av Atamonet i kokhett vatten, hälla i burkar och flaskor och skaka ordentligt innan jag tömmer ut det igen.
          Jag har ingen aning om det är en bra metod men jag inbillar mig det i alla fall...
          tongue.gif
          Jag lägger inte Atamon i paprikan eftersom det inte brukar vara fråga om så stora mängder att inte min storätare till man skulle hinna göra slut på det innan mögelbakterierna ens hinner blinka!
          Mulle
           
          Citera
          LadyG
          Inlägg 17-08-2006, 15:36
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 8 260
          Medlem sedan:
          23-07-2005
          Medlem nr: 6 231



          Atamon finns, jag brukar använda det i lite vatten för att skölja ur saftflaskorna med. smile.gif

          Man kanske skulle ha en lite skvätt i, men det kanske skär sig mot oljan? Vi är inga storkonsumenter direkt...


          --------------------
          "Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 02-08-2025, 20:30
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon