Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Häggmispelbär då?, Har hört att de går att äta
          tone
          Inlägg 18-08-2006, 21:01
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 34
          Medlem sedan:
          16-02-2006
          Medlem nr: 7 087



          Äter ni häggmispelbären? Jag har både kopparhäggmispel och prakthäggmispel.

          Finns det i så fall recept?


          --------------------
          Tone zon 4, vid havet
           
          Citera
          Åsa, mälardalen ...
          Inlägg 18-08-2006, 21:17
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 18 595
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 31



          De går utmärkt att äta ex. direkt från busken ifall fåglarna inte hinner före, fåglarna åt upp alla bären här för några veckor sedan. Man kan även göra sylt jag har kokat sylt och tog då ett recept på blåbärssylt tror det fanns på certoflaskan, häggmispelbären är ju liknande blåbär och innehåller inte så mycket pektin.


          --------------------
          Mvh Åsa


          Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
           
          Citera
          Betty
          Inlägg 18-08-2006, 23:30
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 14 536
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 14



          Jag tycker att bärhäggmispel har tämligen smaklösa bär jämfört med blåbär...


          --------------------
          Norrbottenskusten zon 5-6



           
          Citera
          harald
          Inlägg 23-08-2006, 13:12
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 41
          Medlem sedan:
          16-03-2005
          Medlem nr: 5 175



          här finns en del recept:
          http://www.albertafruit.com/html/chef_s_corner.html
          de används mycket i canada, som de kommer ifrån..

          jag provade göra häggmispel-rabarber-sylt. den luktar precis som mandelmassa eller marsipan, tycker jag..
          jag föredrar nog att äta dem direkt från busken (jag brukar plocka lite och äta när jag hittar sådana buskar. de är väldigt vanliga i rabatter och planteringar här i göteborg iaf.. hittar dem lite överallt.)
           
          Citera
          mulle
          Inlägg 23-08-2006, 14:11
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 2 629
          Medlem sedan:
          13-07-2004
          Medlem nr: 4 069



          Både hägg och häggmispel ger en förnämlig likör.
          Här är mitt busenkla recept som jag tillämpar med en massa olika bär, frukt och t.o.m gullvivsblommor:

          Rengör en flaska som har en bra, lufttät skruvkork.
          Plocka flaskan full med bär, häll på minst 60% stark sprit och låt stå i minst ett par veckor. (Jag brukar glömma bort mina flaskor i månader, likören blir inte sämre av det, snarare tvärtom).
          Sila blandningen. Bären kan köras i en saftcentrifug för att få ut all sprit, i så fall ska den saften också silas.
          Häll tillbaka saften i flaskan och lägg i socker - jag som aldrig går efter exakta mått brukar hälla i socker på känn och det blir väl ungefär en dl. (Exakt sockermått kan man säkert hitta i någon bok).
          Låt stå igen men vänd på flaskan ofta så att sockret smälter.
          Späd ut med vatten vid behov, d.v.s. om spriten var rysligt stark.

          Genom att experimentera kan man få riktigt roliga blandningar ibland!

          Mulle
           
          Citera
          Siv i Bollnäs
          Inlägg 02-10-2006, 17:02
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 365
          Medlem sedan:
          02-07-2003
          Medlem nr: 1 821



          Det vore jättebra om någon kunde komma med ett recept på hur man gör något av häggmispelbär. Jag har försökt koka marmelad av dom men det har aldrig blivit bra. När jag gjorde som med andra bär så blev dom hårda i en i övrigt tämligen färglös massa. Nästa gång mixade jag dom först och då blev väl konsistensen lite bättre, men smaken var lite sötsliskig och ganska intetsägande trots inblandning av citron. I år har fåglarna fått härja som dom ville i trädet, men har spart mycket som man kunde gjort nåt av ifall man visste. Jag läste nånstans att man i Amerika gör pajer o dyl av dom men aldrig sett ett recept.
          Siv unsure.gif
           
          Citera
          Åsa, mälardalen ...
          Inlägg 03-10-2006, 15:18
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 18 595
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 31



          Det går lätt att hitta amerikanska och kanadensiska häggmispelrecept på nätet.

          Sök på recipe och något av följande ord Saskatoon, Juneberries el. Serviceberries

          Här hittas recept på Saskatoon pie


          --------------------
          Mvh Åsa


          Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 25-07-2025, 01:28
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon