Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Pepparolja
          Charlotta
          Inlägg 22-08-2006, 08:47
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 36
          Medlem sedan:
          13-04-2004
          Medlem nr: 3 245



          När vi var i Frankrike i somras provade vi en slags pepparolja. Det var helt enkelt olivolja, med flaskan i princip halvfull (eller lite mer än halvfull) med pepparfrukter i, som ställdes fram på bordet på en pizzeria. Behöver jag nämna att det var en riktig kick att krydda pizzan med??

          Nu tänkte jag göra likadant själv, men i alla recept på örtoljor står det att man ska ta bort örterna efter någon vecka. Kan man inte låta dem vara kvar, möglar pepparn då? Flaskan blev ju så himla dekorativ med all peppar i!

          Och, måste flaskan vara igenkorkad hela tiden?


          --------------------
          "Knowledge is knowing that a tomato is a fruit...
          Wisdom is knowing not to put it in a fruit salad"
           
          Citera
          noora
          Inlägg 22-08-2006, 09:18
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 699
          Medlem sedan:
          03-02-2003
          Medlem nr: 678



          Om du använder torkade pepparfrukter kan du ha kvar dem i oljan, i alla fall så länge som de inte börjar sticka upp ovanför ytan (då de kan börja mögla). Det finns även en viss risk för bakterietillväxt i oljan.

          Det bästa är kanske om du inte gör så stora satser åt gången, så att oljan inte blir stående för länge. Det går ganska fort för oljan att dra till sig smak och styrka från pepparfrukter, eftersom capsaicinet (det starka ämnet i chilipeppar) är fettlösligt.


          --------------------
          Noora - med trädgård i Tullinge, zon 2-3
          Nooras Örtagård - min webbsida om örter
           
          Citera
          rosita
          Inlägg 22-08-2006, 19:09
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 2 781
          Medlem sedan:
          26-04-2005
          Medlem nr: 5 587



          CITAT (noora @ 22-08-2006, 10:18)
          Det går ganska fort för oljan att dra till sig smak och styrka från pepparfrukter, eftersom capsaicinet (det starka ämnet i chilipeppar) är fettlösligt.

          Då har jag lärt mig något nytt i dag också! tongue.gif


          --------------------
          Rosita zon 1

          www.ankispassion.blogg.se

          www.dromtolkning.blogg.se
           
          Citera
          Piccante
          Inlägg 22-08-2006, 22:27
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 8 776
          Medlem sedan:
          02-01-2006
          Medlem nr: 6 891



          Jag gjorde egen pepparolja en gång och den höll sig någon vecka sedan blev det tyvärr mögel. Men jag läste att man kan doppa pepparfrukten snabbt i kokande vatten för att avdöda bakterier och mögel. Däremot ska pepparn inte kokas för då tappar den nog smak, utan ett kort dopp i vattnet. Sedan kan man väl skölja flaskan med atamon eller något eller sterilisera flaskan i ugnen för att vara på säkra sidan.


          --------------------
          আছে কিছুই গুরুত্বপূর্ণ!
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 03-08-2025, 13:19
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon