Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > frysa in bladpersilja, hur gör ni?
          ewa zon 3
          Inlägg 24-08-2006, 11:04
          Länk hit: #1


          Gäster






          Har i år sått egen bladpersilja 'Gigante d'Italia'
          Nu undrar jag hur jag bäst fryser in den? Påsar, burkar hackad eller hela blad? Vill helst att den ska behålla sin spänst och inte bli alldeles sladdrig.

          /Ewa
           
          Citera
          rosita
          Inlägg 24-08-2006, 12:58
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 781
          Medlem sedan:
          26-04-2005
          Medlem nr: 5 587



          Jag fryser alltid in persiljan finhackad eller klippt och i burkar. Det är så lätt att bara skrapa ur så mycket som behövs efterhand.


          --------------------
          Rosita zon 1

          www.ankispassion.blogg.se

          www.dromtolkning.blogg.se
           
          Citera
          Gillan
          Inlägg 24-08-2006, 13:21
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 7 413
          Medlem sedan:
          19-07-2005
          Medlem nr: 6 203



          Jag brukar försöka se till att den är så torr som möjligt.
          Då blir det inte så mycket iskristaller.

          För övrigt gör jag som rosita.


          --------------------
          F.d. ev. geni som numer dessutom...........är rökfri /Gillan,zon 3-4
          De enda som aldrig misslyckas är de som aldrig försöker!
           
          Citera
          Maria i Helsingb...
          Inlägg 24-08-2006, 13:33
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 2 142
          Medlem sedan:
          09-01-2004
          Medlem nr: 2 667



          Skölj persiljan väl, hacka (fint eller grovt), lägg hacket (det brukar bli en hel del) i en torr och ren kökshandduk och vriiiid .......... vira upp handduken och fluffa till persiljan innan infrysning smile.gif


          --------------------
          CITAT
          * Gardening - Nature's Prozac *
           
          Citera
          ewa zon 3
          Inlägg 24-08-2006, 15:16
          Länk hit: #5


          Gäster






          Tack alla tre för jättebra tips smile.gif
          Nu är det bara att gå lös på persiljedjungeln rolleyes.gif

          /Ewa
           
          Citera
          Lena N
          Inlägg 26-08-2006, 18:27
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 807
          Medlem sedan:
          15-11-2002
          Medlem nr: 361



          Jag brukar bara grovhacka den. När jag sedan krafsar ur den mängd jag vill ha med en gaffel så blir den finhackad på köpet.


          --------------------
          Lena
          Norra Skåne, zon 2-3

          "Jordens frukter tillhör alla, men jorden tillhör ingen" Rousseau.
           
          Citera
          Biggan_
          Inlägg 26-08-2006, 20:11
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 35 147
          Medlem sedan:
          15-04-2005
          Medlem nr: 5 447



          Jag sköljer persiljan, repar bort de grova stjälkarna, lägger i hushållspapper och kramar lite lätt så att persiljan är nästintill torr. Lägger den sen i plastpåsar i generösa portioner och in i frysen. När jag sedan skall använda den gnuggar jag påsen mellan fingrarna så fort jag har tagit den ur frysen, vips har jag hackad persilja! biggrin.gif
          Är portionen stor räcker den att strö över potatisen också biggrin.gif


          --------------------
          Biggan
          *****************
          Systematik är att sätta den ena foten framför den andra när man går och inte tvärtom.
          Eyvind Johnson

           
          Citera
          Lena N
          Inlägg 27-08-2006, 07:05
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 807
          Medlem sedan:
          15-11-2002
          Medlem nr: 361



          Birgitta! Ditt sätt verkar smartare än mitt.

          Har nu sparat din text till nästa års infrysning av persilja, så nu gäller det bara att då titta i datorn innan jag gör som vanligt. tongue.gif


          --------------------
          Lena
          Norra Skåne, zon 2-3

          "Jordens frukter tillhör alla, men jorden tillhör ingen" Rousseau.
           
          Citera
          Lena N
          Inlägg 27-08-2006, 07:11
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 807
          Medlem sedan:
          15-11-2002
          Medlem nr: 361



          Ser nu att Ewas fråga från början handlade om att få persiljan att behålla sin spänst och undvika att den blir sladdrig (efter upptining antar jag).

          Sorry, men vad jag vet finns det ingen metod att frysa persilja så att den blir som färsk efter upptiningen. Om man istället torkar persiljan så blir den inte sladdrig, men å andra sidan inte som färsk heller.

          Vill man ha färsk persilja under vintern är krukodling enda alternativet. Mitt tips är att frys det mesta och gräv upp några plantor för odling i kruka. Använd sedan den frysta i matlagningen och den från kruka som dekoration.


          --------------------
          Lena
          Norra Skåne, zon 2-3

          "Jordens frukter tillhör alla, men jorden tillhör ingen" Rousseau.
           
          Citera
          Boxer
          Inlägg 27-08-2006, 08:39
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 3 234
          Medlem sedan:
          09-07-2004
          Medlem nr: 4 038



          1. Ta en tom hushållapappersrulle.
          2. Stoppa in en fryspåse i rullen med öppningen i ena änden av rullen.
          3. Fyll med hel (ohackad) persilja tills rullen är ganska hårt packad och full. Förslut.
          4. Frys.
          5. När du vill ha persilja, tryck fram den bakifrån *fniss* och skär av precis så mycket du vill ha.

          Lätt att finhacka om man vill och tar väldigt lite plats i frysen. smile.gif


          --------------------
          Allt är relativt. För en mask är det en större avkoppling att gräva i den hårda jorden än att vara med och fiska.
           
          Citera
          Biggan_
          Inlägg 27-08-2006, 11:48
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 35 147
          Medlem sedan:
          15-04-2005
          Medlem nr: 5 447



          CITAT (Lena N @ 27-08-2006, 08:05)
          Birgitta! Ditt sätt verkar smartare än mitt.

          Har nu sparat din text till nästa års infrysning av persilja, så nu gäller det bara att då titta i datorn innan jag gör som vanligt.  :P

          Det går lika bra med se..... förlåt, dill skall det vara tongue.gif laugh.gif


          --------------------
          Biggan
          *****************
          Systematik är att sätta den ena foten framför den andra när man går och inte tvärtom.
          Eyvind Johnson

           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 09-08-2025, 12:48
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon