Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Varför blir saften "seg"
          stina
          Inlägg 02-09-2006, 18:48
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 6 103
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 26



          Alltid när jag gör egen saft så dröjer det ett tag och sedan är saften trögflytande som attan. Vad gör jag för fel? sad.gif
           
          Citera
          Margith
          Inlägg 02-09-2006, 19:30
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 958
          Medlem sedan:
          30-01-2004
          Medlem nr: 2 746



          Det kan bero på att du har haft lite omogna bär. Omogna bär innehåller mycket pektin som gör att saften blir som gelé.
          Det kan också bero på för mycket socker, vad använder du för recept?


          --------------------
          Margith, zon 6

          Har du inget snällt att säga, är det bättre att vara tyst.
          Citat: min mor =)
           
          Citera
          stina
          Inlägg 02-09-2006, 19:35
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 6 103
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 26



          Jag använde ett recept som jag hittade i Kajsas kokbok (som jag har på landet så jag kan inte kolla hur det löd). Saften gjorde jag på Skuggmoreller. Dom är ju ganska sura så jag tog lite mer socker än vad som stod i receptet. Kan det vara det som är felet....

          /Stina
           
          Citera
          Margith
          Inlägg 02-09-2006, 20:18
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 2 958
          Medlem sedan:
          30-01-2004
          Medlem nr: 2 746



          Har du följt ett recept och bara tagit lite mer socker så tror jag inte att det är hela förklaringen.
          Var bären mogna?
          Innehåller inte kärnorna i alla typer av körsbär en väldans massa pektin, eller minns jag fel?
          För du kärnade väl inte ur bären innan du kokade saften?
          Om jag minns rätt om kärnorna skulle jag tro att du måste ta lite mer vatten än receptet säger, men jag har aldrig kokat annan saft än lingondricka smile.gif Och den blir som gelé om bären är dåligt mogna.
          Vi får hoppas att du får bättre svar av någon som brukar göra saft av skuggmoreller wub.gif


          --------------------
          Margith, zon 6

          Har du inget snällt att säga, är det bättre att vara tyst.
          Citat: min mor =)
           
          Citera
          stina
          Inlägg 03-09-2006, 07:02
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 6 103
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 26



          Jag tror att bären var mogna och jag kärnade inte ur. Vill tala om att saften är sanslöst god, men som sagt: Det är gelé nu. Går att skaka ut lite gelé i ett glas och lösa upp det så att det blir saft, men det är lite kletigt att hålla på med.

          /Stina
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 07-08-2025, 05:05
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon