Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          2 sidor V   1 2 >  
          Skriv svarNytt inlägg
          > Smörgåspålägg
          askar
          Inlägg 05-10-2006, 21:43
          Länk hit: #1


          Gäster






          Förr i tiden kunde man köpa äkta rökt skinka & rökt nötkött.
          Idag hittar jag också 2 -3 olika rökt skinka som inte är limmad och tumlad.
          Men... varför har den som röda blodprickar och något som ser ut som
          blodådror insprängd i köttet unsure.gif
          Så såg det inte ut förr.

          Jag har dålig matlust och kräks åt sånt äckel. sad.gif
           
          Citera
          Rapchic
          Inlägg 05-10-2006, 22:09
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 884
          Medlem sedan:
          01-04-2006
          Medlem nr: 7 335



          det enda rökta köttpålägget jag äter är ruskselerökt...
          så om du är i närheten av västerbotten testa det smile.gif


          --------------------
          If you don't think you can defeat your opponent because your short, just remember, paper cuts hurt too.
           
          Citera
          askar
          Inlägg 05-10-2006, 22:12
          Länk hit: #3


          Gäster






          CITAT (Rapchic @ 05-10-2006, 23:09)
          det enda rökta köttpålägget jag äter är ruskselerökt...
          så om du är i närheten av västerbotten testa det smile.gif

          Inte hört talas om den... men Vindelnrökt var toppen smile.gif
          Nej jag är inte i närheten smile.gif
           
          Citera
          Bettson
          Inlägg 05-10-2006, 23:02
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 2 745
          Medlem sedan:
          09-03-2003
          Medlem nr: 882



          Är det inte mörken efter saltnålen.
           
          Citera
          Pirum
          Inlägg 06-10-2006, 00:23
          Länk hit: #5


          Validating
          Antal inlägg: 3 808
          Medlem sedan:
          15-04-2005
          Medlem nr: 5 448



          Bedrövligt numera...ofta är det rökta ju inte rökt utan har "rökarom". Borde för övrigt förbjudas, rökarom, det smyger sig in överallt. Precis som lök. Går ju knappt att köpa mat utan lök längre. Rökarom ger ju inte samma konserverande effekt som äkta rökning heller.
          Och skinka ja...pressad och slemmig numera...skinka ska vara relativt torr...och gjord av SKINKA, inte köttslamsor som blivit över och sedan tryckts ihop och skivats. Förundrar mig över att det får kallas "skinka". Snart börjar de väl sälja "filé" gjord av pressad bindväv.


          --------------------
          zon2.5
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 06-10-2006, 07:24
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Det bästa är att köpa rökt skinka i bit och skiva själv. Det färdigskivade är idag nästan bara pressade restprodukter.


          --------------------


           
          Citera
          askar
          Inlägg 06-10-2006, 07:54
          Länk hit: #7


          Gäster






          Vi köper aldrig den färdigskivade "konstgjorda"
          Den är ju till o me äcklig att se... pressade och tumlade restprodukter.

          Men den äkta har börjat se konstig ut... ser ut som den har
          blodkärl här o var.
          Jag frågade på ICA och hon sa att det var senor...
          ja, ja låt hon tro det tänkte jag. blink.gif

          Den enda som hittills hållit måttet är Jokkmokks vedrökta
          men den finns inte att få så ofta.
           
          Citera
          KURT
          Inlägg 06-10-2006, 07:57
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          Än så länge blandar man ändå inte så många olika sorters kött(rester) i Sverige. I många andra länder kan man läsa på korv, köttbullar och annan charkmat att de innehåller kött från nöt, gris, kyckling och kalkon. Då vet man att det är maskinurbenade rester som rörts ihop.
           
          Citera
          askar
          Inlägg 06-10-2006, 08:07
          Länk hit: #9


          Gäster






          Visst är det rester... slamsor, som tumlas ihop
          till "korvar" som kallas skinka.

          För inte så länge sedan kom det ju fram att inte all bacon
          är bacon.
          Det görs också av slaktrester som limmas ihop.
          Tror att bl.a Tulips bacon var en av sorterna.

          Som tur är köper jag inte skivad bacon...
          jag köper rökt sidfläsk i bit och skivar själv. smile.gif
           
          Citera
          forget-me-not
          Inlägg 06-10-2006, 08:36
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 691
          Medlem sedan:
          03-12-2005
          Medlem nr: 6 813



          Man kan nästan bli vegetarian för mindre... wacko.gif
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 06-10-2006, 09:01
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Har ni inget gårdsslakteri i närheten? Vi handlar på ett sådant och vet att han både föder upp djuren, slaktar och röker själv.


          --------------------


           
          Citera
          Alba
          Inlägg 06-10-2006, 09:48
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 11 250
          Medlem sedan:
          30-08-2006
          Medlem nr: 8 513



          Jag köper alltid över disk på ICA. Vindelrökt är min favorit.

          I nödfall kan jag ta en färdigförpackad i "portmonnä" men den är så plastig och dessutom svårt att få isär skivorna.
           
          Citera
          kristerh
          Inlägg 06-10-2006, 12:33
          Länk hit: #13


          Medlem
          Antal inlägg: 6 646
          Medlem sedan:
          01-04-2004
          Medlem nr: 3 128



          du får nog köpa över disk om du ska ha "äkta" rökt skinka


          --------------------
          kristerh zon 2-3
           
          Citera
          Gossen Ruda
          Inlägg 06-10-2006, 13:54
          Länk hit: #14


          Medlem
          Antal inlägg: 23 957
          Medlem sedan:
          08-11-2002
          Medlem nr: 296



          Har det egentligen någon betydelse hur skinkan eller vad det nu är ser ut eller om det är div köttslamsor som knådats ihop? Kött som kött. Jag gillar visserligen inte när den "rökta" "skinkan" innehåller senor och bindvävnad och annat oätbart, men det finns sånt i den riktiga skinkan också. Det går att ta bort.

          Om "rökningen" som bara är arom tycker jag som Pirum men så länge det inte framgår på förpackningen hur rökningen gått till går det inte att välja bort sånt.


          --------------------
          Mera Japan-pop åt svenska folket AKB48と日本を発見するには、長い時間に起こった最高のことです

          Straight for ever. Cogito, ergo sum.
           
          Citera
          ninnisky
          Inlägg 06-10-2006, 14:57
          Länk hit: #15


          Medlem
          Antal inlägg: 5 047
          Medlem sedan:
          29-06-2004
          Medlem nr: 3 958



          CITAT (askar @ 05-10-2006, 22:43)
          Förr i tiden kunde man köpa äkta rökt skinka & rökt nötkött.
          Idag hittar jag också 2 -3 olika  rökt skinka som inte är limmad och tumlad.
          Men... varför har den som röda blodprickar och något som ser ut som
          blodådror insprängd i köttet unsure.gif
          Så såg det inte ut förr.

          Jag har dålig matlust och kräks åt sånt äckel. sad.gif

          Dom "röda pickarrna" har jag också undrat över. Eftersom jag inte fått ett vettigt svar på det varken hos ICA eller Coop så handlar jag numera min rökta skinka hos "italienaren" i Saluhallen i Göteborg. Den skinkan har inga
          prickar. Kostar mera, men så what!
          Men alla har ju inte en saluhall om hörnet utan måste kunna köpa i den lokala butiken och lita på den!


          --------------------
          Det är dumt att slänga bort en hel cykel för att det kommit in ett gruskorn i kedjan...
           
          Citera
          kristerh
          Inlägg 06-10-2006, 15:01
          Länk hit: #16


          Medlem
          Antal inlägg: 6 646
          Medlem sedan:
          01-04-2004
          Medlem nr: 3 128



          CITAT (ninnisky @ 06-10-2006, 15:57)
          Men... varför har den som röda blodprickar och något som ser ut som
          blodådror insprängd i köttet unsure.gif

          Dom "röda pickarrna" har jag också undrat över.

          är det inte så att färgmedel tillsätts wink.gif har för mig det,
          kan det vara sådana prickar som syns wink.gif


          --------------------
          kristerh zon 2-3
           
          Citera
          askar
          Inlägg 06-10-2006, 15:11
          Länk hit: #17


          Gäster






          Nej... i den här "äkta" skinkan ska ingen färg finnas.
          Jag tror faktiskt inte att den längre är riktigt äkta.

          Den vedrökta är enda som är "oformad"
          och som till o me kan ha liten fettrand i kanten.

          Kristerh skrev att man skulle köpa över disk...
          så har jag gjort i många år... är nog minst 10 år sedan jag
          senast köpte paketerat pålägg....det var när jag märkte
          hur "klitsjigt" innehållet var i vacumpaketen.

          Det förekommer så mycket bluff i matsammanhang.
          I somras köpte jag laxröra...
          innehållsförteckningen som fanns i charkdisken
          samt expediten sa att den innehåller lax, creme fraiche och dill

          Sanningen var att den innehöll mest matjesill el. liknande
          Laxen var i minoritet... men trots att jag och maken bägge påpekade
          detta i butiken så låtsades expediten helt oförstående.

          Trist, för annars gillar jag ICA-butiken.
           
          Citera
          Hannele
          Inlägg 06-10-2006, 15:13
          Länk hit: #18


          Medlem
          Antal inlägg: 9 732
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 22



          CITAT (askar @ 05-10-2006, 22:43)
          Förr i tiden kunde man köpa äkta rökt skinka & rökt nötkött.
          Rökt nötkött finns överallt och många olika sorters rökt skinka, testa rökt makrill. wub.gif


          --------------------
          Carpe Diem. Fånga dagen.

          Ta ingen skit, tjejer! Grynet
           
          Citera
          askar
          Inlägg 06-10-2006, 15:21
          Länk hit: #19


          Gäster






          CITAT (Hannele @ 06-10-2006, 16:13)
          CITAT (askar @ 05-10-2006, 22:43)
          Förr i tiden kunde man köpa äkta rökt skinka & rökt nötkött.
          Rökt nötkött finns överallt och många olika sorters rökt skinka, testa rökt makrill. wub.gif

          Visst har vi också rökt nötkött.... men hur många tror
          att det handlar om äkta vara wink.gif
          Inte har jag då sett att kossor/tjurar har musklerna i perfekta
          runda långa "korvar"

          Rökt makrill gillar jag inte men däremot köper jag
          makrill i tomatsås... 3-pack ,
          räcker till tre mackor och är sååå gott smile.gif

          Maken däremot gillar rökta makrillen.
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 06-10-2006, 16:22
          Länk hit: #20


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Färskrökt makrill med "pricksås" och potatis är en miljon mil från slikt i tomatsås. Finns väl bättre och sämre där också men för det mesta är det väl bara slamsor.
          Rökt fisk överhuvudtaget är en delikatess, särskilt på hårt tunnbröd.
          NU blev jag hungrig. ohmy.gif


          --------------------


           
          Citera

          2 sidor V   1 2 >
          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 10-08-2025, 05:10
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon