CITAT (LadyG @ 14-10-2006, 14:42)
CITAT (pialotta @ 14-10-2006, 10:49)
läste i tidningen idag - - danmarks största och nyinvigda slakteri skall ta emot 15.500 grisar till slakt PER DAG. Troligen kommer inget nyttigt därifrån.
Hur har det med saken att göra?
Fläskfilé är både magert och nyttigt kött, i synnerhet om man köper svenskt så man vet att grisen levt väl och rest så lite som möjligt. Fast det sisnämda har inget med receptet eller nyttigheten att göra. Ren fläskfilé är nyttigt oavsett vilket land den kommer från.
Håller med! Jag vet inte vad danskarna gör med sitt kött så att det skulle bli mer onyttigt. Men däremot köper jag alltid svenskt kött för jag vill gynna närproducenterna + att våra djurhållningsregler är bättre danskarnas ur för grisarna.
Hur som helst - fläskfilé innehåller mycket nyttigheter som i alla fall jag behöver och rotsaker likaså. Så jag rekommenderar verkligen mitt kanongoda recept!

Men om du tycker synd om grisen - uteslut fläskfilén vet jag. Det blir säkert gott ändå!