Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          2 sidor V   1 2 >  
          Skriv svarNytt inlägg
          > Fläskfile med rotsaker - mums!
          stina
          Inlägg 14-10-2006, 07:20
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 6 103
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 26



          Jag vill dela med mig av den kanongoda mat vi åt igår.

          Skär blandade rotsaker i tärningar. Jag hade en liten bit kålrot, palsternacka, morätter och potatis.

          Koka dom ca 10 min i lättsaltat vatten.

          Dela en fläskfilé i fyra bitar, salta och peppra rejält och bryn bitarna runt om.

          Bred ut rotsakstärningarna i en ganska vid ugnsfast form. Det ska inte vara ett tjockt lager.

          Ringla på lite olja.

          Lägg fläskfilébitarna på rotsakerna och in i ugnen 225 grader i 20 min.

          Blanda till en kall sås av 1 förpackning minifraiche, 2 msk hackad gräslök och en rågad matsked senap. Salta och peppra.

          En fräsch grönsallad till.

          Mums!!! Gott, fettsnålt och nyttigt....

          Hälsar Stina
           
          Citera
          askar
          Inlägg 14-10-2006, 07:37
          Länk hit: #2


          Gäster






          Sparat... låter ju jättegott och enkelt att tillaga.
          Testar någon dag kommande vecka. smile.gif
           
          Citera
          pialotta
          Inlägg 14-10-2006, 08:49
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 445
          Medlem sedan:
          16-02-2004
          Medlem nr: 2 821



          läste i tidningen idag - - danmarks största och nyinvigda slakteri skall ta emot 15.500 grisar till slakt PER DAG. Troligen kommer inget nyttigt därifrån.
           
          Citera
          LadyG
          Inlägg 14-10-2006, 12:42
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 8 260
          Medlem sedan:
          23-07-2005
          Medlem nr: 6 231



          CITAT (pialotta @ 14-10-2006, 10:49)
          läste i tidningen idag - - danmarks största och nyinvigda slakteri skall ta emot 15.500 grisar till slakt PER DAG. Troligen kommer inget nyttigt därifrån.

          Hur har det med saken att göra? huh.gif

          Fläskfilé är både magert och nyttigt kött, i synnerhet om man köper svenskt så man vet att grisen levt väl och rest så lite som möjligt. Fast det sisnämda har inget med receptet eller nyttigheten att göra. Ren fläskfilé är nyttigt oavsett vilket land den kommer från.


          --------------------
          "Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
           
          Citera
          pialotta
          Inlägg 14-10-2006, 12:52
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 445
          Medlem sedan:
          16-02-2004
          Medlem nr: 2 821



          fast jag tror inte att fläskfile är nyttig - jo kanske från en liten bondeuppfödning med individuell hantering av grisen men inte en dansk som är uppfödd och slaktad i stordrift
          ohmy.gif
           
          Citera
          Rapchic
          Inlägg 14-10-2006, 14:29
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 1 884
          Medlem sedan:
          01-04-2006
          Medlem nr: 7 335



          nyttigt för grisen eller dig??


          --------------------
          If you don't think you can defeat your opponent because your short, just remember, paper cuts hurt too.
           
          Citera
          LadyG
          Inlägg 14-10-2006, 15:36
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 8 260
          Medlem sedan:
          23-07-2005
          Medlem nr: 6 231



          CITAT (Rapchic @ 14-10-2006, 16:29)
          nyttigt för grisen eller dig??

          Bra fråga, smile.gif det kan ju inte vara närigsinnehållet som avses iaf för gris och kyckling innehåller mer enkelomättat och fleromättat fett (nyttiga fetter) än lamm- och nötkött som är rikt på mättat fett (onyttiga fetter).


          --------------------
          "Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
           
          Citera
          stina
          Inlägg 14-10-2006, 18:25
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 6 103
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 26



          CITAT (Rapchic @ 14-10-2006, 16:29)
          nyttigt för grisen eller dig??

          Nyttigt för mej naturligtvis! Grisen är ju död!
           
          Citera
          stina
          Inlägg 14-10-2006, 18:52
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 6 103
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 26



          CITAT (LadyG @ 14-10-2006, 14:42)
          CITAT (pialotta @ 14-10-2006, 10:49)
          läste i tidningen idag -  - danmarks största och nyinvigda slakteri skall ta emot 15.500 grisar till slakt PER DAG. Troligen kommer inget nyttigt därifrån.

          Hur har det med saken att göra? huh.gif

          Fläskfilé är både magert och nyttigt kött, i synnerhet om man köper svenskt så man vet att grisen levt väl och rest så lite som möjligt. Fast det sisnämda har inget med receptet eller nyttigheten att göra. Ren fläskfilé är nyttigt oavsett vilket land den kommer från.

          Håller med! Jag vet inte vad danskarna gör med sitt kött så att det skulle bli mer onyttigt. Men däremot köper jag alltid svenskt kött för jag vill gynna närproducenterna + att våra djurhållningsregler är bättre danskarnas ur för grisarna.

          Hur som helst - fläskfilé innehåller mycket nyttigheter som i alla fall jag behöver och rotsaker likaså. Så jag rekommenderar verkligen mitt kanongoda recept! rolleyes.gif

          Men om du tycker synd om grisen - uteslut fläskfilén vet jag. Det blir säkert gott ändå! tongue.gif
           
          Citera
          LadyG
          Inlägg 14-10-2006, 21:50
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 8 260
          Medlem sedan:
          23-07-2005
          Medlem nr: 6 231



          Eller byt filén mot något annat ihjälslaget, jag ska prompt ha kött annars blir jag inte mätt biggrin.gif

          Jag tycker det låter supergott!


          --------------------
          "Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
           
          Citera
          stina
          Inlägg 15-10-2006, 06:53
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 6 103
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 26



          CITAT (LadyG @ 14-10-2006, 23:50)
          Eller byt filén mot något annat ihjälslaget, jag ska prompt ha kött annars blir jag inte mätt biggrin.gif

          Jag tycker det låter supergott!

          Det är verkligen supergott - du måste testa LadyG och rapportera vad du tyckte! rolleyes.gif
           
          Citera
          LadyG
          Inlägg 15-10-2006, 09:10
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 8 260
          Medlem sedan:
          23-07-2005
          Medlem nr: 6 231



          Mitt i ugnen eller en bit ner?


          --------------------
          "Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
           
          Citera
          stina
          Inlägg 15-10-2006, 17:10
          Länk hit: #13


          Medlem
          Antal inlägg: 6 103
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 26



          Ganska mitt i blir bra. Och jag glömde skriva att när rotsakerna kokat klart häller man dom i ett durkslag och låter dom ånga av ordentligt innan dom åker över i formen!
           
          Citera
          LadyG
          Inlägg 15-10-2006, 17:30
          Länk hit: #14


          Medlem
          Antal inlägg: 8 260
          Medlem sedan:
          23-07-2005
          Medlem nr: 6 231



          Ah, ok så dom ska inte torka till i ugnen då? Det trodde jag tongue.gif


          --------------------
          "Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
           
          Citera
          pialotta
          Inlägg 15-10-2006, 19:15
          Länk hit: #15


          Medlem
          Antal inlägg: 445
          Medlem sedan:
          16-02-2004
          Medlem nr: 2 821



          CITAT (stina @ 14-10-2006, 19:52)
          uteslut fläskfilén vet jag. Det blir säkert gott ändå!  :P



          ja!!
           
          Citera
          askar
          Inlägg 04-11-2006, 13:37
          Länk hit: #16


          Gäster






          Mums vad gott det var smile.gif

          Jag la till 1/2 purjolök ( fick koka med rotsakerna i 1 min)
          och hade den fetare fraichen
          Ringlade över Smörolja istf olja

          Succe tyckte vi alla. biggrin.gif
           
          Citera
          stina
          Inlägg 04-11-2006, 19:08
          Länk hit: #17


          Medlem
          Antal inlägg: 6 103
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 26



          CITAT (askar @ 04-11-2006, 14:37)
          Mums vad gott det var smile.gif

          Jag la till 1/2 purjolök ( fick koka med rotsakerna i 1 min)
          och hade den fetare fraichen
          Ringlade över Smörolja istf olja

          Succe tyckte vi alla. biggrin.gif

          Kul att ni gillade det! rolleyes.gif

          Låter gott med purjolök - det måste jag testa. Och jag använder också smörolja, om du menar den där blandningen av 90% rapsolja och 10% smör (gula flaskan).

          /Stina
           
          Citera
          askar
          Inlägg 04-11-2006, 19:13
          Länk hit: #18


          Gäster






          CITAT (stina @ 04-11-2006, 18:08)
          CITAT (askar @ 04-11-2006, 14:37)
          Mums vad gott det var smile.gif

          Jag la till 1/2 purjolök ( fick koka med rotsakerna i 1 min)
          och hade den fetare fraichen
          Ringlade över Smörolja istf olja

          Succe tyckte vi alla. biggrin.gif

          Kul att ni gillade det! rolleyes.gif

          Låter gott med purjolök - det måste jag testa. Och jag använder också smörolja, om du menar den där blandningen av 90% rapsolja och 10% smör (gula flaskan).

          /Stina

          Visst är det den... Arlas gula smile.gif
           
          Citera
          stina
          Inlägg 04-11-2006, 19:16
          Länk hit: #19


          Medlem
          Antal inlägg: 6 103
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 26



          CITAT (askar @ 04-11-2006, 20:13)
          CITAT (stina @ 04-11-2006, 18:08)
          CITAT (askar @ 04-11-2006, 14:37)
          Mums vad gott det var smile.gif

          Jag la till 1/2 purjolök ( fick koka med rotsakerna i 1 min)
          och hade den fetare fraichen
          Ringlade över Smörolja istf olja

          Succe tyckte vi alla. biggrin.gif

          Kul att ni gillade det! rolleyes.gif

          Låter gott med purjolök - det måste jag testa. Och jag använder också smörolja, om du menar den där blandningen av 90% rapsolja och 10% smör (gula flaskan).

          /Stina

          Visst är det den... Arlas gula smile.gif

          Den har jag alltid - världens bästa! rolleyes.gif
           
          Citera
          askar
          Inlägg 04-11-2006, 19:19
          Länk hit: #20


          Gäster






          CITAT (stina @ 04-11-2006, 18:16)
          CITAT (askar @ 04-11-2006, 20:13)
          CITAT (stina @ 04-11-2006, 18:08)
          CITAT (askar @ 04-11-2006, 14:37)
          Mums vad gott det var smile.gif

          Jag la till 1/2 purjolök ( fick koka med rotsakerna i 1 min)
          och hade den fetare fraichen
          Ringlade över Smörolja istf olja

          Succe tyckte vi alla. biggrin.gif

          Kul att ni gillade det! rolleyes.gif

          Låter gott med purjolök - det måste jag testa. Och jag använder också smörolja, om du menar den där blandningen av 90% rapsolja och 10% smör (gula flaskan).

          /Stina

          Visst är det den... Arlas gula smile.gif

          Den har jag alltid - världens bästa! rolleyes.gif

          Vi har gått över till att steka i den istf smör och faktiskt blir det lika gott
          och hälsosammare.
          Också barnen använder den, efter tips av oss. smile.gif
           
          Citera

          2 sidor V   1 2 >
          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-09-2025, 11:53
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon