Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Fetaost fylld chili?, grekiska recept sökes
          Bukkan
          Inlägg 22-10-2006, 23:34
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2
          Medlem sedan:
          28-06-2006
          Medlem nr: 8 070



          Är det någon som vet hur man gör sånt. Jag kan skörda en massa chili nu men jag vet inte vad jag ska göra med allt. Jag gillar grekiskt mat och där finns det sånna, de verkar vara inlagda i olivolja? Jag kan inget om inläggningar och smaksättning av oljor men det vore kul om det är någon som har recept.

          Mvh

          /Björn
           
          Citera
          KURT
          Inlägg 23-10-2006, 05:42
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          Det är ju inget problem att fylla chili med fetaost och baka i ugn. Eller rosta och skal chili och blanda med fetaost. Men skall man göra inläggningar så bör man antingen sänka pH (inläggning i ättika) eller tillsätta salt.
           
          Citera
          Bukkan
          Inlägg 24-10-2006, 14:33
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 2
          Medlem sedan:
          28-06-2006
          Medlem nr: 8 070



          ok tack för svaret, kan man plocka dom nu och lägga dom i kylskåpet? hur länge håller dom sig saftiga?

          försvinner en del av styrkan när man bakar dom i ugnen? Jag kan inte äta dom färska, dom är förstarka.
           
          Citera
          Gurkan
          Inlägg 24-10-2006, 19:41
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 1 922
          Medlem sedan:
          26-05-2004
          Medlem nr: 3 722



          Alla verkar haft samma problem de senaste månaderna - för mycket chili ... prova att söka bland gamla trådar här bland Recept, i Kryddor&Medicinalväxter eller i Köksträdgården, det finns massor av trådar om detta.

          Annars :

          Nej, styrkan försvinner inte när man lagar till dem.

          Dom håller sig flera veckor i kylen, ha dem i en plastpåse med lite hushållspapper i så torkar dom inte ut och det blir ingen kondens (=mögel) heller.

          - Lägg dem i frysen, hela eller urkärnade. Använd sen lite i taget.

          - Torka dem. Använd sen lite i taget.

          - Kör dem i mixern, lika delar chili (evt. rostad i ugnen), vitlök, ättika och honung ... hållbart (i kylen) och gott i all matlagning. Förvara i små täta burkar.


          --------------------
          Hannasgården utanför Hammenhög, i Hjärtat av Österlen.
          Café - Gårdsbutik - Plantskola - Trädgård
          Hannasgarden.se
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-09-2025, 03:28
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon