Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > ge mej nåt roligt förslag
          kerstin z5-6
          Inlägg 29-10-2006, 18:18
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 21 879
          Medlem sedan:
          10-01-2003
          Medlem nr: 559



          På trerätters meny till hemkommande värnpliktige högvakt smile.gif

          Han gillar kött, särskilt oxfile , har svårt för "röror" är annars allätare....
          Har tömt ut mina recept och skulle vilja göra nåt kul till allhelgonapermisen smile.gif


          --------------------
          Kerstin

          Ut sementem feceris, ita metes
          (Cicero)
           
          Citera
          evelina
          Inlägg 29-10-2006, 20:15
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 990
          Medlem sedan:
          14-03-2004
          Medlem nr: 2 991



          Det här gillar mina killar. Förrätt kan jag inte komma på just nu.

          Huvudrätt:

          Burgundisk oxfilé

          6-8 port
          Du behöver:
          1 bit oxfilé, ca 1,2 kg
          matfett att steka i
          salt
          grovmalen svartpeppar

          Svampröra:
          2 schalottenlökar
          1 vitlöksklyfta eller 1 krm vitlökspulver
          200 g färska champinjoner
          2 msk timjan
          ½ tsk salt
          1 krm svartpeppar

          Rödvinssås:
          2 schalottenlökar
          3 dl rödvin (t. ex. matlagningsvin)
          1 dl vatten
          4 msk kalvfond
          1 msk tomatpuré
          1 krm vitpeppar
          2 tsk maizena eller idealmjöl

          Gör så här:
          Skär köttet i ca 2 cm tjocka skivor. Bryn det hastigt i matfett i en het stekpanna så att det får färg. Salta och peppra. Lägg upp köttet på ett ugnssäkert fat och sätt genast in det i kylen.


          Svampröra:

          Skala och hacka schalottenlöken och vitlöken. Skiva champinjonerna. Fräs det i smör i en stekpanna. Krydda med timjan, salt och peppar. Klicka ut svampröran på köttet.


          Rödvinssås:

          Skala och finhacka löken till såsen. Koka den tillsammans med vin, vatten, kalvfond, tomatpuré och peppar i cirka 10 minuter. Vispa ner maizena eller idealmjöl och låt koka upp.


          Vid servering:

          Sätt ugnen på 225 grader. Stek köttet med svampröran i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Servera med rödvinssås och klyftpotatis.

          Efterrätt:

          Gino
          4 Portioner

          150 g Vit choklad
          3 st kiwi
          2 Banan
          20 Jordgubbe; helst färska
          1/2 l Glass

          Riv chokladen. Skala kiwifrukterna och dela var och en i 6 lika stora bitar. Skala bananerna, dela dem på längden och skär i tvåcentimetersbitar. Dela varje jordgubbe på längden. Om frysta bär används, dela dem innan de hunnit tina. Lägg frukten i en ugnssäkra form ar i ett jämnt skikt. Det får inte bildas några toppar som bränns. Strö chokladen över frukten. Ställ in formen på en fals strax över ugnens mitt. Gratinera rätten i 275-300° _övervärme_ i 1-2 minuter eller tills chokladen är mörkbrun men inte bränd. Servera omedelbart tillsammans med glassen.


          --------------------

          Mvh Evelina
          Odlar numera i zon 4
          Att fela är mänskligt, att förlåta är gudomligt.
           
          Citera
          Margaretha
          Inlägg 29-10-2006, 23:19
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 1 057
          Medlem sedan:
          02-05-2003
          Medlem nr: 1 309



          Tycker han om lax, så kan det här passa som förrätt. Lite norrländskt också!

          Laxröra och löjrom i tunnbrödskorgar.

          8 tunnbrödskorgar (köps färdiga eller tillverkas genom att man fuktar tunnbrödet i sil i ångan över kokande vatten och sedan formar det över ett upp-och nervänt glas)

          ca 500 g kallrökt och/eller gravad lax
          2 hackade hårdkokta ägg
          ca 1/2 dl finhackad dill
          ca 1 dl majonäs
          1-2 dl crème fraiche
          grovt malen svartpeppar
          ca 100 g löjrom

          Skär laxen i små,små bitar och blanda med ägg och dill. Rör ihop majonäs och crème fraiche (gärna de lätta varianterna), smaksätt med svartpeppar och blanda ner laxröran.

          Fördela fyllningen i korgarna och lägg en klick löjrom i varje.

          Om man vill kan man lägga olikfärgade salladsblad och lite gurka t.ex som dekoration på tallriken runt omkring korgen.
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 30-10-2006, 09:28
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Förrätt:
          Gör en skaldjurscocktail på kräftstjärtar, färsk sparris, tomat, purjo och mango. Dressa med olivolja och lime, salt och sv.peppar.

          Varmrätt:
          Bryn fläskfilé och lägg i en ugnsform
          bryn färska champinjoner och strö över köttet
          rör ihop 2 dl vispgrädde med 1/2 dl chilisås, salt och peppar och slå det över.
          Strö över riven ost och gratinera 225 gr i 20 min.

          Servera med ris eller klyftpotatis och sallad.

          Dessert:
          Passionsfruktfromage gjord på halvfabrikat. Sagolikt god och alldeles lagom efter.


          --------------------


           
          Citera
          kerstin z5-6
          Inlägg 30-10-2006, 10:05
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 21 879
          Medlem sedan:
          10-01-2003
          Medlem nr: 559



          Tackar ! Ska plocka ihop en meny -så skriver jag senare vad det blev smile.gif Jättebra tips alla !


          --------------------
          Kerstin

          Ut sementem feceris, ita metes
          (Cicero)
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 11-08-2025, 00:33
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon