Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Knäck-recept
          Stussi
          Inlägg 06-12-2006, 21:02
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 626
          Medlem sedan:
          12-08-2006
          Medlem nr: 8 383



          Så här lagom till jul så brukar ju många göra knäck,
          så här kommer ett recept tips på jättegod knäck! smile.gif

          KNÄCK
          ca 50 st

          0,5 dl sötmandel
          1,5 dl ljus sirap
          1,5 msk smör
          1 dl vispgrädde
          1 dl socker
          1dl Fjällbrynt messmör

          Skålla, skala och hacka mandeln. Blanda allt utom mandel i en
          kastrull eller stekpanna av teflon. Koka och rör oavbrutet tills
          en droppe smet kan formas till en kula i kallt vatten (ca 20 min).
          Blanda i mandeln och fyll formarna. Låt stelna på sval plats.
           
          Citera
          Rapchic
          Inlägg 06-12-2006, 21:11
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 884
          Medlem sedan:
          01-04-2006
          Medlem nr: 7 335



          visst borde man kunna ta bort mandeln ut receptet utan att ändra det nått?
          eller unsure.gif unsure.gif


          --------------------
          If you don't think you can defeat your opponent because your short, just remember, paper cuts hurt too.
           
          Citera
          anna_rispan
          Inlägg 06-12-2006, 21:18
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 4 869
          Medlem sedan:
          27-11-2004
          Medlem nr: 4 761



          ja då. ps. sambons mor har i lite ströbröd
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 06-12-2006, 21:31
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Blir som dajm, och skärs i rutor, inget pillande med formar! smile.gif

          Japansk knäck:

          100gr smör
          drygt 2½ dl socker
          ½ dl ljus sirap
          100 gr mandel

          Blanda smör, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull.
          Koka i 20 min, inte för häftigt det får inte bli bränt.
          Hacka mandeln under tiden.
          Tillsätt den när knäcksmeten är klar och låt det koka ihop.
          Häll upp på ett fat och skär i rutor när den stelnat lite.

          Kolla att smeten är klar genom att droppa några droppar i en kopp med kallt vatten, den ska vara hård.


          --------------------


           
          Citera
          Stussi
          Inlägg 06-12-2006, 21:42
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 626
          Medlem sedan:
          12-08-2006
          Medlem nr: 8 383



          mmm... det lät gott netaave! smile.gif
          Praktiskt att slippa pilla med formar också.
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 06-12-2006, 21:48
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          CITAT (Stussi @ 06-12-2006, 21:42)
          mmm... det lät gott netaave! smile.gif
          Praktiskt att slippa pilla med formar också.

          Den är sagolik och lite nyttigare måste den väl vara eftersom den inte innehåller grädde. wink.gif
          Måste dock göras på riktigt smör.


          --------------------


           
          Citera
          askar
          Inlägg 06-12-2006, 22:00
          Länk hit: #7


          Gäster






          CITAT (netaave @ 06-12-2006, 21:48)
          CITAT (Stussi @ 06-12-2006, 21:42)
          mmm...  det lät gott netaave! smile.gif
          Praktiskt att slippa pilla med formar också.

          Den är sagolik och lite nyttigare måste den väl vara eftersom den inte innehåller grädde. wink.gif
          Måste dock göras på riktigt smör.

          Jag som är inne i en Dajmperiod tongue.gif ...funderar på om man kanske
          kan doppa bitarna i smält choklad som "köpesdajm" har du testat det nån gång.

          Då riskerar man inte att stå utan, om man glömt köpa smile.gif
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 06-12-2006, 22:13
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          CITAT (askar @ 06-12-2006, 22:00)
          CITAT (netaave @ 06-12-2006, 21:48)
          CITAT (Stussi @ 06-12-2006, 21:42)
          mmm...  det lät gott netaave! smile.gif
          Praktiskt att slippa pilla med formar också.

          Den är sagolik och lite nyttigare måste den väl vara eftersom den inte innehåller grädde. wink.gif
          Måste dock göras på riktigt smör.

          Jag som är inne i en Dajmperiod tongue.gif ...funderar på om man kanske
          kan doppa bitarna i smält choklad som "köpesdajm" har du testat det nån gång.

          Då riskerar man inte att stå utan, om man glömt köpa smile.gif

          Brukar pensla dom med smält blockchoklad ibland! Den är lite sprödare än den äkta dajmen, men godare tycker jag.
          Fast smaken är som baken förstås.....


          --------------------


           
          Citera
          askar
          Inlägg 06-12-2006, 22:14
          Länk hit: #9


          Gäster






          CITAT (netaave @ 06-12-2006, 22:13)
          CITAT (askar @ 06-12-2006, 22:00)
          CITAT (netaave @ 06-12-2006, 21:48)
          CITAT (Stussi @ 06-12-2006, 21:42)
          mmm...  det lät gott netaave! smile.gif
          Praktiskt att slippa pilla med formar också.

          Den är sagolik och lite nyttigare måste den väl vara eftersom den inte innehåller grädde. wink.gif
          Måste dock göras på riktigt smör.

          Jag som är inne i en Dajmperiod tongue.gif ...funderar på om man kanske
          kan doppa bitarna i smält choklad som "köpesdajm" har du testat det nån gång.

          Då riskerar man inte att stå utan, om man glömt köpa smile.gif

          Brukar pensla dom med smält blockchoklad ibland! Den är lite sprödare än den äkta dajmen, men godare tycker jag.
          Fast smaken är som baken förstås.....

          Då testar jag nån dag smile.gif
           
          Citera
          Rapchic
          Inlägg 06-12-2006, 22:37
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 1 884
          Medlem sedan:
          01-04-2006
          Medlem nr: 7 335



          CITAT (askar @ 06-12-2006, 23:00)
          CITAT (netaave @ 06-12-2006, 21:48)
          CITAT (Stussi @ 06-12-2006, 21:42)
          mmm...  det lät gott netaave! smile.gif
          Praktiskt att slippa pilla med formar också.

          Den är sagolik och lite nyttigare måste den väl vara eftersom den inte innehåller grädde. wink.gif
          Måste dock göras på riktigt smör.

          Jag som är inne i en Dajmperiod tongue.gif ...funderar på om man kanske
          kan doppa bitarna i smält choklad som "köpesdajm" har du testat det nån gång.

          Då riskerar man inte att stå utan, om man glömt köpa smile.gif

          min mamma har ett recept på daim
          som är jättegott
          ska jag fråga henne om receptet?


          --------------------
          If you don't think you can defeat your opponent because your short, just remember, paper cuts hurt too.
           
          Citera
          Magdis
          Inlägg 07-12-2006, 00:08
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 8 694
          Medlem sedan:
          05-07-2004
          Medlem nr: 4 012



          CITAT (Rapchic @ 06-12-2006, 22:37)
          min mamma har ett recept på daim
          som är jättegott
          ska jag fråga henne om receptet?

          Gärna! biggrin.gif

          Hjälp vad godissugen man blir! tongue.gif Snart är det ju dags att sätta igång att fixa julgodiset. Ischoklad och knäck är ju självklara...sen brukar jag fixa ett enkelt godis med mandelmassa som man trycker ut i folieformar och häller smält choklad eller nougat ovanpå och sen skär i bitar. tongue.gif
           
          Citera
          KURT
          Inlägg 07-12-2006, 06:53
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          Ett betydligt enklare recept på knäck är:

          * 1dl sirap
          * 1dl strösocker
          * 1dl grädde
          * ev. hackad mandel
          * knäckformar
          * (ev. bakpulver gör knäcken porös)
          * (ev. kakao ger knäcken chokladsmak)

          Blanda i en så stor form som möjligt (det kommer att bubbla), som tål mikrovågsugn. Kör på full effekt 7-8 min, häll upp i formar.
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 29-07-2025, 16:35
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon