Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Bjudning - tips på småplock (mat)
          Kathy
          Inlägg 12-12-2006, 10:21
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 7 909
          Medlem sedan:
          09-01-2005
          Medlem nr: 4 848



          Jag ska ha bjudning härhemma på tisdag (orsaken till bjudningen kan vi tala lite tystare om...rolleyes.gif nåväl tongue.gif ) och behöver era tips på plockmat (inte julmat) som är enkelt att fixa, gärna något som ska serveras varmt och inte bara kallskuret.
          Tanken är att det ska vara "mingelmat" dvs, man behöver inte sitta vid dukat bord.
           
          Citera
          kerstin z5-6
          Inlägg 12-12-2006, 10:23
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 21 879
          Medlem sedan:
          10-01-2003
          Medlem nr: 559



          tapas! inte så juligt och kan förberedas innan -i alla fall de flesta
          smile.gif


          Grattis i förskott:)


          --------------------
          Kerstin

          Ut sementem feceris, ita metes
          (Cicero)
           
          Citera
          Kathy
          Inlägg 12-12-2006, 10:25
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 7 909
          Medlem sedan:
          09-01-2005
          Medlem nr: 4 848



          CITAT (kerstin z5-6 @ 12-12-2006, 10:23)
          tapas! inte så juligt och kan förberedas innan -i alla fall de flesta

          Ja, min man var inne på det.
          Har du några tips på tapas?
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 12-12-2006, 10:50
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Krustader,
          minipajer,
          tunnbrödrullar som skärs i "nypbitar"
          tandpetare med brieostkuber och physallishalvor, oliv och korvbitar. ostbollar
          Tacochips som serveras ljumma med ostdip på.


          --------------------


           
          Citera
          LadyG
          Inlägg 12-12-2006, 10:50
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 8 260
          Medlem sedan:
          23-07-2005
          Medlem nr: 6 231



          Stavar och plockbitar av goda grönsaker som morot, gurka eller blomkål att doppa i dipsås. Inte så fasligt onyttigt heller smile.gif

          Dipsås kan man ju göra av t ex lätt creme fraiche för att få ett magrare alternativ. Fast det blir ju då kall plockmat och inte varm iofs.


          --------------------
          "Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
           
          Citera
          elleave
          Inlägg 12-12-2006, 11:39
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 662
          Medlem sedan:
          08-09-2004
          Medlem nr: 4 441



          Dela kyckling filéer i 3delar på längden, trä på på grillpinnar, pensla med grillolja och kör i ugnen på långpanna.
          Blanda köttfärs med ägg, spiskummin, mynta, vitlök och salt och peppar. Forma till järpar och trä på spett. Tillaga i ugnen.

          Gör några kalla såser tex blanda gräddfil med tacosås och nån vitlökssås. Servera sallad/pastasallad och bröd till.


          --------------------


          Min hemsida... - Skriv gärna i gästboken!
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 12-12-2006, 12:04
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          små minisandwischar med rom och räkor


          --------------------


           
          Citera
          Kathy
          Inlägg 13-12-2006, 13:20
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 7 909
          Medlem sedan:
          09-01-2005
          Medlem nr: 4 848



          Tack för alla tips hittills...wub.gif

          Några fler tips?
           
          Citera
          LadyG
          Inlägg 13-12-2006, 13:25
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 8 260
          Medlem sedan:
          23-07-2005
          Medlem nr: 6 231



          Krustader med krämig äggröra och lax

          Ingridienser till 2 portioner
          2 ägg
          1 msk matlagningsgrädde
          1/2 msk smör
          salt och vitpeppar
          1 skiva rökt lax
          2 gröna sparrisar

          1. Knäck äggen och vispa ihop dem med grädde, salt och peppar.
          2. Smält smöret på låg värme i en kastrull. Häll i äggsmeten och rör med en träsked tills äggen stelnar i en krämig röra.
          3. Servera äggröran i krustaderna med strimlor av rökt lax och en halverad grön sparris.


          --------------------
          "Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 13-12-2006, 13:54
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          I Buffétidningen som kom idag fanns mycket bra tips, dom torde väl även finnas på Icas hemsida.


          --------------------


           
          Citera
          kerstin z5-6
          Inlägg 13-12-2006, 18:41
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 21 879
          Medlem sedan:
          10-01-2003
          Medlem nr: 559



          färska fikon med fyllning av skinka mm
          fikon färska
          rökt skinka
          olivolja
          getost efter behag

          Halvera fikonen , skär en skåra och tryck in skinka och en smal bit getost
          ringa över olivolja

          saffransdoftande ostbollar
          300 g mandelpotatis, ca 4 st
          2 äggulor
          100 g Herrgårdsost eller annan favoritost
          lite saffran
          1/2 dl Kesella
          4 skivor färskt formbröd
          vetemjöl
          1 ägg
          olja till fritering
          12 skivor Seranoskinka
          salt och peppar

          Gör så här
          Skala och koka potatisen. Pressa potatisen medan den fortfarande är varm och blanda med äggulorna. Salta och peppra.

          Riv herrgårdsosten grovt. Blanda osten med Kesella och basilika. Smaka av med salt och peppar.tillsätt saffran efter smak,ger fin färg o doft . Rulla ostblandningen till 12 kulor. Frys dem lätt. Ta ut ostkulorna ur frysen och täck dem med potatis. Tryck till ordentligt och frys lätt igen.

          Mixa brödet till ströbröd. Rulla bollarna i mjöl, uppvispat ägg och sist brödsmulorna. Fritera dem i en neutral olja, exempelvis raps-, solros- eller majsolja, i 180° tills de är gyllenbruna, ca 2 minuter. Linda en skiva Seranoskinka runt varje boll och servera.

          Djävulspaprika- röda paprikor
          1. Sätt igång ugnen på 250 grader.

          2. Kärna ur paprikorna och lägg dem med skalsidan upp i ugnen.

          3. Låt dem bli svarta och bubbliga. Skala och skär i strimlor.

          4. Dressera med olivolja, citron, timjan och lite salt



          Común hombres (Vanliga människor) potatis
          Ingredienser
          Potatis Gul lök
          Olivolja Basilika
          Ansjovis
          Yoghurt / färskost
          Persilja Salt / Peppar

          Tvätta potatisen väl men skala den inte, skiva potatisen i 2 cm tjocka skivor, finhackad gullök,olivolja, basilika, peppar och salt strös över potatisskivorna. Lägg dem sedan på ett galler och låt dom stekas ca. 20 min. i 200 graders ugnsvärme.Lägg upp skivorna på tapas tallriken och lägg en ansjovis i ring på varje potatis servera gärna med enväl avrunnen yoghurt eller färskost, garnera med persilja.



          Ensaladilla rusa (Rysk sallad)
          Ingredienser
          Potatis Brytbönor
          Ärtor Morötter
          Svamp Majonnäs
          Vitlök Salt / Peppar



          Koka potatis, brytbönor, ärtor och morötter. När det har kallnat skär potatisen i tärningar och skär ner grönsakerna i 1 cm stora bitar, låt allting rinna av häll det sedan i en stor salladsskål salta och peppra,skiva i vitlök samt champinjoner eller annan välsmakande svamp. Blanda om med majonnäs, serveras på ett blad av isbergssallad.

          Endivias al Roquefort
          1 -2 endiver.
          125 gram blåmögelost, t ex Roquefort, Stilton eller dansk blåmögelost. (Själv använder jag gärna den spanska osten Cabrales, rekommenderas!)
          1 dl majonnäs, naturell yoghurt eller Crème Fraiche, gärna häften av varje.
          en liten skvätt grädde (kan uteslutas)
          1-2 tsk paprikapulver

          Tvätta endiverna, dela på bladen och lägg salladen runt en tallrik.
          Mosa mögelosten och blanda ihop med majonäsen/yoghurten och lite grädde så att det blir en jämn, krämig smet.
          Fyll endivebladen med ostblandningen eller häll upp ostkrämen i en skål och sätt i mitten på endivefatet så att matgästerna kan doppa endiverna direkt i dressingen. (se bilden ovan)
          Pudra lite paprikapulver över anrättningen

          till tapasbordet hör också -flera små skålar med tex getost ,starka korvar i skivor , oliver i vitlök , räkor i vitlök och olja ,rostade mandlar , stekta champnjoner , osv som göras iordning innan -eller kan köpas färdigt om man vill
          Oliv och tomatbröd är gott till


          --------------------
          Kerstin

          Ut sementem feceris, ita metes
          (Cicero)
           
          Citera
          Helen i Skåne
          Inlägg 13-12-2006, 19:16
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 817
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 33



          Plocka ut kärnorna ur färska dadlar och fyll med grönmögelost eller getost, eller linda in dadlarna i bacon eller parmaskinka och grilla en stund i ugnen.
          Ta skivor av rökt lax och skär i strimlor, rulla varje strimla som en lakritsrulle och lägg en klutt wasabi i mitten.
          Skiva en baguette i tunna skivor som rostas i ugnen. Lägg på en röra av mozzarella, hackad rödlök, basilika, olivolja, salt och svartpeppar. Lägg inte på röran förrän precis före servering annars mjuknar brödet.
          Eller kör kärnfria svarta oliver, vitlök, olivolja, sardeller i mixern till en tjock röra att lägga på brödet.
          Rensteksrulle med mesost, rensteksskivor läggs omlott på plastfolie, täck med en gojja av mesost, creme fr, vitpeppar och persilja. Rulla i hop som en rulltårta och lägg kallt. Skiva i tunna skivor och lägg på kavring eller annat mörkt bröd.
          Det var allt för nu... smile.gif


          --------------------

          Vänliga hälsningar Helen i Skåne
           
          Citera
          Kathy
          Inlägg 13-12-2006, 21:47
          Länk hit: #13


          Medlem
          Antal inlägg: 7 909
          Medlem sedan:
          09-01-2005
          Medlem nr: 4 848



          Mums! Det här var mycket och många matnyttiga tips! Tack så mycket allihopa! wub.gif
           
          Citera
          fruberglund
          Inlägg 13-12-2006, 22:26
          Länk hit: #14


          Medlem
          Antal inlägg: 3 590
          Medlem sedan:
          04-08-2004
          Medlem nr: 4 227



          Gå in på Arla.se, de har massor med tips på bjudmat. Jag gick in där när jag skulle ha buffé smile.gif

          Alla recept jag lagat från den sidan har varit goda så den rekommenderar jag verkligen wub.gif


          --------------------
          Hälsningar, fru Berglund

          "Just remember in the winter, far beneath the bitter snows
          lies the seed that with the sun's love, in the spring becomes the rose!"


          Min trädgårdshemsida (hemsidan är nere för tilllfället men kommer snart tillbaka med ny och förbättrad design!)
           
          Citera
          Kathy
          Inlägg 20-12-2006, 22:40
          Länk hit: #15


          Medlem
          Antal inlägg: 7 909
          Medlem sedan:
          09-01-2005
          Medlem nr: 4 848



          Tack för alla tips. wub.gif
          Det blev en lyckad-lyckad kväll igår med mycket god plockmat....varmrätt samt efterrätt.
          Även om det dracks sparsamt med öl och vin...så var det några trötta filurer som återsågs idag vid 11-tiden för personalkonferens. biggrin.gif
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 28-07-2025, 05:03
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon