Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Nötkakor, Vad gör jag för fel???
          Floppy
          Inlägg 13-12-2006, 16:35
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 730
          Medlem sedan:
          20-05-2005
          Medlem nr: 5 838



          Nu har jag försökt att baka dessa otroligt goda kakorna så många gånger att jag håller på att bli tokig....

          Jag får inte till dem...de smälter ut...hur jag än gör...provade idag med att köra smeten extra länge i matberedaren så att alla nötter var extra smuliga...tänkte att det kanske var därför som de smälte ut...
          sad.gif sad.gif sad.gif *gråter stora krokodiltårar*
          Är det någon som har en aning om vad jag gör för fel?...Hur gör ni?

          Jag använder receptet som finns i ICA's bok 'Sju små sorter'
          För er som inte har den så är receptet så här:
          200 g nötkärnor
          2 dl socker
          1 msk potatismjöl
          2 ägg

          Gräddas i 200 grader.


          --------------------
          Kladdar och kletar i zon 4

           
          Citera
          suddis
          Inlägg 13-12-2006, 17:38
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 370
          Medlem sedan:
          02-08-2005
          Medlem nr: 6 293



          på den tiden jag tålde nötter bakade ja vpår kokboks nötkakor.

          1½dl hasselnötter
          50 g smör
          1 ägg
          1 dl socker

          mal nötter o smält smör. rör ihop ägg&socker. blanda i nötter o sist smöret. klicka ut smeten till kakor (ca 25 st) o tryck i en nöt i varje kaka. grädda i mitten av ugnen i ca 10 min (175 grader).

          MMmmmm, de är sega och goda.. men farliga för mig smile.gif
           
          Citera
          inglis
          Inlägg 13-12-2006, 17:47
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 60
          Medlem sedan:
          09-06-2003
          Medlem nr: 1 650



          Jag brukar göra efter det receptet,jag mal nöttern i mandelkvarn,jag har 2,5dl socker.Annars är det samma.Jag rör ihop allt.gräddar i 200 gr i 8 min.
           
          Citera
          *Stintan*
          Inlägg 13-12-2006, 17:47
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 22 484
          Medlem sedan:
          04-08-2005
          Medlem nr: 6 301



          Jag brukar göra efter samma recept som suddis och det fungerar alltid o blir som sagt farligt goda. smile.gif


          --------------------
          Rotar runt i Sörmlands inland zon 2-3
          Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd/Tove Jansson
           
          Citera
          LadyG
          Inlägg 13-12-2006, 18:20
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 8 260
          Medlem sedan:
          23-07-2005
          Medlem nr: 6 231



          Skiljer det sig mycket på hur resultatet blir om man har plåten högt eller lågt i ugnen? Blir kakorna annorlunda om man har nötkvarn istället för matberedare?


          --------------------
          "Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
           
          Citera
          inglis
          Inlägg 13-12-2006, 19:35
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 60
          Medlem sedan:
          09-06-2003
          Medlem nr: 1 650



          Jag tror nog att det är bäst att mala nötterna i kvarn,prova ,det blir ju mer som mjöl.det binder nog mer.
           
          Citera
          Gåsis
          Inlägg 13-12-2006, 20:15
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 2 524
          Medlem sedan:
          22-02-2005
          Medlem nr: 5 050



          Om man gräddar på bakplåtspapper flyter det ut mindre än om man smörjer plåten (finns det någon som gör det längre?) eller om man använder teflonunderlägg. För mig i alla fall biggrin.gif

          /Åsa
           
          Citera
          karjo
          Inlägg 13-12-2006, 21:09
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 1 140
          Medlem sedan:
          21-05-2005
          Medlem nr: 5 846



          Jag tror absolut att det beror på att du mixat nötterna istället för att mala dem. Jag har gjort samma sak och det blev stor skillnad på egenskaperna, något gör att när de mals binder de vätska på ett annat sätt tror jag. Testa att mala dem, det vore kul att veta om det gör skillnad oxå för dig! smile.gif


          --------------------
          Hälsningar Karin, Zon 3 (4)
           
          Citera
          Magdis
          Inlägg 13-12-2006, 21:24
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 8 694
          Medlem sedan:
          05-07-2004
          Medlem nr: 4 012



          ska man mala dem som till ett pulver alltså? Har ingen mandelkvarn men det kanske funkar med kaffekvarnen? fast då får man se till att den är riktigt ren innan så det inte blir kaffesmak på kakorna. biggrin.gif
           
          Citera
          Floppy
          Inlägg 13-12-2006, 22:04
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 1 730
          Medlem sedan:
          20-05-2005
          Medlem nr: 5 838



          Låter som att det är fler som har problem med dessa goda kakor... *phu* vad skönt att inte vara ensam... tongue.gif

          Jag provade denna gången att mala dem ordentligt och körde smeten extremt länge i matberedaren och hade dem på bakplåtspapper...men de flöt ut ändå...dock inte lika mycket...i stället för 2-3 mm höga så vart de 5-6 mm höga... laugh.gif tongue.gif ...ja de går ju att äta men de blir ju mycket godare när de blir lite sega och så blir det godare för ögat när de 'ser rätt' ut... smile.gif

          Ja ja...jag får prova Suddis recept nästa gång... smile.gif


          --------------------
          Kladdar och kletar i zon 4

           
          Citera
          suddis
          Inlägg 13-12-2006, 22:28
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 370
          Medlem sedan:
          02-08-2005
          Medlem nr: 6 293



          Jag malde aldrig nötterna, jag brännde en matberedare på det.. Hasselnötter i stora mängder är visst hårda saker.. smile.gif Men som sagt, det funkade för mig. Men det kan ju berott på ugnen jag hade då? Det kan ju skilja en hel del.
           
          Citera
          myskmadra
          Inlägg 13-12-2006, 22:35
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 647
          Medlem sedan:
          27-02-2004
          Medlem nr: 2 895



          Jag brukar själv köra i matberedare i brist på mandelkvarn. Jag gillar när de flyter ut lite............
          Tror absolut att matberedaren gör dem platta. Jag hackade mandel en gång och oljan fälldes ut (- är det så man tillerkar olja?). Fälls oljan ut borde smeten bli rinnigare. Gissar jag. huh.gif


          --------------------
          "brukar är inte alltid"
           
          Citera
          anna_rispan
          Inlägg 13-12-2006, 22:47
          Länk hit: #13


          Medlem
          Antal inlägg: 4 869
          Medlem sedan:
          27-11-2004
          Medlem nr: 4 761



          CITAT (Norrbottens-Magdis @ 13-12-2006, 21:24)
          ska man mala dem som till ett pulver alltså? Har ingen mandelkvarn men det kanske funkar med kaffekvarnen? fast då får man se till att den är riktigt ren innan så det inte blir kaffesmak på kakorna. biggrin.gif

          finns ju kakor med kaffesmak. vore väl jättefiffigt o slå två flugor i en smäll då med nötmalningen??? biggrin.gif
           
          Citera
          Magdis
          Inlägg 14-12-2006, 18:05
          Länk hit: #14


          Medlem
          Antal inlägg: 8 694
          Medlem sedan:
          05-07-2004
          Medlem nr: 4 012



          Jag kom på att det är nog inte så bra att använda kaffekvarnen till nötkärnorna för de är nog för hårda. Kanske rent av skulle investera i en mandelkvarn istället. smile.gif
           
          Citera
          anna_rispan
          Inlägg 14-12-2006, 20:50
          Länk hit: #15


          Medlem
          Antal inlägg: 4 869
          Medlem sedan:
          27-11-2004
          Medlem nr: 4 761



          CITAT (Norrbottens-Magdis @ 14-12-2006, 18:05)
          Jag kom på att det är nog inte så bra att använda kaffekvarnen till nötkärnorna för de är nog för hårda. Kanske rent av skulle investera i en mandelkvarn istället. smile.gif

          mandelkvarn är väl en jättebra julklapp!! wink.gif
           
          Citera
          Magdis
          Inlägg 20-12-2006, 20:36
          Länk hit: #16


          Medlem
          Antal inlägg: 8 694
          Medlem sedan:
          05-07-2004
          Medlem nr: 4 012



          Nu har jag nötkakor i ugnen! tongue.gif biggrin.gif Men det blev minsann inte många av det där receptet med 1 ½ dl nötter...bara nio stycken! Jag måste köpa mer nötter imorgon och baka flera. smile.gif
           
          Citera
          Fenja
          Inlägg 20-12-2006, 20:53
          Länk hit: #17


          Medlem
          Antal inlägg: 11 272
          Medlem sedan:
          27-02-2004
          Medlem nr: 2 892



          Jag gör tre olika sorters nötkakor:

          Nötdrömmar, ca 35 st
          200 gr malda nötkärnor, ta undan en del till garnering
          2 dl socker
          2 ägg
          1 msk vetemjöl
          1/2 tsk hjorthornssalt
          Klicka ut på plåt, garnera med en nöt, grädda i 175 grader i (övre tredjedelen av ungen, gäller alla recept) ca 10 min
          Blir underbart spröda och möra kakor

          Nötklickar, ca 45 st
          100 gr smör
          1 dl socker
          2 ägg
          125 gr malda nötkärnor
          2 dl vetemjöl
          1/2 tsk bakpulver
          Klicka ut på plåt, garnera med halva nötkärnor (utöver den mängd som finns i receptet), grädda i 200 grader i ca 10 minuter

          Gammeldags nötkakor, ca 35 st
          150 gr malda nötkärnor
          3 dl florsocker
          3 äggvitor
          gröna eller röda cocktailbär till garnering, 1/2 per kaka
          Klicka ut, garnera och grädda i 175 grader i ca 20 minuter
          Blir lite sega, mumsiga

          Använd alltid nötkvarn, tupperware har en som är suverän!

          Mvh
          Fenja


          --------------------
          "För länge sen dyrkade Egyptierna katten som en gud.
          Det har katten aldrig glömt."
           
          Citera
          Magdis
          Inlägg 20-12-2006, 22:22
          Länk hit: #18


          Medlem
          Antal inlägg: 8 694
          Medlem sedan:
          05-07-2004
          Medlem nr: 4 012



          Jag tror jag ska testa göra de där nötklickarna som Fenja hade recept på. De jag har bakat idag räcker inte på långa vägar över julen. De flöt ut jättemycket också.
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 25-07-2025, 14:54
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon