Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > "Den bästa sillen"
          Maria i Helsingb...
          Inlägg 16-12-2006, 11:57
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 142
          Medlem sedan:
          09-01-2004
          Medlem nr: 2 667



          2 kg färsk sill eller strömming.

          Saltlag: 1 liter vatten, 1 1/2 dl grovt salt, 1/2 dl socker.

          Inläggningslag: 1 1/2 dl ättiksprit, ½ liter vatten, 2 1/2 dl socker, 2 tsk hel kryddpeppar, 1 tsk hel vitpeppar, 1/2 tsk malen vitpeppar, 2 tsk dillfrö, 1 tsk hela nejlikor. 4 gula lökar, 1 purjolök i strimlor.

          Rensa, skölj och filéa sillen. Koka upp saltlagen och låt den kallna. Häll den över fisken och ställ kallt i 2 dygn.

          Häll bort saltlagen och skölj sillen. Dra bort skinnet på filéerna. Blanda samman ingredienserna till inläggningslagen och koka upp den. Låt lagen kallna. Varva sillen med lök och purjolök i en kruka. Häll på den kalla lagen. Låt sillen stå kallt i 3 dygn före servering.

          Försvinnande god!


          --------------------
          CITAT
          * Gardening - Nature's Prozac *
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 16-12-2006, 15:05
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Här är mina sillrecept

          Tomatsill

          2 sillfiléer i bitar
          3-4 msk finhackad dill
          3 msk finhackad lök
          1 msk vinäger
          1/2 dl socker
          1/2 dl ölja
          1 msk tomarpuré

          Blanda allt och häll över sillbitarna.
          Låt den stå 1-2 dygn

          Purjosill

          2 sillfiléer i bitar
          1 dl gräddfil
          1 1/4 dl majonnäs
          1 msk tomatpuré
          italiensk salladskrydda
          finstrimlad purjo

          Blanda allt det blöta med purjo och krydda.
          Häll över sillen

          Sill i ishavssås

          1 sats inlagd sill
          60 gr ishavsrom
          2 dl creme fraiche
          1 liten hackad rödlök
          dillkvistar

          Sila ifrån sillagen och lägg sillen i en skål.
          Blanda allt utom dill, och häll över sillen, rör om.
          Kyl några timmar
          Lägg på fräscha dillkvistar vid serveringen.

          Citronsill

          1 brk urvattnad sill
          2 purjo i sneda skivor
          1 knippa dill
          Lag:
          2 citroner, skal av 1, saft av båda
          1 dl vatten
          1 1/2 dl vit sirap
          2 lagerblad
          1 tsk hel vitpeppar
          1 tsk hel kryddpeppar
          4 kryddnejlikor

          Blanda lagen och ge den ett uppkok.
          Låt den kallna
          Blanda sillbitar, purjo och dill.
          Häll lagen över
          Låt stå i 2 dygn


          DANSK SILLÅDA


          5-6 kalla, kokta och skalade potatisar

          1 brk Matjessill 125 gr

          2 hårdkokta ägg

          1 msk hackad dill

          1 dl mjölk

          1 dl grädde

          25 gr margarin + lite till formen

          1-2 msk ströbröd

          Smörj en ugnssäker form.
          Skiva potatisen och lägg den omlott i formen.
          Skär sillen i bitar och lägg den ovanpå.
          Hacka ägg och dill och strö det över.
          Blanda mjölk och grädde och häll på det.
          Klicka på margarinet och strö över ströbrödet.
          Grädda 175 gr i 30 minuter.


          Mariannes sill


          3 dl gräddfil
          skalet av 1 citron
          1 tsk mald koriander
          2 brk matjesillfiléer i bitar

          Låt sillen rinna av i en trådsil.
          Riv skalet och blanda med koriander i gräddfilen.
          Rör i sillen och låt stå kallt nån timme.


          --------------------


           
          Citera
          Birgita
          Inlägg 16-12-2006, 19:21
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 3
          Medlem sedan:
          11-08-2006
          Medlem nr: 8 376



          CURRYSILL
          Hacka en gul lök grovt, fräs i lite smör eller olja utan att den blir brun.
          Strö över 2-4 teskedar curry och fräs lite till. Mängden beror på styrkan på curryn och vilken smak ni vill ha. Varning! Smaken blir starkare efter ett dygn. Låt svalna.
          Blanda i en paket gräddfil.
          Skär en 500 grams matjesillfileer i ca encentimetersbitar tvärs över.
          Blanda i lök-curry-gräddfilen. Låt stå ca ett dygn. GOTT! smile.gif
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-09-2025, 08:13
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon