Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Groddar av alla matväxter?
          Christoffer
          Inlägg 07-03-2007, 21:35
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 616
          Medlem sedan:
          28-11-2002
          Medlem nr: 439



          Kan man grodda alla frön som ska ge matväxter, eller kan vissa vara giftiga som groddar?
           
          Citera
          KURT
          Inlägg 08-03-2007, 07:20
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          Inga är giftiga. Men endel bönor bör normalt kokas innan man äter dem, annars kan man få ont i magen.
           
          Citera
          Sailor Pluto
          Inlägg 08-03-2007, 14:08
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 982
          Medlem sedan:
          06-01-2007
          Medlem nr: 8 942



          I många recept ser man att böngroddar ska wokas, alltså tillagas lätt. Det kan väl betyda att man kan få en släng av magont av de råa groddarna? De flesta andra verkar dock funka bra att helt enkelt äta direkt. Har läst att broccoligroddar är goda och mycket nyttiga, precis som ärtskott.


          --------------------

          Stolt HBT-kompis
          Angelica i zon 4-5, sambo med en karl och ett halvt zoo
           
          Citera
          Christoffer
          Inlägg 08-03-2007, 19:22
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 2 616
          Medlem sedan:
          28-11-2002
          Medlem nr: 439



          Kan det vara riskabelt även med tomatgroddar?
           
          Citera
          Fenja
          Inlägg 08-03-2007, 20:48
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 11 272
          Medlem sedan:
          27-02-2004
          Medlem nr: 2 892



          Jag gissar att Kurt menar torkade bönor som man ska tillreda. En del av dem ska ju kokas och bytas vatten på flera gånger innan man äter dem. Men till exempel blåluzern, Alfalfagroddar äter man ju ofta som de är i sallader och de har jag inte upplevt att man får magont av.
          Mvh
          Fenja


          --------------------
          "För länge sen dyrkade Egyptierna katten som en gud.
          Det har katten aldrig glömt."
           
          Citera
          KURT
          Inlägg 09-03-2007, 07:51
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          CITAT (Christoffer @ 08-03-2007, 20:22) *
          Kan det vara riskabelt även med tomatgroddar?



          Potatisväxter tillhör ju INTE de som jag skulle grodda i första hand. Många av dem är ju giftiga, även tomat! Men jag tror ju snarare att de smakar så illa att det kinappast blir några allvarliga förgiftningar.

          Prova lök och kryddor istället, varför inte dill.
           
          Citera
          noora
          Inlägg 09-03-2007, 13:45
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 1 699
          Medlem sedan:
          03-02-2003
          Medlem nr: 678



          CITAT (Sailor Pluto @ 08-03-2007, 14:08) *
          I många recept ser man att böngroddar ska wokas, alltså tillagas lätt. Det kan väl betyda att man kan få en släng av magont av de råa groddarna? De flesta andra verkar dock funka bra att helt enkelt äta direkt. Har läst att broccoligroddar är goda och mycket nyttiga, precis som ärtskott.


          Groddar av mungbönor och linser behöver i alla fall inte tillagas, det kan jag säga av egen erfarenhet smile.gif

          Broccoligroddarna smakar lite underligt tycker jag. Jag köpte en påse broccolifrö för groddning från Runåbergs och har precis provat att grodda sådana.


          --------------------
          Noora - med trädgård i Tullinge, zon 2-3
          Nooras Örtagård - min webbsida om örter
           
          Citera
          Åsa, mälardalen ...
          Inlägg 09-03-2007, 14:17
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 18 595
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 31



          Importerade groddar från exotiska länder (det är inte ovanligt med importerade groddar från asien) skulle jag tillaga, det finns ju annars en viss salmonella risk. Men egna groddade mungbönor och dyl. där man skött detta med friskt vatten etc. går utmärkt att äta råa.


          --------------------
          Mvh Åsa


          Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 06-08-2025, 23:05
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon