Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Rabarber på frasig botten, gärna vårens första
          anna_rispan
          Inlägg 30-04-2007, 14:37
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 4 869
          Medlem sedan:
          27-11-2004
          Medlem nr: 4 761



          rabarber på frasig botten

          3 frysta smördegsplattor
          2 smala rabarberstjälkar
          4 msk strösocker
          2 msk vatten

          en liten klutt marsipankräm
          ev. plus 1/2 tsk rivet citronskal

          äggula till pensling

          2 msk florsocker till garnering

          Tina plattor ordentligt

          200 grader på ugnen

          Skala rabarber om det behövs, men det rosa röda är fint annars. ev dela på längden om det behövs. skär i 5 cm bitar.
          koka socker o vatten, släng i rabarber. sjud 1 minut. dra av från plattan. lägg på lock o låt stå ca 10 minuter-
          Dela varje smördegsplatta i två kvadrater. och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Rista streck så att det blir som en 1 cm bred ram.
          1 msk marsankräm mitt på. sen 3-4 bitar rabarber.
          Pensla ramen med äggula.
          Grädda i ugnen 20 minuter.

          Pudra med florsocker strax före servering.

          Jag provade dem nyligen o det var gott. Hade tyvärr ingen citron hemma, skalet hade nog gjort det ännu godare med lite sting i.
           
          Citera
          Bettis
          Inlägg 30-04-2007, 14:44
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 4 213
          Medlem sedan:
          07-02-2007
          Medlem nr: 9 061



          Mums, det lät inte helt fel måste testa den. Grädde eller glass till????? whist.gif


          --------------------
           
          Citera
          Åsa, mälardalen ...
          Inlägg 30-04-2007, 14:46
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 18 595
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 31



          Här blir det vanlig smulpaj ikväll syrran ska äta den och hon vill bara ha den typen av paj, rabarbern har vuxit så bra under de senaste dagarna att hinken med stenarna på börjar lyfta från marken (jag har blekt rabarber).


          --------------------
          Mvh Åsa


          Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
           
          Citera
          anna_rispan
          Inlägg 30-04-2007, 14:57
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 4 869
          Medlem sedan:
          27-11-2004
          Medlem nr: 4 761



          CITAT (Bettis @ 30-04-2007, 15:44) *
          Mums, det lät inte helt fel måste testa den. Grädde eller glass till????? whist.gif

          nej det behövs verkligen inte! det blir ju som winerbröd ungefär...

          CITAT (Åsa, mälardalen zon 2 @ 30-04-2007, 15:46) *
          Här blir det vanlig smulpaj ikväll syrran ska äta den och hon vill bara ha den typen av paj, rabarbern har vuxit så bra under de senaste dagarna att hinken med stenarna på börjar lyfta från marken (jag har blekt rabarber).

          jag har också blket lite rabarber. det passar jättebra till det här receptet.
           
          Citera
          anna_rispan
          Inlägg 05-05-2007, 15:09
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 4 869
          Medlem sedan:
          27-11-2004
          Medlem nr: 4 761





          Så här ser den ut.
           
          Citera
          lena:-)
          Inlägg 05-05-2007, 16:50
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 1 440
          Medlem sedan:
          30-03-2004
          Medlem nr: 3 110



          Jag skall prova "samma" recept ikväll men utan marzanen inunder. smile.gif


          Eventuellt glacerar med lite marmelad ovanpå


          Redigerat av lena:-): 05-05-2007, 16:51


          --------------------
          ”Saliga äro de som inte väntar sig något alls av livet, ty de skola icke bli besvikna.”
          citat från "farmor Levengood"
           
          Citera
          anna_rispan
          Inlägg 05-05-2007, 16:51
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 4 869
          Medlem sedan:
          27-11-2004
          Medlem nr: 4 761



          CITAT (lena:-) @ 05-05-2007, 17:50) *
          Jag skall prova "samma" recept ikväll men utan marzanen inunder. smile.gif

          berätta hur det blir! *nyfiken*
           
          Citera
          lena:-)
          Inlägg 05-05-2007, 17:05
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 1 440
          Medlem sedan:
          30-03-2004
          Medlem nr: 3 110



          Självklart..gör sällan något efter exakt recept, tyvärr! Oftast så blir det ganska bra...


          --------------------
          ”Saliga äro de som inte väntar sig något alls av livet, ty de skola icke bli besvikna.”
          citat från "farmor Levengood"
           
          Citera
          emas
          Inlägg 06-05-2007, 02:11
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 164
          Medlem sedan:
          04-05-2003
          Medlem nr: 1 325



          Har provat innan. Håller med - jättegott! Och enkelt.
          Har även testat att byta rabarber mot blandning av hallon och blåbär - rekommenderas!

          emma
           
          Citera
          anna_rispan
          Inlägg 06-05-2007, 11:59
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 4 869
          Medlem sedan:
          27-11-2004
          Medlem nr: 4 761



          CITAT (emas @ 06-05-2007, 03:11) *
          Har provat innan. Håller med - jättegott! Och enkelt.
          Har även testat att byta rabarber mot blandning av hallon och blåbär - rekommenderas!

          emma

          Kokar du bären elelr lägger du på dem "råa". Det borde vara bäst o ha dem hela för att se vad det är man äter eller??
           
          Citera
          lena:-)
          Inlägg 06-05-2007, 19:33
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 1 440
          Medlem sedan:
          30-03-2004
          Medlem nr: 3 110



          Gjorde pajen men utan marzankräm, blev alldeles utmärkt. Kom på att jag brukar göra på samma vis fast med äppleskivor och då brukar jag glasera med lite aprikosmarmelad ovanpå. Nu blev det ingen marmelad. Rabarbern var nog så saftig och söt.
          Serverade lite hemmgjord glass av snabbvariant. Vispa en Kelda vanlijvisp, smaksätt om så önskas med krossad dajm, krossade Mariannegodis, hackad choklad eller vad som faller i smaken. I en burk och in i frysen....


          --------------------
          ”Saliga äro de som inte väntar sig något alls av livet, ty de skola icke bli besvikna.”
          citat från "farmor Levengood"
           
          Citera
          Eva A
          Inlägg 07-05-2007, 18:00
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 4
          Medlem sedan:
          04-05-2007
          Medlem nr: 10 173



          Oj vad det ser gott ut får nog gå ut i trädgården och ta in lite av den första rabarbren som kommit : tongue.gif
           
          Citera
          aanderss
          Inlägg 11-05-2007, 18:47
          Länk hit: #13


          Medlem
          Antal inlägg: 29 979
          Medlem sedan:
          23-01-2007
          Medlem nr: 8 994



          de låter inte alls dumt
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 02-09-2025, 00:23
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon