Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Överskott på grönmynta, Fler användningsområden
          Bessie
          Inlägg 22-06-2007, 18:56
          Länk hit: #1


          Gäster






          Odlingslotten som jag håller på och pillar med just nu är nästan övervuxen av grönmynta efter att den senaste odlaren lämnat rötterna kvar i jorden, och genom ogräsrensningen samlar jag ihop ungefär så mycket som ryms in en frukt- och grönsaksplastpåse per vecka. Inte för att jag klagar, men jag är inte särskilt förtjust i myntate och vill hellre ha spiskummin och vitlök i tsatsiki. Mojito smakar fantastiskt, men det finns ju gränser för hur mycket Bacardi kroppen orkar med. Därför tänkte jag vända mig till odlaiterna och fråga vilka favoritrecept ni tar till när ni behöver göra er av med en massa mynta. (Tänkte lägga en rejäl myntabukett i grytan när och om jag gör rabarber- och jordgubbssylt snart.)
           
          Citera
          Piccante
          Inlägg 22-06-2007, 21:33
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8 776
          Medlem sedan:
          02-01-2006
          Medlem nr: 6 891



          Min favorit är taboulleh, libanesisk sallad med tomat, gurka, bulgurvete, lök, olivolja, citronsaft, hackad mynta och hackad persilja som grundrecept. Mycket mynta och persilja ska det vara för smakens skull! Grönmyntan är den som lämpar sig bäst för matlagning för den har inte lika skarp smak som pepparmyntan.


          --------------------
          আছে কিছুই গুরুত্বপূর্ণ!
           
          Citera
          Bessie
          Inlägg 24-06-2007, 15:37
          Länk hit: #3


          Gäster






          Jepp, det har blivit tabbouleh några gånger redan (med både bulgurvete och quinoa). Fast just nu när gräsen blommar och jag har hösnuva verkar det som om råa tomater irriterar munnen och läpparna.
           
          Citera
          skogstroll
          Inlägg 24-06-2007, 17:44
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 8 486
          Medlem sedan:
          19-03-2007
          Medlem nr: 9 409



          Indisk mat använder man rätt mycket grönmynta i. Myntasås är himla gott till allt möjligt; salladsdressing, kyckling mm


          --------------------
          Zon 1
          Simrishamn
           
          Citera
          Gloriana
          Inlägg 24-06-2007, 19:15
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 374
          Medlem sedan:
          29-05-2004
          Medlem nr: 3 741



          Frys överskottet! Det är attans lyxigt att plocka fram när temperaturen ute är betydligt lägre än nu!


          --------------------
          Bättre sått än aldrig!

          Gräva bör man annars dör man!
           
          Citera
          josohl
          Inlägg 11-09-2007, 15:41
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 516
          Medlem sedan:
          21-08-2004
          Medlem nr: 4 341



          Mynta är jättegott att smaksätta vatten med. Två toppkvistar är lagom till en stor kanna. Om man har mycket ork, tid och plats i frysen kan man göra iskuber med infrusna myntablad som man sen kan stoltsera med under vintern.
           
          Citera
          Piccante
          Inlägg 11-09-2007, 15:53
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 8 776
          Medlem sedan:
          02-01-2006
          Medlem nr: 6 891



          CITAT (josohl @ 11-09-2007, 16:41) *
          Mynta är jättegott att smaksätta vatten med. Två toppkvistar är lagom till en stor kanna. Om man har mycket ork, tid och plats i frysen kan man göra iskuber med infrusna myntablad som man sen kan stoltsera med under vintern.


          Tror man kan smaksätta rom med mynta oxå, elelr är jag fel ute? Har tyvärr ingen bok med drinkrecept hemma.


          --------------------
          আছে কিছুই গুরুত্বপূর্ণ!
           
          Citera
          EKLO
          Inlägg 11-09-2007, 17:12
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 2 398
          Medlem sedan:
          10-08-2007
          Medlem nr: 11 952



          Jag köpte grönmynta och marockansk mynta framför allt för att kunna göra goda sommardinkar, sen blir det ju sallader och nordafrikansk mat också. För en god Mojito-drink gör man ingefär så här (per glas):

          4 cl ljus rom
          4 cl sockerlag
          myntablad
          0,5 st limefrukt
          krossad is
          sodavatten

          1. Man börjar med att krossa myntablad och lime (i klyftor) tillsammans med sockerlagen. Ta en knapp handfull mynta och smaka av, målet är att mynta och lime ska smaka ungefär lika mycket.

          2. När blandningen känns rätt fyller du glaset med krossad is och häller över rommen. Toppa glaset med sodavatten och rör om.

          3. Lämpligt som garnityr: lime eller en myntakvist.

          Väldigt gott faktiskt / Eklo
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 02-09-2025, 01:41
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon