Recept från Göteborgsposten, ingen smalmat precis! Varken äpple eller purjo, men stämmer med hur jag minns smakerna.
Herrgårdssill 4-6 personer
4-5 filéer färdiginlagd löksill Till marinaden: 1 1/2 dl majonnäs 1 1/2 dl crème fraiche 1 vitlöksklyfta 1 röd lök 1 msk finhackad dill 1 msk finhackad gräslök 6 cl sherry
Skala och dela den röda löken på mitten. Lägg lökhalvor tillsammans med majonnäs, crème fraiche, vitlök, korianderpasta, dill och gräslök i matberedaren med kniven monterad. Kör allt till i det närmaste slät marinad. Smaka av med sherry. Skär sillen i bitar och vänd ner dem i marinaden. Ställ kallt någon timme före servering.
Redigerat av TantGredelin: 15-07-2007, 22:56
--------------------
"Jag är en fri människa och en fri människa gräver hur djupt hon vill"(Torgny Lindgren)
|