Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > frysa sur saft?, röda vinbär
          gkl0201
          Inlägg 12-07-2007, 19:06
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 3
          Medlem sedan:
          08-04-2007
          Medlem nr: 9 676



          Håller på och gör röd vinbärsgele. Vet någon om man kan frysa saften som blir innan man tillsätter socker och sedan koka den till gele i vinter? har nämligen brist på glasburkar...och plats.
           
          Citera
          Chamomille
          Inlägg 12-07-2007, 19:18
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 10 013
          Medlem sedan:
          28-06-2007
          Medlem nr: 11 250



          Jaa, det måste väl gå... Jag kan inte se varför det inte skulle gå? Själv har jag fryst rabarberdricka, fast med socker och den blir aldrig till "is" utan är rinnig just för att det är så mycket socker i.
          rolleyes.gif


          --------------------
          Camilla zon 2-3

          Ett gott skratt förlänger munnen.

           
          Citera
          Fenja
          Inlägg 12-07-2007, 19:52
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 11 272
          Medlem sedan:
          27-02-2004
          Medlem nr: 2 892



          Det går utmärkt!
          Mvh
          Fenja


          --------------------
          "För länge sen dyrkade Egyptierna katten som en gud.
          Det har katten aldrig glömt."
           
          Citera
          Clella
          Inlägg 16-07-2007, 00:30
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 15
          Medlem sedan:
          15-07-2007
          Medlem nr: 11 534



          Men hur går det med pektinet när man fryser saften - klarar det sig?
           
          Citera
          Fenja
          Inlägg 16-07-2007, 12:22
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 11 272
          Medlem sedan:
          27-02-2004
          Medlem nr: 2 892



          Pektiner snarare förstärks av frysning. Men det är väl kanske inget man vill ha i sin saft... om man inte ska göra gelé förstås.
          Mvh
          Fenja


          --------------------
          "För länge sen dyrkade Egyptierna katten som en gud.
          Det har katten aldrig glömt."
           
          Citera
          Eva i Västerås
          Inlägg 16-07-2007, 12:32
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 1 341
          Medlem sedan:
          26-08-2003
          Medlem nr: 2 208



          När du fryser färdig gele "spricker" gelen, blir grynig och vattnig i separerad blandning. Men om du då kokar upp den igen går den ihop och stelnar så fint när den svalnar.
          Samma gäller alla pektin- och gelatin-blandningar.

          Vet inte hur osockrad saft beter sig. Det har jag aldrig prövat.
          Det är väl också lika bra att kladda klart när man liks håller på. Koka upp en burk gele i vinter är ju lite lättare vad gäller disk och så.


          --------------------
          Hälsningar
          Eva
           
          Citera
          Inga från Närke
          Inlägg 21-07-2007, 18:56
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 3 807
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 29



          Om vinbären mognar vid olika tidpunkter så brukar min mamma frysa den sort som är först färdig och sedan blanda det med nästa skörd som mognat senare. Det fungerar bra så det går nog med sur saft också.
          Vi brukar blanda svarta och röda eller svarta och vita och de mognar lite olika, tycker svarta vinbär blir lite för stark smak.


          --------------------
          skriver Inga från Närke i zon 3-4
           
          Citera
          mamamaggan
          Inlägg 21-07-2007, 22:04
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 15 810
          Medlem sedan:
          11-11-2003
          Medlem nr: 2 558



          Har fryst helt osötad saft och det gick bra. Nu kokade jag inte sötad saft av den utan spädde och och drack som juice ungefär.


          --------------------
          Mälardalen zon 2 - 3

          Att känna skuld är att vara human
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-09-2025, 19:40
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon