Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Kan man torka jordgubbar?, Har alldeles för många
          månkan
          Inlägg 14-07-2007, 06:59
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 59
          Medlem sedan:
          12-04-2005
          Medlem nr: 5 391



          Älskar torkad frukt som godis. Bl.a så finns de ju jordgubbar att köpa, men de är väldigt sockriga.
          Nu vimlar jordgubbslandet av bär. Jag har kvar sylt sen förra året, så jag måste hitta på nåt nytt. Hur gör man, blir dom små som russin eller? Behöver man socker? Hur varmt i ugnen och hur länge??? Jag kan ju prova mig fram, men ännu bättre är ju om någon av er har erfarenhet. Mvh Monica
          Ps. Jag vill kunna äta dem direkt alltså inte typ använda dem i musli el dyl. Alltså behöver de vara lite sega och söta Ds.

          Redigerat av månkan: 14-07-2007, 07:16
           
          Citera
          Chamomille
          Inlägg 14-07-2007, 07:31
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 10 013
          Medlem sedan:
          28-06-2007
          Medlem nr: 11 250



          CITAT (månkan @ 14-07-2007, 07:59) *
          Älskar torkad frukt som godis. Bl.a så finns de ju jordgubbar att köpa, men de är väldigt sockriga.
          Nu vimlar jordgubbslandet av bär. Jag har kvar sylt sen förra året, så jag måste hitta på nåt nytt. Hur gör man, blir dom små som russin eller? Behöver man socker? Hur varmt i ugnen och hur länge??? Jag kan ju prova mig fram, men ännu bättre är ju om någon av er har erfarenhet. Mvh Monica
          Ps. Jag vill kunna äta dem direkt alltså inte typ använda dem i musli el dyl. Alltså behöver de vara lite sega och söta Ds.


          Jag läste någonstanns... Skär i kvartsbitar och torka på svag värme i ugn eller i solen. Svag värme?? 50 kanske?
          Var bor du någonstanns som har så mycket jordgubbar fortfarande. Mina e slut för läääng sen. -cry-.gif


          --------------------
          Camilla zon 2-3

          Ett gott skratt förlänger munnen.

           
          Citera
          månkan
          Inlägg 14-07-2007, 07:51
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 59
          Medlem sedan:
          12-04-2005
          Medlem nr: 5 391



          Jag bor 2 mil söder om stockholm, men jag har medeltidig sort. Om ingen annan har några särskilda tips, så provar jag som jag gjort med tomater. Alltså 50 grader i ugn i evighet sweatingbullets.gif Kanske man kan sockra dem något för godiseffektens skull.
          Jag provar några i dag så får jag kolla. Mvh Monica

          Redigerat av månkan: 14-07-2007, 07:52
           
          Citera
          TantGredelin
          Inlägg 14-07-2007, 07:57
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 275
          Medlem sedan:
          23-07-2006
          Medlem nr: 8 249



          Sockra behövs inte. När man torkar blir smaken och sötman mer koncentrerad, så det blir sött om du lyckas. Lycko dej som har en massa. Vi andra får gå till ICA.

          Redigerat av TantGredelin: 14-07-2007, 07:58


          --------------------
          "Jag är en fri människa och en fri människa gräver hur djupt hon vill"(Torgny Lindgren)
           
          Citera
          Chamomille
          Inlägg 14-07-2007, 08:06
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 10 013
          Medlem sedan:
          28-06-2007
          Medlem nr: 11 250



          På väg hem längs med vägen står det tjejer och säljer öländska gubbar fortfarande...mmmmmm....


          --------------------
          Camilla zon 2-3

          Ett gott skratt förlänger munnen.

           
          Citera
          anna_rispan
          Inlägg 14-07-2007, 10:41
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 4 869
          Medlem sedan:
          27-11-2004
          Medlem nr: 4 761



          Jag har torkat jodgubbar. Skivade tunt, la på bakplåtspapprad plåt, in i ugn ca 75 grader har jag för mig... Jag har skrivit om det förr men minns inte vad tråden heter.

          Precis som ovan skrivit. INge socker behövs, de blir goda ändå. O lite sega.
           
          Citera
          emas
          Inlägg 16-07-2007, 22:21
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 164
          Medlem sedan:
          04-05-2003
          Medlem nr: 1 325



          Har också torkat jordgubbar - fast i torkmaskin. Men oftast fungerar det ju lika bra i ugnen. Tar bara lite längre tid.

          Har för mig att de jordgubbar som inte torkats helt var godast. Lite fuktigt sega istället för torrsega. Kanske är hållbarheten lite sämre då? Någon som vet?

          emma
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 02-09-2025, 13:39
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon